Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πέμπτη 25-9-2014/ 07.30 πμ…… Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ" καταγγέλλει το κλείσιμο του Κέντρου Νέων και αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση «Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας έβαλε «λουκέτο» στο Κέντρο Νέων Κορίνθου, παρά τις έντονες λαϊκές αντιδράσεις που προκλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την προαναγγελία της απόφασης.... Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Νέων της Κορινθίας. Υπήρξε χώρος συνάντησης πρωτοβουλιών νέων ανθρώπων, χώρος δημιουργίας, προώθησης ενός πολιτιστικού και κοινωνικού αντιπαραδείγματος, αντιφασισμού και συλλογικότητας... Η Αριστερή Ενότητα Κορίνθου καταγγέλλει το ενάντιο στην λαϊκή απαίτηση κλείσιμο του Κέντρου Νέων Κορίνθου, κλείσιμο που βάλει για μία ακόμη φορά την ελευθερία στην πολιτιστική και κοινωνική έκφραση, προς όφελος του στυγνού κερδοσκοπικού τομέα, και καλεί όλα τα κοινωνικά μέτωπα να αντισταθούν στο αδιάκοπο ξεπούλημα των δημόσιων χώρων.»……




Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ" καταγγέλλει το κλείσιμο του Κέντρου Νέων και αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση «Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας έβαλε «λουκέτο» στο Κέντρο Νέων Κορίνθου, παρά τις έντονες λαϊκές αντιδράσεις που προκλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την προαναγγελία της απόφασης....  Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Νέων της Κορινθίας. Υπήρξε χώρος συνάντησης πρωτοβουλιών νέων ανθρώπων, χώρος δημιουργίας, προώθησης ενός πολιτιστικού και κοινωνικού αντιπαραδείγματος, αντιφασισμού και συλλογικότητας... Η Αριστερή Ενότητα Κορίνθου καταγγέλλει το ενάντιο στην λαϊκή απαίτηση κλείσιμο του Κέντρου Νέων Κορίνθου, κλείσιμο που βάλει για μία ακόμη φορά την ελευθερία στην πολιτιστική και κοινωνική έκφραση, προς όφελος του στυγνού κερδοσκοπικού τομέα, και καλεί όλα τα κοινωνικά μέτωπα να αντισταθούν στο αδιάκοπο ξεπούλημα των δημόσιων χώρων.»

Με 10 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  αύριο στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο.

Σήμερα  το πρωί στο τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο Κορίνθου θα εκδικαστεί η ένσταση που έχει κάνει ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών στον δήμο Κορίνθου κ. Βασίλης Νανόπουλος. Ήδη και η πλευρά του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού έχει καταθέσει από την Παρασκευή αντένσταση με την οποία αποδομεί τα επιχειρήματα του κ. Νανόπουλου και επιπλέον ζητά την ακύρωση ψηφοδελτίων.

Την Κυριακή  από τις 10 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι στον χώρο της πλατείας Φιλλύρα στο Κιάτο, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου, σε συνεργασία με το καφέ Caldo, παρουσιάζει έκθεση αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας  εποχής (αντίκα).  Επίσης στον ίδιο χώρο στις 11.00 θα γίνει συναυλία τζαζ μουσικής με τον καθηγητή της Σικυώνιας Μουσικής Σχολής, Πάρη Γκαγκαστάθη και τον σαξοφωνίστα Βασίλη Σαλτίκη. «Σας περιμένουμε όλους εκεί για να θαυμάσουμε τους άλλοτε κυρίαρχους της ασφάλτου!»

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ και η  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, θα υλοποιήσουν "Εκπαιδευτικά Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων"  Τοπικής Εμβέλειας. Αιτήσεις, πληροφορίες και εγγραφές στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) (εντός του ΚΕΠ Κιάτου). τηλ.: 2742360213   &  2742360117 ,  e-mail: kdvm104@gmail.com Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι:   Παρασκευή 10 – 10 – 2014  Ώρες:  10:00 πμ. –  12:00 μμ . Θα Τηρηθεί Σειρά Προτεραιότητας! Τα προγράμματα, εκτός από την πόλη του Κιάτου, θα υλοποιηθούν και στις Δημοτικές Ενότητες Στυμφαλίας και Φενεού, εφόσον δημιουργηθούν αντίστοιχα τμήματα

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, συμμετέχει στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).  Στο Δήμο μας αναμένεται να φτάσει το Σάββατο. Εκείνη την μέρα καλούμε τους Πολίτες να παρευρεθούν στην υποδοχή της φλόγας της Αγάπης στο Δημαρχείο Λουτρακίου. Όσοι πάλι Πολίτες θελήσουν να μεταφέρουν την φλόγα από το Συνεδριακό Κέντρο έως το Δημαρχείο, μπορούν να δηλώσουν την συμμέτοχη τους στο τηλ. 27443 60112, έως και την Παρασκευή. Οι προβλεπόμενες ώρες διεξαγωγής της λαμπαδηδρομίας θα είναι από τις 18:00 έως τις 20:00.»

Η  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει, σε επανάληψη, δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την μίσθωση του κυλικείου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου. Ο  διαγωνισμός   θα   γίνει   στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής ,στο Δημαρχείο  Ξυλοκάστρου (Λ. Φραντζή 2 – ισόγειο ) στις 16 Οκτωβρίου  2014 ημέρα Πέμπτη  και ώρα 14:00. Πληροφορίες,  τηλ.2743 3 60205 (κ. Ανδρικοπούλου Παναγιώτα)
+++++++


Τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων. Μια ημέρα μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής  να μην αποστείλει κανένα έγγραφο που να αφόρα την αξιολόγηση, δήλωσε,  ότι το υπουργείο θα διαβιβάσει  στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου όλα τα περιστατικά άρνησης εκ μέρους Δήμων.

Οι Αιρετοί της Αριστεράς, όπως κάθε Δήμαρχος και Περιφερειάρχης που υπηρετεί το πραγματικό Δημόσιο συμφέρον δεν έχει τίποτα να φοβηθεί επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο παραλήρημα του Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή, έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώσει δηλώσεις του Νίκου Βούτση αναφορικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ευρώ. Ποτέ δεν έγινε τέτοια δήλωση, πρόκειται για αντιπερισπασμό της κυβέρνησης για να αλλάξει την ατζέντα, ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.

Τη νέα επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου προετοιμάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση είχαν ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γκίκα Χαρδούβελη και τηλεδιάσκεψη στελέχη του υπουργείου οικονομικών με  εκπροσώπους των δανειστών εν όψη της άφιξης τους στη χωρά μας.  

Πλήρης ταύτιση απόψεων Αθήνας με Βερολίνο σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, στον απόηχο της αποτυχημένης συνάντησης Σαμαρά Μέρκελ. Κατώτερο των περιστάσεων χαρακτήρισε το πρωθυπουργό ο Πάνος Σκουρλέτης

Μη πολιτικό πρόσωπο ενδέχεται να προτείνει η κυβέρνηση για την προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

«Δεν με αφορά η προεδρολογία», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Καλαμάτα, ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινείται σε ρεαλιστικότερες και μετριοπαθέστερες θέσεις.

Παραιτήθηκε ο έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο, μία ημέρα μετά την επίσκεψη Σαμαρά

Πάρτι νίκης για τις αγωνιζόμενες Καθαρίστριες αύριο το βράδυ από τον «105.5 Στο Κόκκινο» και την «Αλληλεγγύη για Όλους» στο Κέντρο Αγώνα στην Καραγεώργη Σερβίας.

Συμμαχία κατά του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, προτείνει ο Πέπε Γκρίλο στην Αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού κόμματος, με επίκεντρο τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

«Θεραπεία σοκ» με κατάργηση 35ωρου και μείωση μισθού ζητούν Γάλλοι εργοδότες, Σοκ και δέος για εργαζόμενους

Στον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου τον οποίο είχαν συλλάβει στην Αλγερία προχώρησαν τζιχαντιστές οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο αποκεφαλισμός έγινε γνωστός μέσω βίντεο το οποίο δημοσιοποίησαν οι ακραίοι ισλαμιστές στο Διαδίκτυο. Επρόκειτο για Γάλλο ορειβάτη, ονόματι Ερβέ Γκουρντέλ, ο οποίος είχε συλληφθεί όμηρος πριν από ένα 24ωρο

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισμα με το οποίο καλούνται όλες οι χώρες να αυστηροποιήσουν τη νομοθεσία τους έναντι όσων τις εγκαταλείπουν για να ενισχύσουν το Ισλαμικό Κράτος ή το ενισχύουν οικονομικά ή προπαγανδίζουν τη δράση του

Οι ιταλικές αρχές αναμένουν ότι στη χώρα θα φτάσουν το 2014 τουλάχιστον 150.000 μετανάστες, αριθμός-ρεκόρ και τετραπλάσιος σε σχέση με το 2013

Τοπικές νεφώσεις με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  5 - 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου