Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πέμπτη 11-9-2014/ 07.30 πμ…… Με τους καθιερωμένους αγιασμούς, καθώς και με τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές, ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία της χώρας. Βασικό πρόβλημα για ακόμη μια χρονιά αποτελεί η στελέχωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και εφέτος με αναπληρωτές και μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 3.000 τέτοιες προσλήψεις. Ωστόσο υπολογίζεται πως υπάρχουν ακόμη περισσότερες από 11000 κενές θέσεις και εκτιμάται πως οι προσλήψεις αναπληρωτών θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι Εκπαιδευτικοί έξω από τη Γκράβα στις 8 το πρωί…..




Με τους καθιερωμένους αγιασμούς, καθώς και με τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές, ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία της χώρας. Βασικό πρόβλημα για ακόμη μια χρονιά αποτελεί η στελέχωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και εφέτος με αναπληρωτές και μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 3.000 τέτοιες προσλήψεις. Ωστόσο υπολογίζεται πως υπάρχουν ακόμη περισσότερες από 11000 κενές θέσεις  και εκτιμάται πως οι προσλήψεις αναπληρωτών θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι Εκπαιδευτικοί έξω από τη Γκράβα στις 8 το πρωί

Με 29 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  αύριο στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του νεοεκλεγέντα  κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας στο Ξυλόκαστρο.

Η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου προσκαλεί όλους τους κατοίκους της πόλης στο 4ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Παρασκευή  στις 7:30 μμ στο Κέντρο Νέων Κορίνθου (Κολιάτσου 112), Σάββατο  και Κυριακή 14 στις 6:30 μμ στην κεντρική πλατεία (Φλοίσβος).  Η τελευταία βραδιά του φεστιβάλ θα κλείσει δυνατά με τη συναυλία των Μεθυσμένα Ξωτικά, Κώστα Παρίσση (Υπόγεια Ρεύματα) και Όραμα. Με συναυλίες, συζητήσεις, διεθνή κουζίνα και με μια σειρά καλλιτεχνικά δρώμενα, γιορτάζουμε την ισότητα, αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα και δυναμώνουμε τη συλλογική αντίσταση ενάντια στο φασισμό και τις συμμορίες των νεοναζί, ενάντια στο ρατσισμό και σε κάθε μορφή καταπίεσης. Κάνουμε πράξη την ακλόνητη πεποίθησή μας, ότι ο κόσμος αυτός θα αλλάξει μόνο μέσα από τις δράσεις και τους αγώνες μας τις δράσεις και τους αγώνες καθενός από εμάς.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄ και το ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, Θα λειτουργήσουν τμήματα: Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους Παραδοσιακή και Βυζαντινή μουσική, Φωνητική (τραγούδι). Έναρξη μαθημάτων 15 Σεπτεμβρίου, ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 7 μ.μ. - 9 μ.μ. Πληρ. Τηλ. 27410 – 86330 (Θέατρο Περιγιαλίου ) theatroperigialiou.wordpress.com Γωγώ Ξανθάκη (Ηθοποιός – Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού ) 6973803911, Παναγιώτης Σταθακόπουλος ( Καθηγητής Παραδοσιακής και Βυζαντινής μουσικής ) 6946080782, Σταυρούλα Γιαννακοπούλου ( Διδασκαλία τραγουδιού) 6972193766

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις του. Έκθεση Φωτογραφίας “Θαλασσογραφία” του Γιώργου Τζιτζίκου. Ο καλλιτέχνης, έργα του οποίου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και blogs ενώ κάποια από αυτά έχουν γίνει αφίσες πανελλήνιων συνεδρίων, παρουσιάζει εικόνες εμπνευσμένες από τη θάλασσα μέσα από τη δική του ματιά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή και λειτουργεί απογεύματα από τις 7.30 έως τις 9.30 μμ. Πληροφορίες: τηλ. 27420-26105 - Email: info@nokiatou.gr Είσοδος ελεύθερη.

Ανοιχτή πληγή για τη συγκυβέρνηση ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, σήμερα η ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή. Λαϊκιστές όσοι αντιδρούν στον ΕΜΦΙΑ σύμφωνα με τον Γκίκα Χαρδούβελη, αντιδράσεις Βουλευτών της συγκυβέρνησης, για δεύτερο αυτογκόλ της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη ΝΔ. Δήλωση του Νίκου Συφουνάκη ότι, θα καταψηφίσει την τροπολογία, αντίθετος στην τροπολογία και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χρόνης Αιδόνης.

Για την αμηχανία και το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Ζαχαριάς

Πυρά κατά Σαμαρά Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως εκπρόσωπο των δανειστών 

Λουκέτο σε νοσοκομεία μη ανταγωνιστικά  με τις ιδιωτικές μονάδες προανήγγειλε ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης.

Στάση εργασίας σήμερα 12 με 3 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 και μίση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την ΑΔΕΔΥ

Την πώληση του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ, μπλόκαρε το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγο παράβασης των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης  και του ανταγωνισμού.

Δεν συμμετείχε η Ελλάδα σε ψηφοφορία στον ΟΗΕ υπέρ της προστασίας των χρεοκοπημένων κρατών.

Η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν μπορεί να επιτευχτεί με περισσότερα προγράμματα λιτότητας, σημειώνετε σε άρθρο της Γερμανικής εφημερίδας Χάντελς Πλατ.

Νέα Κομισιόν με τον Μοσκοβισί επίτροπο Οικονομικών και έξι υπερ-επιτρόπους, επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο επίπεδο του 1986 έχει πέσει το συνολικό εισόδημα των ιταλικών νοικοκυριών. Στοιχεία της ένωσης Confcommercio

Η διεθνής κοινότητα δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθεί το Ισλαμικό Κράτος να αυξάνει τη δύναμή του, προειδοποίησε από τη Βαγδάτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, λίγες ώρες πριν ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάσει τη στρατηγική του απέναντι στους τζιχαντιστές.

Σοκ στις ΗΠΑ, φρικτό έγκλημα, πατέρας ομολόγησε ότι σκότωσε τα πέντε παιδιά του.

Νεφώσεις, τοπικές βροχές  με Νότιους,  Βορειοανατολικούς ανέμους   2 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Αλλαγή του καιρού από το βράδυ
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου