Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πέμπτη 9-2-2017/07.30 πμ…. «Στην πρόσφατη εκδήλωση για τον εθελοντισμό, το Επιμελητήριο Κορινθίας και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινός, απένειμαν στον Κορίνθιο κ Κώστα Σταματίου τιμητικό έπαινο για την εθελοντική του προσφορά στη διάσωση συνανθρώπου μας που κινδύνευσε από πυρκαγιά και αδυνατούσε να διαφύγει χωρίς την βοήθεια του τιμηθέντος ο οποίος διακινδύνευσε τη δική του ζωή και σωματική του ακεραιότητα.»….




«Στην πρόσφατη εκδήλωση για τον εθελοντισμό, το Επιμελητήριο Κορινθίας και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινός, απένειμαν στον Κορίνθιο κ Κώστα Σταματίου τιμητικό έπαινο για την εθελοντική του προσφορά στη διάσωση συνανθρώπου μας που κινδύνευσε από πυρκαγιά και αδυνατούσε να διαφύγει χωρίς την βοήθεια του τιμηθέντος ο οποίος διακινδύνευσε τη δική του ζωή και σωματική του ακεραιότητα.»

Το ζήτημα της αλλαγής των πινακίδων του Αυτοκινητοδρόμου Μορέας προς Αρχαία Νεμέα, με τρόπο που να αναδεικνύουν την ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας (βλ. Ερώτηση προς Υπ.Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων http://bit.ly/2lpsgMg ). Η προσπάθεια αυτή έπειτα από συνεχείς παρεμβάσεις φαίνεται πως καρποφορεί στο σύνολο της, με αποτέλεσμα τις προσεχείς τρεις εβδομάδες να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των παρεμβάσεων.

Με ιδιαίτερη επισημότητα θα εορταστεί το Σάββατο, στο Ξυλόκαστρο, η μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Βλασίου. όπου θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.  Την ίδια ημέρα, θα γίνει και η ανακήρυξη του προέδρου ως επίτιμου δημότη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε ειδική τελετή που θα γίνει στο  θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στις 12:00 το μεσημέρι. Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας , στο Ξυλόκαστρο ήταν προγραμματισμένη να γίνει πριν ένα χρόνο, όμως ακυρώθηκε λόγω προφανώς των κινητοποιήσεων που υπήρχαν αυτό το διάστημα από τους αγρότες.

Την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, η Κεντρική Σκηνή  του ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει,  "Οι Σιδεράδες" του Μίλος Νίκολιτς... "μεστοί πλέον σφυρηλατούν και διαμορφώνουν την μοίρα τους. Καλούν τους ανθρώπους να δημιουργήσουν ένα καινούργιο κόσμο πιο συμφιλιωμένο, πιο ειρηνικό, λιγότερο βίαιο, περισσότερο ευσεβή στη φύση, πιο ευαίσθητο στην ελευθερία και τη ζωή, χωρίς μίση, προκαταλήψεις και ανόητους πολέμους." Σκηνοθεσία : Άννα Ρότσιου,  παίζουν οι  Μπάμπης Ορκόπουλος,  Αλέξανδρος Ξανθάκης,  Πολυξένη Ορκοπούλου –Ξανθάκη, Ηλίας Λέκκας και  Αλέκος Ξανθάκης

Το Σάββατο, στις 5:00 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σικυωνίων (Καλογεροπούλου και Παπαληγούρα, Αποθήκες ΑΣΟ Κιάτου). «Η Στέλλα Αρβανίτη θα είναι μαζί μας  με τον ΚΑΡΙΜ και το όνειρό του. Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους για την αλληλεγγύη, την ελπίδα και τα πολύχρωμα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου. Η  συγγραφέας του βραβευμένου παραμυθιού από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών 2014, «Η ιστορία ενός μικρού ονείρου Καρίμ», θα μας παρουσιάσει μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, μια πολιτική αλήθεια για τους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να χάσουν τα πάντα ακόμα και τους δικούς τους ανθρώπους και να ξεκινήσουν από την αρχή αναζητώντας μια ευκαιρία. Ο Καρίμ μιλάει για την ελπίδα, τη φιλία, την αλληλεγγύη, την αποδοχή του διαφορετικού και κυρίως την πίστη στην ανθρώπινη φύση.»

Την Κυριακή στις  11:30 το πρωί, στο KARAMALIKIS BAR-RESTAURANT ! στην παραλία Κιάτου, η κοπή της πίτας του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου.

«Το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ από 10πμ έως 2μμ στο Αγροτικό Ιατρείο Δερβενίου καθώς και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. Το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, η Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική, η Β Ορθοπεδική Κλινική και το Κέντρο Αναφοράς Μελανώματος του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μικροχειρουργικής του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  θα υλοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα πρόληψης στον όμορφο τόπο σας για τον καρκίνο του δέρματος, την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, το γλαυκώμα, τη Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια και τα ορθοπεδικά προβλήματα. Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τον έλεγχο της υγείας σας παρακαλούμε όσοι θέλουν να ελεγχθούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 27433 60101, και ώρες 8πμ – 2μμ κ. ΚΑΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017.» «Την Παρασκευή 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ θα γίνει ενημερωτική ομιλία για τους κατοίκους και τους γονείς και εκπαιδευτικούς με θέματα την ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ και τον ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ από ομιλητές του ΓΝΑ Γ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

«Ο  Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00 , πρόκειται να πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του , στο κέντρο Κατάι στον Σολομό Κορινθίας. Οι προσκλήσεις κοστίζουν 15.00 € η κανονική πρόσκληση και  10.00€ η παιδική πρόσκληση και περιλαμβάνει φαγητό και ποτό


Στο σημερινό Γιουρωγόρκιν Γκρουπ η Αθήνα να παρουσιάσει την τελική της πρόταση για τη κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μετά το 2018.

Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των Ελλήνων αλλά οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν έχουν ολοκληρωθεί, δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ. Η μεταρρυθμίσεις η Grexit, διαμηνύει ο Σόιμπλε.

Προτεραιότητα το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης το συντομότερα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο θα έχει σήμερα στο Κίεβο ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε χθες την ανάγκη να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μίνσκ.

Περιοδεία στον Πειραιά θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διάταξη για την διασφάλιση των Πυροσβεστών 5ετους θητείας καταθέτει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Το τελωνείο της Κρυσταλοπηγής κλείνουν από το μεσημέρι και για 24 ώρες οι Αγρότες της περιοχής των Πρεσπών.

Αισιόδοξος για την αυριανή συνάντηση με τους Αγρότες, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Σήμερα και αύριο πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ η σωρός του Λουκιανού Κηλαηδόνη θα βρίσκεται στο θέατρο Μεταξουργείο για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετίσουν

Η Μαρίν Λε Πεν, φαίνεται να κερδίζει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Άλλες δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι θα χάσει τον δεύτερο γύρο των εκλογών, από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

Στην Βρετανία η βουλή των Κοινοτήτων εξουσιοδότησε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αρχίσει τη διαδικασία του Brexit.

Τη διεξαγωγή νέου κύκλου συνομιλιών θα προτείνει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατά την αυριανή συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το Σινά της Αιγύπτου εναντίον της παραθαλάσσιας πόλης Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, χωρίς πάντως να υπάρξουν τραυματισμοί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων.

Ένοπλοι αντάρτες της οργάνωσης αλ Σαμπάμπ, επιτέθηκαν  κατά ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα Μποσάσο, της ημιαυτόνομης περιοχής Πούντλαντ, στη Σομαλία σκοτώνοντας τέσσερις φρουρούς. Δύο από τους ενόπλους είναι επίσης, νεκροί, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Βροχερός καιρός,  με Νοτιοδυτικούς, Βορειοανατολικούς ανέμους  2 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου