Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Πέμπτη 23-2-2017/07.30 πμ…. Ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, διοργανώνουν το Καρναβάλι της Κορίνθου. Η καρναβαλική παρέλαση θα διεξαχθεί το Σάββατο, στις 3 το μεσημέρι. Μετά το τέλος της παρέλασης, θα ακολουθήσει μουσική συναυλία στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου με το συγκρότημα STAVENTO και την Ήβη Αδάμου…..





Την Κυριακή στις 3μιση το απόγευμα, το "Καρναβάλι Κιάτου 2017", η Καρναβαλική παρέλαση με συγκέντρωση στο δημοτικό πάρκινγκ, θα ξεκινήσει με κατεύθυνση και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας. Στο τέλος της διαδρομής θα γίνει Latin Party!

Με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα  στις μιάμιση το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

«Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου μας. Το παραδοσιακό γλέντι περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και μουσική και χορό. Θα είναι μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά αφού θα υπάρχει ομάδα καλλιτεχνών που θα κατασκευάσει χαρταετούς  με τα παιδιά, θα φουσκώσουν μπαλόνια, θα κάνουν face painting, θα φτιάξουν ποπ κορν κ φυσικά θα αναβιώσει το έθιμο των ημερών το παραδοσιακό γαϊτανάκι!»

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά σε έκτακτα βραδινά δρομολόγια το Σαββατοκύριακο και αύξηση χωρητικότητας στον προαστιακό σιδηρόδρομο Πάτρας για το καρναβάλι της Πάτρας. Για το Σαββατοκύριακο δρομολογούνται έκτακτα βραδινά δρομολόγια, με αναχώρηση από Άγιο Ανδρέα στις 23:30, στις 00:30 και στις 01:30 και από Άγιο Βασίλειο στις 00:00, στις 01:00 και στις 02:00, ενώ αυξάνονται οι χωρητικότητες των συρμών στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, Κολιάτσου 112 στην Κόρινθο, ο μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ. ΠΕ.» διοργανώνει, ομιλία/συζήτηση με τον καθηγητή αστροφυσικής Δρ. Μάνου Δανέζη με θέμα "Στο δρόμο ενός Νέου Πολιτισμού - τα Πρώτα βήματα". Θα ακολουθήσει συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη!

Στις 6 Μαρτίου 2017 από ώρα 09:30-10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο) φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Συκιάς, εντός του αισθητικού δάσος "Πευκιάς". Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τη διακήρυξη από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 2743 360244). Επίσης μπορούν να λάβουν γνώση της διακήρυξης στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.xylokastro.gov.gr.
+++++++++++++


Πολύ πιο αισιόδοξο για την εξεύρεση λύσης στο Ελληνικό χρέος, φέρεται το ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση της με την Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.


Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών – τοκογλύφων θα έρθουν στην Αθήνα μετά την ερχόμενη Τρίτη.

Απαντήσεις για τα αποτελέσματα του Eurogroup, τη δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και τα προληπτικά μέτρα θα δώσει αύριο  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, μετά την επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη.

Τσακαλώτος, Χουλιαράκης είναι εξαφανισμένοι από την περασμένη Δευτέρα και δεν έχουν ενημερώσει για το τι ακριβώς συζητήθηκε στο Γιούρωγκρουπ για την Ελλάδα, αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ

«Προσπαθούν να μας επιβάλλουν να φορολογήσουμε τους φτωχούς, εμείς δεν θα το κάνουμε και αν συνεχίσουν θα οδηγηθούμε σε σύγκρουση όπως είπε και ο κ. Δραγασάκης». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για τους πρόσφυγες, Γιώργος Κυρίτσης κατηγορώντας το Ταμείο ότι έχει «αντίληψη Σικάγου».

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 2 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 15000 ανέργων άνω των 50 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ο τομεάρχης Εργασίας, της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε σε δήλωσή του ότι «τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» και του ΟΑΕΔ αποδεικνύουν ότι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα καταρρέει».

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα  τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) της Αθήνας λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας διοργανώνει στις 2 το μεσημέρι η ΟΛΜΕ, ενώ και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα γίνουν συγκεντρώσεις στις Διευθύνσεις ή στις Περιφέρειες σε ώρες που θα αποφασίσουν οι τοπικές ΕΛΜΕ.

Σε ισχύ θα τεθούν από αύριο έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας για τη διευκόλυνση του οδηγών που θα ταξιδέψουν εν όψει του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας, ενώ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εξόδους των εθνικών οδών από τις 4 το απόγευμα

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.55 τα ξημερώματα ανοιχτά της Λέσβου.

Επιεική χαρακτήρισε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ζητά πιο αυστηρότερες ποινές σχετικά με τους καταδικασθέντες για την υπόθεση των εταιριών παροχών ηλεκτρικού ρεύματος EnergaHellas Power, με έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε, ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Ο Νίκος Κούνδουρος γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά οι γονείς του, από ατελείωτες γενιές Κρητικοί, δεν ανέχονταν να πολιτογραφηθεί σαν Αθηναίος.

Τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζονται έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το λιμό που μαστίζει τη Νιγηρία, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Πάνω από 130 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους μαχητές, σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που μαίνονται επί τρεις ημέρες ανάμεσα σε μέλη μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και οργανώσεων ανταρτών στη νότια Συρία, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Αίθριος καιρός,  με  Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς ανέμους  5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.   
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου