Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Δευτέρα 6-2-2017/07.30 πμ…. Σήμερα στις 7 το βράδυ, στη Σφίγγα (Κιάφας 13, Συμβολή Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα), η "Πλεύση Ελευθερίας", διοργανώνει την πρώτη για το 2017, ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. «Ξεκινάμε για να τους ρίξουμε. Τα μέτρα δεν θα είναι ποτέ τα τελευταία. Δεν θα τελειώσουν ποτέ, αν δεν τα τελειώσουμε εμείς. Απέναντι σε Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Χωρίς Μνημόνια, χωρίς Χρέος, χωρίς Ευρώ, χωρίς άλλους εκβιασμούς και τελεσίγραφα. επιμένουμε ανοιχτά. Επιμένουμε δημοκρατικά. Επιμένουμε και ενημερώνουμε για τα επόμενα βήματα.» …




Σήμερα στις 7 το βράδυ, στη Σφίγγα (Κιάφας 13, Συμβολή Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα), η "Πλεύση Ελευθερίας", διοργανώνει  την πρώτη  για το 2017, ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. «Ξεκινάμε για να τους ρίξουμε. Τα μέτρα δεν θα είναι ποτέ τα τελευταία. Δεν θα τελειώσουν ποτέ, αν δεν τα τελειώσουμε εμείς. Απέναντι σε Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Χωρίς Μνημόνια, χωρίς Χρέος, χωρίς Ευρώ, χωρίς άλλους εκβιασμούς και τελεσίγραφα. επιμένουμε ανοιχτά. Επιμένουμε δημοκρατικά. Επιμένουμε και ενημερώνουμε για τα επόμενα βήματα.»

Παράταση μέχρι και σήμερα τελευταία μέρα, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, για τις αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας για 24.251 θέσεις σε 274 δήμους. Οι θέσεις που προβλέπονται για τους Δήμους της Κορινθίας είναι οι εξής:  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 48 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 64 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 26 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ 54 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 26 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 60 θέσεις και ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 18 θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις στον Μοριά, δίνοντας σκληρή μάχη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ που μας εξοντώνει. Καλεί τα μπλόκα της Πελοποννήσου, τους Αγροτικούς Συλλόγους, επιτροπές αγώνα αγροτών, σε κοινή σύσκεψη, σήμερα, στις 6μμ, στο μπλόκο Άργους (Κόμβος Ινάχου), για καλύτερο συντονισμό και για κλιμάκωση του αγώνα μας στην Πελοπόννησο.

Σήμερα στις 18:15, στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στην Κόρινθο. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα της Κορίνθου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και το Επιμελητήριο Κορινθίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνουν, Ημερίδα με θέμα: "Εθελοντές δότες μυελού των οστών, μαζί μπορούμε να κάνουμε την λευχαιμία παρελθόν" «Ελάτε να ενημερωθείτε και να γίνετε Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών» Είσοδος Ελεύθερη 

Με ιδιαίτερη επισημότητα θα εορταστεί εφέτος, στο Ξυλόκαστρο, η μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Βλασίου. όπου θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017,  Την ίδια ημέρα, θα γίνει και η ανακήρυξη του προέδρου ως επίτιμου δημότη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας , στο Ξυλόκαστρο ήταν προγραμματισμένη να γίνει πριν ένα χρόνο, όμως ακυρώθηκε λόγω προφανώς των κινητοποιήσεων που υπήρχαν αυτό το διάστημα από τους αγρότες..

Όσοι ενδιαφέρονται να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου (για τοποθέτηση πάγκου ή καντίνας  επί της οδού Αγ. Βλασίου, κατά τη θρησκευτική πανήγυρη της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου, Αγ. Βλασίου στις 11 Φεβρουαρίου), μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους,  έως τις 31/1/2017, στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ιωάννη Σαλωνίτη. 
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360255

«Το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ από 10πμ έως 2μμ στο Αγροτικό Ιατρείο Δερβενίου καθώς και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. Το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, η Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική, η Β Ορθοπεδική Κλινική και το Κέντρο Αναφοράς Μελανώματος του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μικροχειρουργικής του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  θα υλοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα πρόληψης στον όμορφο τόπο σας για τον καρκίνο του δέρματος, την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, το γλαυκώμα, τη Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια και τα ορθοπεδικά προβλήματα. Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τον έλεγχο της υγείας σας παρακαλούμε όσοι θέλουν να ελεγχθούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 27433 60101, και ώρες 8πμ – 2μμ κ. ΚΑΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017.» «Την Παρασκευή 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ θα γίνει ενημερωτική ομιλία για τους κατοίκους και τους γονείς και εκπαιδευτικούς με θέματα την ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ και τον ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ από ομιλητές του ΓΝΑ Γ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»


Καθοριστική εβδομάδα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης ενόψει του Γιούρωγκρουπ της 20ης Φεβρουαρίου.   Σήμερα συνεδριάζει το ΔΝΤ για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, την Πέμπτη το Γιουρωγόρκιν Γκρουπ.
Πρωτοβουλίες από το οικονομικό επιτελείο για να κλείσουν άμεσα οι εκκρεμότητες

Η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή, υποστηρίζει με άρθρο του στο Bloomberg, ο Ασόκα Μόντι καθηγητής οικονομικής πολιτικής στο Πρίνστον και τέως στέλεχος του ΔΝΤ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ξανά και ξανά, το Ταμείο απέτυχε να λάβει σοβαρά υπόψη τα κρίσιμα μαθήματα που οδήγησαν στο μαρτύριο του ελληνικού λαού.

Τις θέσεις της χώρας μας αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη Λιβύη, τις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου και με την Ουκρανία, θα παρουσιάσει σήμερα στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στην περαιτέρω μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τα λοιπά Πρόσωπα Νομικού Ιδιωτικού Δίκαιου του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Αυστηρές εγγυήσεις ζητά  από τον ΟΑΣΑ η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Κλειστή επ αόριστον κρατούν οι Αγρότες της εθνική στον κόμβο της Νίκαιας στο ρεύμα προς Αθήνα και στον Πλατύκαμπο στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Αποκλεισμένο το τελωνείο των Ευζώνων και τα πράσινα φανάρια

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε βόρεια της Λέσβου, λίγο πριν τις 6.00 π.μ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστερισκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στις τουρκικές ακτές, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρο το νησί της Λέσβου.

Στον Κάβο Μαλλιά ρυμουλκείται ιστιοφόρο με 70 Μετανάστες που εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο Ανατολικά της Μονεμβασιάς

Ρυμουλκό με 440 μετανάστες κατευθύνεται προς το λιμάνι του νησιού της Λαμπεντούζα, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες.

Νέα επίθεση Τραμπ κατά του δικαστή που έκρινε προσωρινά άκυρο ως αντισυνταγματικό το διάταγμα για τους Μετανάστες.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 34 τραυματίστηκαν χθες στην Ονδούρα, από τη σύγκρουση λεωφορείο με φορτηγό, στα προάστια της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα.

Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί και 18 οι τραυματίες από τη φωτιά που ξέσπασε σε ινστιτούτο αισθητικής στην επαρχία Ζεγιάνγκ, στα ανατολικά της Κίνας. Το ινστιτούτο βρίσκεται στην πόλη Ταϊζού.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Ανατολικούς, Νοτιοανατολικούς ανέμους  4 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου