Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Τετάρτη 8-2-2017/07.30 πμ…. «Το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ από 10πμ έως 2μμ στο Αγροτικό Ιατρείο Δερβενίου καθώς και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. Το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, η Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική, η Β Ορθοπεδική Κλινική και το Κέντρο Αναφοράς Μελανώματος του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μικροχειρουργικής του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα υλοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα πρόληψης στον όμορφο τόπο σας για τον καρκίνο του δέρματος, την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, το γλαυκώμα, τη Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια και τα ορθοπεδικά προβλήματα. Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τον έλεγχο της υγείας σας παρακαλούμε όσοι θέλουν να ελεγχθούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 27433 60101, και ώρες 8πμ – 2μμ κ. ΚΑΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017.» «Την Παρασκευή 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ θα γίνει ενημερωτική ομιλία για τους κατοίκους και τους γονείς και εκπαιδευτικούς με θέματα την ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ και τον ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ από ομιλητές του ΓΝΑ Γ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»……


«Το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ από 10πμ έως 2μμ στο Αγροτικό Ιατρείο Δερβενίου καθώς και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. Το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, η Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική, η Β Ορθοπεδική Κλινική και το Κέντρο Αναφοράς Μελανώματος του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μικροχειρουργικής του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  θα υλοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα πρόληψης στον όμορφο τόπο σας για τον καρκίνο του δέρματος, την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, το γλαυκώμα, τη Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια και τα ορθοπεδικά προβλήματα. Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τον έλεγχο της υγείας σας παρακαλούμε όσοι θέλουν να ελεγχθούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 27433 60101, και ώρες 8πμ – 2μμ κ. ΚΑΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017.» «Την Παρασκευή 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ θα γίνει ενημερωτική ομιλία για τους κατοίκους και τους γονείς και εκπαιδευτικούς με θέματα την ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ και τον ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ από ομιλητές του ΓΝΑ Γ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Με ιδιαίτερη επισημότητα θα εορταστεί εφέτος, στο Ξυλόκαστρο, η μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Βλασίου. όπου θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.  Την ίδια ημέρα, θα γίνει και η ανακήρυξη του προέδρου ως επίτιμου δημότη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε ειδική τελετή που θα γίνει στο  θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στις 12:00 το μεσημέρι. Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας , στο Ξυλόκαστρο ήταν προγραμματισμένη να γίνει πριν ένα χρόνο, όμως ακυρώθηκε λόγω προφανώς των κινητοποιήσεων που υπήρχαν αυτό το διάστημα από τους αγρότες.

Το Σάββατο, στις 5:00 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σικυωνίων (Καλογεροπούλου και Παπαληγούρα, Αποθήκες ΑΣΟ Κιάτου). «Η Στέλλα Αρβανίτη θα είναι μαζί μας  με τον ΚΑΡΙΜ και το όνειρό του. Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους για την αλληλεγγύη, την ελπίδα και τα πολύχρωμα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου. Η  συγγραφέας του βραβευμένου παραμυθιού από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών 2014, «Η ιστορία ενός μικρού ονείρου Καρίμ», θα μας παρουσιάσει μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, μια πολιτική αλήθεια για τους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να χάσουν τα πάντα ακόμα και τους δικούς τους ανθρώπους και να ξεκινήσουν από την αρχή αναζητώντας μια ευκαιρία. Ο Καρίμ μιλάει για την ελπίδα, τη φιλία, την αλληλεγγύη, την αποδοχή του διαφορετικού και κυρίως την πίστη στην ανθρώπινη φύση.»


Έντονες διαβουλεύσεις για να αρθεί το αδιέξοδο μετά την έκθεση φωτιά του ΔΝΤ για το Ελληνικό χρέος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος αντέκρουσε, με επιστολή του, τις προβλέψεις του Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Θεωρεί ότι οι προβλέψεις του δεν αντανακλούν την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και τις καλύτερες των προβλεπόμενων επιδόσεις που έχει επιτύχει η Ελλάδα στον δημοσιονομικό τομέα και στην ανάπτυξη

Κριτική για τα λάθη του παρελθόντος και τη διαφωνία του για μία σειρά εκτιμήσεων του ΔΝΤ που περιλαμβάνονται στην τελευταία του Έκθεση, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με επιστολή που απέστειλε προς το Ταμείο.

Αμετακίνητος στις θέσεις του εμφανίστηκε ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, ζητώντας από την Ελλάδα να προχωρήσει σε «επώδυνες πολιτικά και κοινωνικά μεταρρυθμίσεις»

Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από ό,τι εκτιμά το ΔΝΤ, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, σχολιάζοντας την έκθεση του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα

Απαράδεκτα τα αιτήματα του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο ο Τζιάνι Πιτέλα.

Για πρωτοβουλίες ώστε να κλείσει μια συμφωνία χωρίς υποχωρήσεις στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, μίλησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η ΕΕ πρέπει να εγκρίνει στις 20 Φεβρουαρίου την επόμενη δόση για την Ελλάδα, αναφέρει άρθρο του Μπλούμπεργκ. 

Το φυλλάδιο της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) για το πέρασμα από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος της παράταξης παρουσίασε,  στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ σε συνέντευξη Τύπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε και τα μέλη της ΠΓ της ΛΑ.Ε Παν. Μαντάς, Παν. Σωτήρης, Μαρ. Τσίχλη και Γιάννης Τόλιος.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και με τους εκπροσώπους του τοπικού, πολυπληθούς ελληνικού στοιχείου

Μήνυμα ότι το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες και ότι είναι η καρδιά της Ελλάδας έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελευθέρων Επαγγελματιών, κάλεσε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το θέμα των περιουσιακών στοιχείων, τόσο του κ. Μητσοτάκη όσο και της συζύγου του, αφόρα τη δημόσια σφαίρα νομικά και ηθικά, τονίζει το Μαξίμου.

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί πως δείχνει προνομιακή μεταχείριση στον εκδότη και εργολάβο κ. Καλογρίτσα, εξαπέλυσε η ΝΔ.

Ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Αποστόλου, της Κατερίνας Παπανάτσου και του Τάσου Πετρόπουλου, μετά από αίτημα των Αγροτών.

Βαριές καταδίκες από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων στους εκπροσώπους των εταιρειών Energa-HellasPower.

Συγκίνηση για το θάνατο του Λουκιανού Κηλαιδόνη. Συλλυπητήρια μηνύματα από κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα.

Η Άγκυρα απέλυσε άλλους 4.464 δημόσιους λειτουργούς, οι μισοί και πλέον εκ των οποίων ανήκαν στο υπουργείο Παιδείας, με διάταγμα που δημοσιεύθηκε  στην εφημερίδα της κυβέρνησης, εξέλιξη που σηματοδοτεί τη συνέχιση των εκκαθαρίσεων στον κρατικό μηχανισμό.

Στη σύλληψη του διευθύνοντα συμβούλου της Deutsche Bank στο Ισραήλ προχώρησαν οι φορολογικές αρχές της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανακριβή αναφορά συναλλαγών αξίας περίπου 147 εκατομμυρίων δολαρίων και αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης

Επιδρομές έπληξαν χθες θέσεις μιας οργάνωσης, πρώην παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, στην πόλη Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, προκαλώντας τον θάνατο 24 ανθρώπων, ανάμεσά τους δέκα αμάχων, ανέφερε μια MKO.

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε  κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 12

Πάνω από 100 εταιρείες, μεταξύ των οποίων κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της τεχνολογίας, υπέγραψαν ένα νομικό έγγραφο - διακήρυξη (amicus brief), τασσόμενες κατά της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, υποστηρίζοντας πως παρέχει ισχυρά κίνητρα σε εταιρείες να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους – και θέσεις εργασίας - εκτός χώρας.

Τοπικές νεφώσεις,  με Δυτικούς, Ανατολικούς ανέμους  1 - 3  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου