Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δευτέρα 13-2-2017/07.30 πμ…. Ψήφισμα συμπαράστασης, του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, εξέδωσε ομόφωνα το Δ.Σ Τρίπολης, που αναφέρει μεταξύ άλλων. «Το Δ.Σ. Τρίπολης απαιτεί να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που διώκεται για παράβαση καθήκοντος επειδή υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε την δράση της Χρυσής Αυγής και καλεί να αναλάβουν προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες...» Κρίμα που δεν έχουμε ανάλογα ψηφίσματα από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και άλλους Δήμους της Κορινθίας, απ΄ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον….


Ψήφισμα συμπαράστασης, του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, εξέδωσε ομόφωνα το Δ.Σ Τρίπολης, που αναφέρει μεταξύ άλλων.  «Το Δ.Σ. Τρίπολης απαιτεί να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που διώκεται για παράβαση καθήκοντος επειδή υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε την δράση της Χρυσής Αυγής και καλεί να αναλάβουν προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες...» Κρίμα που δεν έχουμε ανάλογα ψηφίσματα από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και άλλους Δήμους της Κορινθίας, απ΄ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον.

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η Ελλάδα δεν οραματίζεται το μέλλον της έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον και προοπτική, υπό όρους πολιτισμού και Δημοκρατίας, δίχως να έχει στους κόλπους της, και μάλιστα ως πυρήνα της, την Ελλάδα, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και την Δημοκρατία της».

Με 15 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα  στις  5μιση   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

«Το ΣΑΒΒΑΤΟ  και την ΚΥΡΙΑΚΗ από 10πμ έως 2μμ στο Αγροτικό Ιατρείο Δερβενίου καθώς και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. Το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, η Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική, η Β Ορθοπεδική Κλινική και το Κέντρο Αναφοράς Μελανώματος του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μικροχειρουργικής του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  θα υλοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα πρόληψης στον όμορφο τόπο σας για τον καρκίνο του δέρματος, την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, το γλαυκώμα, τη Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια και τα ορθοπεδικά προβλήματα. Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τον έλεγχο της υγείας σας παρακαλούμε όσοι θέλουν να ελεγχθούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 27433 60101, και ώρες 8πμ – 2μμ κ. ΚΑΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017.» «Την Παρασκευή 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ θα γίνει ενημερωτική ομιλία για τους κατοίκους και τους γονείς και εκπαιδευτικούς με θέματα την ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ και τον ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ από ομιλητές του ΓΝΑ Γ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

«Ο  Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο στις 8 το βράδυ, πρόκειται να πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του , στο κέντρο Κατάι στον Σολομό Κορινθίας. Οι προσκλήσεις κοστίζουν 15.00 € η κανονική πρόσκληση και  10.00€ η παιδική πρόσκληση και περιλαμβάνει φαγητό και ποτό

Την  Δευτέρα   και την Τρίτη 20 και 21 Φεβρουαρίου 2017 από 17:00 έως 21:00, το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με  τον Ελληνικό Οργανισμό Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) διοργανώνουν, στην Κόρινθο, διήμερο Σεμινάριο με θέμα: «Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος και Εξαγωγικές Διαδικασίες». Εισηγητής στο σεμινάριο, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις - παραγωγούς του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας και σε υποψήφιους επενδυτές με εξαγωγικό προσανατολισμό,  θα είναι ο κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, Δ/ντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Enterprise Greece.  Η είσοδος  θα είναι ελεύθερη. Παρακαλούνται, για την καλύτερη διοργάνωση,  να δηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στο τηλ. 27410-24464-εσωτ. 911, κα Τσαμαντά) έως  17/2/2017


Έντονες διαβουλεύσεις με τους δανειστές για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, ενώ δεν αποκλείεται εντός των επομένων  ημερών να επιστρέψουν στην Αθήνα και οι επικεφαλείς των θεσμών – τοκογλύφων

Οι Έλληνες έκαναν πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις, περισσότερες από τους Βορειοευρωπαίους, δήλωσε ο Ζαν Κλόντ Γιουνγκέρ.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μπλάντις Ντομπρόφσκις, υποστηρίζει πως δεν είναι ώρα  για επιστροφή στην οικονομική αστάθεια.

Έντονη κριτική στη στάση του Δ.Ν.Τ. άσκησε, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.  "το ΔΝΤ στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για το μέγεθος του πλεονάσματος το 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να σπρώξει την Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις για το αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό..." ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη θέση ότι, η κυβέρνηση δεν θα κριθεί τόσο από τη συμφωνία, όσο από το τι θα μπορέσει να κάνει πέραν αυτής, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Έντονη κυβερνητική αντίδραση στη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, περί ποινικοποίησης της καθυστέρησης στη διαπραγμάτευση.

Κρίσιμης σημασίας θεωρεί η ηγεσία της ΝΔ, τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βερολίνο, σήμερα και αύριο, όπου θα έχει και τις πρώτες  συναντήσεις με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το  δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το οποίο εμφανίζει τη σύζυγο του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, να κατέχει offshore εταιρεία συνιστά ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει επιτακτική την ανάγκη να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, αναφέρει  ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειρωνική ήταν η απάντηση της ΝΔ. «Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ»....σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες»

Ραντεβού στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο στην Αθήνα, δίνουν οι Αγρότες.

Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Λέσβο. Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό με ένταση πάνω από 5 Ρίχτερ την τελευταία εβδομάδα και πάντα το ίδιο επίκεντρο.

Αμερικανικής προέλευσης ήταν η βόμβα που απενεργοποιήθηκε χθες στην περιοχή του Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης. ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. «Σε περίπτωση έκρηξης τα θραύσματα της βόμβας θα μπορούσαν να σκοτώσουν κάποιον, αν βρισκόταν σε απόσταση 1800 μέτρων»

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, εξελέγη νέος πρόεδρος της χώρας με μεγάλη πλειοψηφία από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στο Ράιχσταγκ, στο Βερολίνο

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας επανεξελέγη στην ηγεσία των Podemos με μεγάλη διαφορά από τον Ινίγο Ερεχόν. Επίσης, υπερψηφίστηκε με μεγάλη διαφορά και το πολιτικό του πρόγραμμα έναντι του Ερεχόν, που πρότεινε «στροφή» προς το κέντρο και συνεργασία με τους Σοσιαλιστές (PSOE). Μετά τα αποτελέσματα, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας δήλωσε ότι, «Σήμερα οι Podemos είμαστε πιο δυνατοί και πιο ώριμοι ώστε να συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τις κοινωνικές πλειοψηφίες. Ταπεινότητα και ενότητα μέχρι τη νίκη».

Οι Ελβετοί ενέκριναν, με δημοψήφισμα, σε μεγάλη πλειοψηφία την απλοποίηση της διαδικασίας πολιτογράφησης των εγγονών μεταναστών, παρά μια εκστρατεία που σημαδεύτηκε από αντιμουσουλμανικές δηλώσεις της λαϊκιστικής δεξιάς. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων και των καντονιών δέχτηκαν την πρόταση της κυβέρνησης που έχει στόχο μόνο να επιταχύνει τη διαδικασία απονομής της ελβετικής ιθαγένειας στα εγγόνια των μεταναστών

Οι κάτοικοι γύρω από το υψηλότερο φράγμα στις ΗΠΑ, κοντά το Όροβιλ της Βόρειας Καλιφόρνιας διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, υπό τον κίνδυνο κατάρρευσης μιας βοηθητικής εγκατάστασης, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση υπερχείλισης.

Τοπικές νεφώσεις, ασθενής βροχή με Βορειοανατολικούς ανέμους  4 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου