Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευή 3-2-2017/07.30 πμ…. Ενδιαφέρουσα ανακοίνωση σχετικά με το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε η "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ" Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και αναφέρει μεταξύ άλλων. «... εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το έτος 2017. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, η εκπόνηση του οποίου έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβρη του 2017..... Η Συμπολιτεία τοποθετήθηκε λέγοντας ότι εκτός από τους στόχους που βάζει το πρόγραμμα και οι οποίοι στο μεγαλύτερο βαθμό είναι ίδιοι με το περσινό πρόγραμμα, αφού αυτό υλοποιήθηκε ελάχιστα, πρέπει να ξεκινήσουμε την υλοποίηση άμεσα... Τέλος, έγινε αναφορά στην κοινωνική πολιτική του Δήμου. Από τη μείζονα μειοψηφία στο θέμα του κοινωνικού φαρμακείου, το οποίο 1,5 χρόνο μετά, εξακολουθεί να μη λειτουργεί.... και από τη Συμπολιτεία στο κοινωνικό φροντιστήριο που αν και έχουν περάσει 5 μήνες από την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας, τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει.... Αίσθηση προκαλεί επίσης η κατ’ επιλογή κοινωνική ευαισθησία της μείζονος μειοψηφίας, μιας και στο θέμα του κοινωνικού φροντιστηρίου έδωσε παθιασμένη μάχη για να περιοριστούν (έως εξαφανιστούν) οι ωφελούμενοι του κοινωνικού φροντιστηρίου, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε…»….




Ενδιαφέρουσα ανακοίνωση σχετικά με το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε η "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ" Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και αναφέρει μεταξύ άλλων. «... εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το έτος 2017. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, η εκπόνηση του οποίου έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβρη του 2017..... Η Συμπολιτεία τοποθετήθηκε λέγοντας ότι εκτός από τους στόχους που βάζει το πρόγραμμα και οι οποίοι στο μεγαλύτερο βαθμό είναι ίδιοι με το περσινό πρόγραμμα, αφού αυτό υλοποιήθηκε ελάχιστα, πρέπει να ξεκινήσουμε την υλοποίηση άμεσα... Τέλος, έγινε αναφορά στην κοινωνική πολιτική του Δήμου. Από τη μείζονα μειοψηφία στο θέμα του κοινωνικού φαρμακείου, το οποίο 1,5 χρόνο μετά, εξακολουθεί να μη λειτουργεί....  και από τη Συμπολιτεία στο κοινωνικό φροντιστήριο που αν και έχουν περάσει 5 μήνες από την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας, τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει....  Αίσθηση προκαλεί επίσης η κατ’ επιλογή κοινωνική ευαισθησία της μείζονος μειοψηφίας, μιας και στο θέμα του κοινωνικού φροντιστηρίου έδωσε παθιασμένη μάχη για να περιοριστούν (έως εξαφανιστούν) οι ωφελούμενοι του κοινωνικού φροντιστηρίου, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε…» 

Κατά της Πεζοδρόμησης του Κεντρικού δρόμου Ξυλοκάστρου ο Εμπορικός Σύλλογος. «Με εντυπωσιακή προσέλευση των εμπόρων – επαγγελματιών, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, της πόλης του Ξυλοκάστρου, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Κύριο θέμα της Γενικής Συνέλευσης, αποτέλεσε η επαπειλούμενη πεζοδρόμηση του κεντρικού εμπορικού δρόμου, “Παναγή Τσαλδάρη”, της πόλεως. Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων – επαγγελματιών, καταδίκασε την πεζοδρόμηση, ψηφίζοντας και σχετικό ψήφισμα (εξήντα τρία κατά έναντι τέσσερα υπέρ). Στην συνέλευση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, κος Β.Γεώργαρης, ο οποίος ενημέρωσε για τις αρνητικές επιπτώσεις κατασκευής πεζοδρόμων στην Κόρινθο….».  Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις στον Μοριά, δίνοντας σκληρή μάχη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ που μας εξοντώνει. Καλεί τα μπλόκα της Πελοποννήσου, τους Αγροτικούς Συλλόγους, επιτροπές αγώνα αγροτών, σε κοινή σύσκεψη, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 6μμ, στο μπλόκο Άργους (Κόμβος Ινάχου), για καλύτερο συντονισμό και για κλιμάκωση του αγώνα μας στην Πελοπόννησο.

Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 18:1, στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στην Κόρινθο. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα της Κορίνθου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και το Επιμελητήριο Κορινθίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνουν, Ημερίδα με θέμα: "Εθελοντές δότες μυελού των οστών, μαζί μπορούμε να κάνουμε την λευχαιμία παρελθόν" «Ελάτε να ενημερωθείτε και να γίνετε Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών» Είσοδος Ελεύθερη 

Αύριο στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "ΑΡΙΩΝ'  στην Παραλία Ξυλοκάστρου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Επικεφαλής της Κ.Ο. Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην Υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Την Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σικυωνίων (Καλογεροπούλου και Παπαληγούρα, Αποθήκες ΑΣΟ Κιάτου). Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η Μηκώνη», διοργανώνουν μια ιδιαίτερη παρουσίαση, όπου,  η συγγραφέας Σοφία Καλαντζάκου παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο των Εκδόσεων ΠΙΟΠ «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας» ενώ ο Σπύρος Γούσης, που έχει εικονογραφήσει το βιβλίο, θα μιλήσει για την τέχνη της εικονογράφησης παιδικού βιβλίου. Θα ακολουθήσει ανάγνωση του παραμυθιού από τη συγγραφέα, με παράλληλη δραματοποίησή του από ομάδα νέων ηθοποιών. Στο τέλος της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής, για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ τα υλικά για το εργαστήρι διατίθενται δωρεάν

Παράταση μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, για τις αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας για 24.251 θέσεις σε 274 δήμους. Οι θέσεις που προβλέπονται για τους Δήμους της Κορινθίας είναι οι εξής:  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 48 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 64 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 26 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ 54 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 26 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 60 θέσεις και ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 18 θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Όσοι ενδιαφέρονται να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου (για τοποθέτηση πάγκου ή καντίνας  επί της οδού Αγ. Βλασίου, κατά τη θρησκευτική πανήγυρη της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου, Αγ. Βλασίου στις 11 Φεβρουαρίου), μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους,  έως τις 31/1/2017, στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ιωάννη Σαλωνίτη. 
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360255


Στη Μάλτα συναντώνται σήμερα, οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, στην πρώτη άτυπη σύνοδο μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και εν μέσω ανησυχιών για το πώς και πότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ένωση. Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει στη σύνοδο σε μία προσπάθεια να τεθεί το ανοιχτό θέμα της διαπραγμάτευσης, η οποία δημιουργεί κλίμα αστάθειας και ανασφάλειας στη χώρα αλλά και τους δανειστές. Στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με Μέρκελ, Γιουνγκέρ, Ολάντ και Τερέζα Μέι.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης ΝΔ για το θέμα της αξιολόγησης. Μόνο το 1/3 της συμφωνίας με τους θεσμούς παραμένει σε πολιτική διαπραγμάτευση, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει, εάν συντάσσεται με την εθνική γραμμή κατά των παράλογων απαιτήσεων του ΔΝΤ

Εθνική γραμμή είναι να φύγει η ανίκανη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, απαντά η ΝΔ

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, λέει η Κομισιόν

Ψευδές χαρακτηρίζει το υπουργείο οικονομικών δημοσίευμα, ότι συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη η μείωση του αφορολόγητου σε 6000 ευρώ και η πώληση του 17% της ΔΕΗ

Να σταματήσει άμεσα κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ζήτησε ο Γερμανός υφυπουργός εξωτερικών Μικαέλ Ρότ σε συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου 

Η Ελλάδα είναι ο θεματοφύλακας και ο υπερασπιστής των συνόρων της ΕΕ, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη δήλωση Τσαβούσογλου ότι, είναι πιθανό κάποιο ατύχημα στο Αιγαίο.

Δεν θέλουμε τριβές, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε σε πιέσεις, υπογράμμισε και ο Νίκος Κοτζιάς.

Η Συρία, το Ιράκ και το Αιγαίο τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα η Άγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε κοινή συνέντευξή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο μετά τη συνομιλία τους. Την ανησυχία της για φαινόμενα περιορισμού της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου στην Τουρκία, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Επιμένουν στα μπλόκα οι Αγρότες. Έκκληση προς τους Αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο απηύθηνε ο Βαγγέλης Αποστόλου από τη Διεθνή Έκθεση Ζωοτέχνια. Εξήγγειλε μέτρα για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων και τη στήριξη των παραγωγών.  Αίτημα για διάλογο κατέθεσαν οι Αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας.

Περιοδεία στη Λέσβο θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Kυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων το Κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

Νέος επικεφαλής στο ΣΔΟΕ ο Σταύρος Θωμαδάκης με απόφαση του υπουργού οικονομικών.

Χειροκροτήματα, χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα, αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα, μπαλόνια... Αυτοί ήταν οι τρόποι με τους οποίους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και συλλογικότητες από το χώρο της αριστεράς, υποδέχτηκαν τα παιδιά των προσφύγων στην πρώτη τους μέρα, χθες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Τον θάνατο δέκα ατόμων προκάλεσαν επιπλοκές της γρίπης την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 36 και μόνο το 22% ήταν εμβολιασμένοι, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βόρειους, Δυτικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου