Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Τετάρτη 1-2-2017/07.30 πμ…. Από σήμερα οι αιτήσεις του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης Ηλεκτρονικά αλλά και από τα ΚΕΠ. Με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ η προσέλευση στα ΚΕΠ για την υποβολή της σχετικής αίτησης, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που θα προκληθεί από ενδεχόμενη προσέλευση μεγάλου αριθμού υπόχρεων. Με εγκύκλιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, ρυθμίζεται το πρόγραμμα προσέλευσης των αιτούντων στα ΚΕΠ, υπενθυμίζοντας ότι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί το Μάρτιο, θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αίτησης έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα είναι το εξής: 1-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2. == 2-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4 == 3-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6 == Σάββατο 4-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3 == 6-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8 == 7-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0 κλπ….




Από  σήμερα οι αιτήσεις του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης Ηλεκτρονικά αλλά και από τα ΚΕΠ. Με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ η προσέλευση στα ΚΕΠ για την υποβολή της σχετικής αίτησης, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που θα προκληθεί από ενδεχόμενη προσέλευση μεγάλου αριθμού υπόχρεων. Με εγκύκλιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, ρυθμίζεται το πρόγραμμα προσέλευσης των αιτούντων στα ΚΕΠ, υπενθυμίζοντας ότι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί το Μάρτιο, θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αίτησης έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα είναι το εξής:     1-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2. == 2-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4 ==  3-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6 == Σάββατο 4-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3 ==    6-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8 ==   7-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0 κλπ….

«Στις 16-1-2017 η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου αποφάσισε να παραχωρήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ Κορινθίας σε ιδιώτες. Πρόκειται για ΚΤΕΟ με πλήρη εξοπλισμό που είναι σε ετοιμότητα λειτουργίας από καιρό, από τότε που έγινε αποκατάσταση ορισμένων προβλημάτων που προκλήθηκαν από μερική υποχώρηση του εδάφους παλαιότερα. Παρά τον ανταγωνισμό από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, το 2011 μέχρι τα μισά του 2012 που διεκόπη η λειτουργία του, το δημόσιο ΚΤΕΟ Κορινθίας είχε κέρδη περίπου 1.500.000 €.....Το ΚΤΕΟ Κορινθίας μπορεί να ξαναλειτουργήσει ως δημόσιο άμεσα, αρκεί το πιστοποιημένο προσωπικό του, που έχει αποσπαστεί στις υπηρεσίες συγκοινωνιών να ξαναπάει στη δουλειά του...» αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Βαγγέλης Γούργαρης από τη  "Λαϊκή Συσπείρωση"

Σήμερα  στις 6 το απόγευμα,  το επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων». Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε..... Βασικός στόχος  είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα.... Την παρουσίαση θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης κος Άγγελος Τόλκας. Είσοδος Ελεύθερη

Μέχρι την Παρασκευή, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, οι αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας για 24.251 θέσεις σε 274 δήμους. Οι θέσεις που προβλέπονται για τους Δήμους της Κορινθίας είναι οι εξής:  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 48 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 64 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 26 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ 54 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 26 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 60 θέσεις και ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 18 θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Την Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σικυωνίων (Καλογεροπούλου και Παπαληγούρα, Αποθήκες ΑΣΟ Κιάτου). Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η Μηκώνη», διοργανώνουν μια ιδιαίτερη παρουσίαση, όπου,  η συγγραφέας Σοφία Καλαντζάκου παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο των Εκδόσεων ΠΙΟΠ «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας» ενώ ο Σπύρος Γούσης, που έχει εικονογραφήσει το βιβλίο, θα μιλήσει για την τέχνη της εικονογράφησης παιδικού βιβλίου. Θα ακολουθήσει ανάγνωση του παραμυθιού από τη συγγραφέα, με παράλληλη δραματοποίησή του από ομάδα νέων ηθοποιών. Στο τέλος της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής, για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ τα υλικά για το εργαστήρι διατίθενται δωρεάν

Όσοι ενδιαφέρονται να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου (για τοποθέτηση πάγκου ή καντίνας  επί της οδού Αγ. Βλασίου, κατά τη θρησκευτική πανήγυρη της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου, Αγ. Βλασίου στις 11 Φεβρουαρίου), μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους,  έως τις 31/1/2017, στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ιωάννη Σαλωνίτη. 
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360255


Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου  με τους θεσμούς με ορίζοντα το Γιούρωγκρουπ τις 20ης Φεβρουαρίου.

Αξιολόγηση και ΔΝΤ στο πρόγραμμα, προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διαμηνύει το Γερμανικό υπουργείο οικονομικών (4ο Ράιχ)

Προέχει το συλλογικό Ευρωπαϊκό συμφέρον και όχι το συμφέρον κάθε χώρας χωριστά, επισημαίνει από το Βελιγράδι ο πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει, ότι
σύντομα θα διευθετηθεί η εκκρεμότητα για το κλείσιμο της αξιολόγησης,

Το μέλλον των Βαλκανίων δεν μπορεί να κτιστεί με αναθεωρητικές λογικές, τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Σέρβο ομόλογο του στο Βελιγράδι. Εξέφρασε ανησυχία για τις φωνές μισαλλοδοξίας στην περιοχή, αλλά και για την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Έντονη κρητική της κυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί όπως πάντα με τις απατήσεις των δανειστών, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, όσο αφόρα τις θέσεις που εκφράζει για τα μείζονα ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος, η κυβέρνηση που έχει υπερφορολογήσει και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη να επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ, απαντά η Πειραιώς

Επιστολή Παππά στο ΕΣΡ με την οποία ζητά να οριστεί χρονοδιάγραμμα για το διαγωνισμό δανειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Συζήτηση σήμερα στη Βουλή του πορίσματος της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργηθεί η υποχρέωση χιλιάδων αγροτών να μεταγάγουν από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, ετοιμάζει η κυβέρνηση

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Αγρότες. Κλειστή και σήμερα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων. Σε αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας καλούν οι Αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Κατά του αποκλεισμού δρόμων, τάσσονται αγρότες από 20 Νομούς της χώρας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία  κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας (07:00 – 15:00), κατά την οποία έχει κηρυχθεί στάση εργασίας.

Ο Γαλλοκαναδός φοιτητής Αλεξάντρ Μπισονέτ, ο οποίος παραμένει ο μοναδικός ύποπτος για την επίθεση στο ισλαμικό τέμενος του Κεμπέκ, και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο έξι ατόμων εκ προμελέτης, δήλωνε ανοιχτά οπαδός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Γαλλίδας ακροδεξιάς Μαριν Λεπέν.

Αμερικανικά τεθωρακισμένα παρέλαβε μετά από συμφωνία της κυβέρνησης Τραμπ, αραβοκουρδική συμμαχία που μάχεται κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία.

Ένα κύμα δολοφονιών που έχουν διαπραχθεί στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες φαίνεται να έχει γίνει κατά τρόπο «συστηματικό, σχεδιασμένο και οργανωμένο» από τις αρχές και πιθανόν οι εκτελέσεις αυτές να συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύτηκε

Τοπικές νεφώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες, με Νοτιοανατολικούς, Βορειοδυτικούς  ανέμους  1 - 3  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου