Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Τετάρτη 22-2-2017/07.30 πμ…. «Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου μας. Το παραδοσιακό γλέντι περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και μουσική και χορό. Θα είναι μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά αφού θα υπάρχει ομάδα καλλιτεχνών που θα κατασκευάσει χαρταετούς με τα παιδιά, θα φουσκώσουν μπαλόνια, θα κάνουν face painting, θα φτιάξουν ποπ κορν κ φυσικά θα αναβιώσει το έθιμο των ημερών το παραδοσιακό γαϊτανάκι!»…


«Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου μας. Το παραδοσιακό γλέντι περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και μουσική και χορό. Θα είναι μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά αφού θα υπάρχει ομάδα καλλιτεχνών που θα κατασκευάσει χαρταετούς  με τα παιδιά, θα φουσκώσουν μπαλόνια, θα κάνουν face painting, θα φτιάξουν ποπ κορν κ φυσικά θα αναβιώσει το έθιμο των ημερών το παραδοσιακό γαϊτανάκι!»

Με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  αύριο στις μιάμιση το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ποσά 64 + 30 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν σε δήμους, που έχουν οφειλές λόγω τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων εναντίον τους, με βάση την ρύθμιση, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, Κολιάτσου 112 στην Κόρινθο, ο μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ. ΠΕ.» διοργανώνει, ομιλία/συζήτηση με τον καθηγητή αστροφυσικής Δρ. Μάνου Δανέζη με θέμα "Στο δρόμο ενός Νέου Πολιτισμού - τα Πρώτα βήματα". Θα ακολουθήσει συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη!

Στις 6 Μαρτίου 2017 από ώρα 09:30-10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο) φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Συκιάς, εντός του αισθητικού δάσος "Πευκιάς". Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τη διακήρυξη από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 2743 360244). Επίσης μπορούν να λάβουν γνώση της διακήρυξης στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.xylokastro.gov.gr.
+++++++++++++


Αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως σημείωνε  ανώτατη κυβερνητική πηγή

Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ, Λαγκάρντ, Γιουνγκέρ που θα κρίνει πολλά για το Ελληνικό πρόγραμμα, σήμερα στο Βερολίνο.

Η Ελλάδα πιθανόν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές δανεισμού στα μέσα της επόμενης χρονιάς, εκτίμησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ

Η νομοθέτηση των μέτρων και των αντίμετρων θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ διέψευσε την απαίτηση για μέτρα ύψους 4.5 δις ευρώ.

Ο Γιάννης Δραγασάκης ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως «δεν θα υπάρχει νέα λιτότητα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται, αλλά πλέον από καλύτερες θέσεις, στον απόηχο του Eurogroup.

Έδωσαν πολλά και δεν πήραν τίποτα, σχολιάζει η αντιπολίτευση.

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 2 το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τη συμφωνία στο Γιούρωγκρουπ.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup. Ο Βασίλης Λεβέντης καταλογίζει στον πρωθυπουργός ασυνέπεια λόγων και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι τα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνουν για μία ακόμη φορά σε δοκιμασία καθώς με τη συμφωνία οι επιβαρύνσεις είναι βέβαιες, ενώ οι ελαφρύνσεις τελείως αβέβαιες.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση,  το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρηματιών»,  και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει τυχόν σχόλια ή παρατηρήσεις

Σε 24ωρες απεργίες από αύριο προσχωρούν οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό και Τραμ

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ σήμερα,  από τις 12:00 έως τις 15:00 και αύριο,   από τις 15:00 έως τις 18:00

Από πλειστηριασμούς κυρίως πρώτων κατοικιών θα απέχουν και σήμερα Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη αλ Σουρ της νότια επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε χθες την Βολιβία . Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε τρεις πόλεις. Ο ισχυρός σεισμός έγινε στην ορεινή περιοχή Chuquisaca 38 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Padilla και 143 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Sucre. στην κεντρική Βολιβία στις 10:09 το πρωί (τοπική ώρα).

Τοπικές νεφώσεις,  με  Ανατολικούς,  Βορειοανατολικούς ανέμους 1 - 3  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.   
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου