Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015/07.30 πμ…. Σήμερα στις 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ίδρυση μονάδας παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων- αρωμάτων-παρασκευασμάτων καλλωπισμού και παρασκευασμάτων διατροφής, που ανήκει στην Υποκατηγορία Α2 της 9ης Ομάδας με α/α 99,σύμφωνα με την Υ.Κ. 1958/2012 (ΦΕΚ 21Β΄) και βρίσκεται στην θέση ΚΑΨΑΛΙΑ της Τ.Κ. Χελυδορίου της ΔΕ Ευρωστίνης του Δ.Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης . Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την Μ.ΤΡΙΤΗ την ίδια ώρα…..




Σήμερα στις 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης   του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ίδρυση μονάδας παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων- αρωμάτων-παρασκευασμάτων καλλωπισμού και παρασκευασμάτων διατροφής, που ανήκει στην Υποκατηγορία Α2 της 9ης Ομάδας με α/α 99,σύμφωνα με την Υ.Κ. 1958/2012 (ΦΕΚ 21Β΄) και βρίσκεται στην θέση ΚΑΨΑΛΙΑ της Τ.Κ. Χελυδορίου της ΔΕ Ευρωστίνης του Δ.Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης . Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας  η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την  Μ.ΤΡΙΤΗ την ίδια ώρα.

Σήμερα στις 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης,  η  6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, μ ε 24 θέματα στην ημερησία διάταξη

Σήμερα στις 4 το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου,  ο Δήμος Βέλου Βόχας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Βέλου Βόχας ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου μεταξύ των ομάδων:  ΄΄ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ & ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ΄΄. Τιμή εισιτηρίου: 3€. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέλου Βόχας και στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου.

++++++++


Τη βελτίωση της συνεργασίας αλλά και της αποτελεσματικότητας των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ, συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν τα ξημερώματα, Γιάνης Βαρουφάκης και Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών, η συνάντηση εξελίχτηκε σε καλό κλίμα και ήταν παραγωγικότατη. Ως επί το πλείστον συζητήθηκε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης με τον Γιάνη Βαρουφάκη να τονίζει ότι, η κυβέρνηση εξελέγει στη βάση ενός πολυσχεδούς και σε βάθος μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Η Ελλάδα προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της, διαβεβαίωσε ο υπουργός οικονομικών. Η επικεφαλής του ΔΝΤ χαιρέτησε την πληρωμή της δόσης της 9ης Απριλίου, τονίζοντας πως η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Σήμερα ο υπουργός οικονομικών θα συναντηθεί με τον υφυπουργό οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις διανθείς υποθέσεις και με την Καρολάιν Άτκινσον, σύμβουλο του Μπάρακ Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

Επαναλαμβάνονται από σήμερα η εργασίες του Brussels group, και την Μεγάλη Τετάρτη θα συνεδριάσει το Γιουρωγόρκιν Γκρούπ

Στη Μόσχα τη Μεγάλη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο επίκεντρο των συνομιλιών οι σχέσεις Ρωσίας, Ε.Ε, αλλά και η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου.

Διαψεύδουν πηγές του Μαξίμου δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μετρά φωτιά που απαιτούν οι εταίροι, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι, υπάρχουν διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και κόκκινες γραμμές που αφορούν το Ασφαλτικό, τα Εργασιακά και τις Ιδιωτικοποιήσεις.

Νέα παρέμβαση στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας επιχειρούν Ευρωπαϊκοί κύκλοι, σύμφωνα με τους Φινάνσιαλ Τάιμς, υπουργοί οικονομικών και άλλοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης που δεν κατονομάζονται, παρουσιάζουν ως μονόδρομο για τον Αλέξη Τσίπρα τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με αποχώρηση η εκδίωξη της Αριστεράς Πλατφόρμας και την απομάκρυνση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, προτείνοντας ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Σοβαρά επεισόδια χθες στο Μεγάλο Δένδρο Χαλκιδικής με 4 κατοίκους τραυματίες μετά από συντονισμένη επίθεση των εργαζομένων της Ελντοράντο Γκόλντ και αστυνομικών δυνάμεων εναντίον κατοίκων της περιοχή που είχαν προγραμματισμένη διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Για ευθύνες της αστυνομίας που με τη στάση της δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα και εκθέτει την κυβέρνηση, έκανε λόγο η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα, ποιος ελέγχει την αστυνομία? η Ελληνική κυβέρνηση η Ελντοράντο.

Την απόφαση του να σταματήσει την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου, ανακοίνωσε με γραπτό κείμενο του, ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», Νίκος Μαζιώτης

Σήμερα αρχίζουν στη Μόσχα η Συριακή κυβέρνηση και Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης το 2ο γύρω συνομιλιών, με επίκεντρο την ανθρωπιστική κρίση, παρ ότι, θεωρείτε απίθανη η συμφωνία, καθώς ο κυριότερος συνασπισμός της Συριακής αντιπολίτευσης, εξακολουθεί να μποϋκοτάρει τις συνομιλίες. 

Στο έλεος του Ισλαμικού Κράτους ο μαρτυρικός παλαιστινιακός προσφυγικός καταυλισμός Γιαρμούκ στα περίχωρα της Δαμασκού έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πολιορκίας από τον συριακό στρατό που έχει οδηγήσει σε ασθένειες, λιμό και θάνατο. Δραματικές εκκλήσεις από τον ΟΗΕ και την PLO για τους παγιδευμένους πρόσφυγες ανάμεσα στους τζιχαντιστές και το καθεστώς Άσαντ.

Ο τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη βόρεια Χιλή αυξήθηκε περαιτέρω,  καθώς ανακοινώθηκε επισήμως πως 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοείται η τύχη 125 άλλων, ενώ οι πληγέντες ανέρχονται σε 30.000.

Η πτώση ενός λεωφορείου,  σε ποταμό στην Κίνα στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους ενώ τρεις τραυματίσθηκαν, μετέδωσε  το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.


Τοπικές νεφώσεις με Νοτιοανατολικούς,  Βορειοδυτικούς ανέμους  4 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου