Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δευτέρα 20-4-2015/07.30 πμ…. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο θα δοθεί, συνέντευξη Τύπου, με Θέμα το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Θα μιλήσουν βουλευτές του Νομού και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος…..



Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο θα δοθεί, συνέντευξη Τύπου, με  Θέμα το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Θα μιλήσουν βουλευτές του Νομού και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Αύριο στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  09:00 – 10:00 το πρωί (λήξη παραλαβής προσφορών), Εκτίθεται σε επαναληπτική φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία,  ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Μεσαίας Συνοικίας Τρικάλων (αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίσμα), συνολικού εμβαδού 117,20 τ.μ. που αποτελείται από κυρίως αίθουσα, w.c. και χώρο μαγειρείου. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.546 τ.μ. με διαμορφωμένο αύλειο χώρο και πάρκινγκ και συνορεύει βόρεια με δημοτική οδό, νότια με δημοτική οδό, ανατολικά με ιδιοκτησία κληρονόμων Βλάση Μαυραγάνη και δυτικά με ιδιοκτησία κληρονόμων Βλάση Πουγκιάλη.

Την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το Λιμενικό Ταμείο διοργανώνει “Λαϊκή Συνέλευση – Διαβούλευση” με σκοπό την συζήτηση και ενημέρωση, σχετικά με την πρόταση αναβάθμισης και αξιοποίησης του Λιμένα Κιάτου. Είσοδος Ελεύθερη.  


To Σάββατο, στις 7:30 μ.μ. στο Θέατρο “Άγγελος Σικελιανός” στο Ξυλόκαστρο,  η Οργάνωση Φίλοι του Αργύρη Χιόνη και το
ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης"
δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, διοργανώνουν, λογοτεχνική εκδήλωση στη μνήμη του.. Φέτος μαζί με τις αφηγήσεις και τις προβολές για τον Αργύρη, θα παρουσιάσουμε και την καταπληκτική δίτομη αυτοβιογραφία του μεγάλου τουμπίστα και φίλου του ποιητή, Γιάννη Ζουγανέλη που και αυτός έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Θα διαβαστούν κείμενα και ποιήματα για τον Αργύρη από τον Σωτήρη Σαράκη, την Ελένη Μαρινάκη και άλλους φίλους του. Για την αυτοβιογραφία του Γιάννη Ζουγανέλη θα μιλήσουν οι Χριστόφορος Κάσδαγλης και Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει το καθιερωμένο τσιμπούσι στο φουαγιέ του θεάτρου με φαγητά και πιοτά που φέρνουμε όλοι...
+++++++++



Η Ευρώπη δεν μπορεί να επικαλείται την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής αν δεν κινητοποιηθεί για να σταματήσει   αυτή η συνεχιζόμενη τραγωδία, τονίζεται σε δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το νέο ναυάγιο  στη Μεσόγειο για το οποίο εκφράζονται φόβοι ότι, έχασαν τη ζωή τους 700 Μετανάστες. Ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών μελλών της Ε.Ε για τη άμεση διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου που πρέπει όπως είπε να κινηθεί σε 3 επίπεδα, στην αναβάθμιση των δομών διαχείρισης της μετανάστευσης, στη στήριξη των Ευρωπαϊκών Μεσογειακών χωρών που υποδέχονται ένα κύμα Μεταναστών και Προσφύγων και στην ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στην Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, καθώς και για την αντιμετώπιση του Τζιχαντισμού.

Τηλεφωνική επικοινωνία ειχε ο πρωθυπουργός με τον Ιταλό ομόλογο του Ματέο Ρέντσι για τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο. Νωρίτερα ο Ιταλός πρωθυπουργός ειχε δηλώσει ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσα είναι τα θύματα στο ναυάγιο

Το υπουργείο προστασίας του πολίτη θα επισκεφτεί σήμερα στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός, όπου και θα εχει συναντήσει με τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Πανούση. 

Βαθιά συγκλονισμένη από το νέο τραγικό ναυάγιο δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αλειφτούν  άμεσα μέτρα.

Έκτακτη συνεδρίαση του Γιουρωγουώρκιν Γκρούπ την Τετάρτη. Συνεχίζονται στο μεταξύ σε ουσιαστικό και παραγωγικό κλίμα για 3η μέρα στο Παρίσι οι εργασίες του Μπράσελς Γκρούπ.

Έτοιμη η κυβέρνηση για συμφωνία με τήρηση της λαϊκής εντολής, συμφωνα με κυβερνητικές πηγές.    


Την κατάργηση των κατώτατων ορίων στις συντάξεις ζητούν οι δανειστές, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, χαρακτηρίζοντας την απαίτηση αδιανόητη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αιγυπτο σήμερα και αύριο, μετα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγου του, θα εχει συνάντηση και με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι 

Αρχίζει σήμερα η δίκη της Χ.Α, ο Αντιφασιστικός  Συντονισμός, καλεί σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 8 το πρωί.

Νέα οργισμένη αντίδραση από την Ουάσιγκτον για το νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανοίγει τον δρόμο για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Συμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, αξιωματούχος του Στέιτ Ντεπάρτμαν, τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα αποφυλάκισης του Ξηρού και υποστήριξε ότι, το μέλος της 17Ν αν αφεθεί ελεύθερος θα επαναλάβει τα τρομοκρατικά του σχέδια. 

Τουλάχιστον 19 πολίτες -ανάμεσά τους μία μητέρα και τα πέντε παιδιά της- σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Ντεράα της νότιας Συρίας, όπου τις τελευταίες εβδομάδες προελαύνουν οι αντικαθεστωτικοί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε σχεδόν 24 ώρες στη νότια Υεμένη σε μάχες ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του προέδρου της χώρας και στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ένοπλοι ισλαμιστές της νιγηριανής οργάνωσης, Μπόκο Χαράμ, σκότωσαν 19 ανθρώπους σε επίθεση που εξαπέλυσαν  στο χωριό Μπία στο βόρειο Καμερούν και τα περισσότερα θύματα ήταν αποκεφαλισμένα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Τη νίκη του κόμματος του Κέντρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  στις Βουλευτικές εκλογές,  αναγνώρισε ο απερχόμενος συντηρητικός πρωθυπουργός της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στούμπε


Τοπικές νεφώσεις, ασθενής βροχή με Βορειοανατολικούς,  Ανατολικούς ανέμους  2 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου