Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πέμπτη 2-4-2015/07.30 πμ…. Η αναβληθείσα συζήτηση της Δευτέρας για το πρόβλημα της κορινθιακής σταφίδας και τα αγροτικά ζητήματα, που διοργανώνει, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7.30μμ στο καφενείο του Ρεθίου, παρουσία των βουλευτών Φ. Κουρεμπέ και Γ. Ψυχογιού….





Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Εκτίθεται σε φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λυκούργου Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) και ώρα 09:00 - 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Μεσαίας Συνοικίας Τρικάλων (αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίσμα), συνολικού εμβαδού 117,20 τ.μ. που αποτελείται από κυρίως αίθουσα, w.c. και χώρο μαγειρείου. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.546 τ.μ. με διαμορφωμένο αύλειο χώρο και πάρκινγκ»

Με 3 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα   στη 1  το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» ζητάει να πληροφορηθεί με σχετική ερώτησή του προς το  Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Το Σάββατο στην Πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, η «Ομάδα Εθελοντών Αλληλεγγύης» του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, οργανώνει παζάρι με σκοπό τη Συλλογή Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο εν όψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα. Θα υπάρχουν σε πάγκους, διάφορα αντικείμενα, τα οποία θα ανταλλάσσονται με τρόφιμα η κρέας. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.

«Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στις 30/03/2015 στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου.  Έλαβαν μέρος συνολικά 55 άτομα και οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να λάβουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών. Στο τέλος όλοι απέκτησαν βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σκοπεύει στο μέλλον να πραγματοποιήσει και άλλα σεμινάρια τέτοιου είδους.» Αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

O ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ’’ διοργανώνει, το Σάββατο στις 7:00 μ.μ, στο Θέατρο Περιγιαλίου,   εκδήλωση-αφιέρωμα στα ‘’ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ’’ από το τμήμα της Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής του συλλόγου μας, με ύμνους κ’ εγκώμια της εκκλησίας μας. Την χορωδία διευθύνει ο Παναγιώτης Σταθακόπουλος, καθηγητής Βυζαντινής κ’ Παραδοσιακής μουσικής-πρωτοψάλτης του Ι.Ναού Υπαπαντής Ροζενών Κορινθίας. Θα αποδοθούν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ ‘’Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ από την Β’ Σκηνή του συλλόγου. Είσοδος ελεύθερη.

Τη  Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ στις 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης   του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ίδρυση μονάδας παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων- αρωμάτων-παρασκευασμάτων καλλωπισμού και παρασκευασμάτων διατροφής, που ανήκει στην Υποκατηγορία Α2 της 9ης Ομάδας με α/α 99,σύμφωνα με την Υ.Κ. 1958/2012 (ΦΕΚ 21Β΄) και βρίσκεται στην θέση ΚΑΨΑΛΙΑ της Τ.Κ. Χελυδορίου της ΔΕ Ευρωστίνης του Δ.Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης . Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας  η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την  Μ.ΤΡΙΤΗ την ίδια ώρα.

Με 24 θέματα στην ημερησία διάταξη, η  6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί, τη Μεγάλη Δευτέρα στις 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης

Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος "σβούρα"  Σινά 37 στην Κόρινθο. Διοργανώνει «Πασχαλινό παζάρι οικονομικής ενίσχυσης, για να μπορεί η σβούρα να συνεχίσει να έχει την πόρτα της ανοιχτή. Για όλη την εβδομάδα από Δευτέρα 30 Μαρτίου έως Κυριακή 5 Απριλίου, κάθε απόγευμα 19.00 - 21.00. Πίνουμε καφεδάκι, συζητάμε και βοηθάμε τον χώρο που ανήκει σε όλους μας! Με πασχαλινά και όχι μόνο σχέδια, χειροποίητα σαπουνάκια και άλλα όμορφα αντικείμενα, από τα χεράκια της δασκάλας μας των κατασκευών. Θα σας περιμένουμε με χαρά!»

Ο Δήμος Βέλου Βόχας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Βέλου Βόχας ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 και ώρα 4.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου μεταξύ των ομάδων:  ΄΄ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ & ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ΄΄. Τιμή εισιτηρίου: 3€. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέλου Βόχας και στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου.

++++++++


Νέο κείμενο 26 σελίδων απέστειλε στους θεσμούς το υπουργείο οικονομικών. Το πακέτο συμφωνά με τους Φινάνσιαλ Τάιμς, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα  και εκτιμάτε ότι, θα αποφέρει έσοδα έως 6 δισεκ. ευρώ, στο 1.4% η πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2015, στο 23.4% η ανεργία.

Ασφαλιστικό και Εργασιακά  τα κύρια αγκάθια των διαπραγματεύσεων. Πρόοδος στις συζητήσεις και καλό κλίμα κατέγραψε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Γιουρωγόρκιν Γκρουπ που όμως δεν έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά να γίνει ανέφεραν μετά το πέρας της συνεδρίασης, πηγές της Ευρωζώνης.

Μέχρι αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για το δημόσιο τομέα που περιλαμβάνει και την επαναπρόσληψη και των απολυμένων, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός

Δεν θα γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, δεσμεύτηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος  Ρωμανιάς

Διέψευσε κατηγορηματικά η Αθήνα τις πληροφορίες, ότι δεν θα καλύψει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ

Κατά 700 εκ. ευρώ, αποφάσισε να αυξήσει ΕΚΤ το όριο για την Έκτακτη Ρευστότητα στις Ελληνικές Τράπεζες μέσω ELA

Στη Βουλή κατέθεσε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ, επανέρχονται το ιστορικό όνομα της ΕΡΤ καθώς και 2500 εργαζόμενοι

Ως αυτόνομο σχέδιο νόμου κατατέθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο της Βουλής σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας, πραγματοποίησε ομάδα Αντιεξουσιαστών. Προκλητική και ακατανόητη η ενέργεια που δίνει επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον συγχρονισμό του Σωφρονιστικού συστήματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Για γενικευμένη ανασφάλεια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ  Κώστας Καραγκούνης.

Καμία εισβολή δεν σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής επισημαίνει η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντας την κινητοποίηση Ειρηνική Διαμαρτυρία και προβλεπόμενη από το Σύνταγμα.

Άμεσα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις φυλακές διαμηνύει η κυβέρνηση. Έκτακτη συνέντευξη τύπου σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο θέατρο Εμπρός με αντικείμενο τους απεργούς πείνας. Συνεχίζεται για 4η μέρα η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών 

Μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός από το υπουργείο υγείας που θα επισκεφτεί, εντωμεταξύ ανακοινώθηκε δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και ισχύει ήδη, η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία

Από σήμερα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση οφειλών και οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ.

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 ακόμα αγνοούνται μετά τη βύθιση Ρωσικού αλιευτικού στο Δυτικό τμήμα του Ειρηνικού ωκεανού, κοντά στη χερσόνησο Καμτσάγκα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας ΤΑΣ.

Θρίλερ στην Λωζάννη με τις διαπραγματεύσεις για το Ιράν, παρατείνεται η αγωνία για το αν η διεθνής κοινότητα θα καταλήξει σε συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης. Παραμένει στην Ελβετία ο Κέρι


Τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και 16 ακόμη τραυματίστηκαν  από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου που ανήκει στην κρατική εταιρεία του Μεξικού Pemex και βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού.

Οι ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ στη βόρεια Νιγηρία χρησιμοποιούν παιδιά ως ανθρώπινες βόμβες και κακοποιούν γυναίκες και κορίτσια, κάνοντάς τις ακόμη και σκλάβες του σεξ, κατήγγειλε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αίθριος  καιρός  με Βόρειους,  Ανατολικούς ανέμους  4 - 6  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου