Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τρίτη 28-4-2015/07.30 πμ…. Την Πέμπτη στις 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (στην αίθουσα συσκέψεων), η παρουσίαση του σχεδιασμού του Νέου Τεχνικού Προγράμματος και ο απολογισμός των πραγματοποιηθέντων έργων. Στην παρουσίαση του προγράμματος θα παρευρεθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Π.Ε Κορινθίας…..


Την Πέμπτη στις 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (στην αίθουσα συσκέψεων), η παρουσίαση του σχεδιασμού του Νέου Τεχνικού Προγράμματος και ο απολογισμός των πραγματοποιηθέντων έργων. Στην παρουσίαση του προγράμματος θα παρευρεθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Π.Ε Κορινθίας.
Με 30 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε  χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ. 
Ξεκίνησε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.
+++++++++

Βέβαιος για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι, και η Γερμανία εργάζεται για την εξεύρεση κοινά αποδέκτη  λύση  σε συνεντευξη του στο STAR. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξωθηθεί εκτός των ορίων της λαϊκής εντολής, τονίζοντας ότι, στη διαπραγμάτευση όποιος φοβάται χάνει,  σημείωσε ότι στο τραπέζι παραμένουν πιέσεις για Ασφαλιστικό, Εργασιακά, αύξηση του ΦΠΑ και αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας. Κάλυψε πλήρως τον Γιάννη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό οικονομικών κεφάλαιο για την κυβέρνηση, ενώ όπως τόνισε η ευθύνη είναι πάντα του πρωθυπουργού.
  
Νομοσχέδιο σκούπα με τις παρεμβάσεις που απέστειλε στους θεσμούς, εξετάζει να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, συμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση της ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο οικονομικών. Μεταξύ άλλων, πρόκειται να περιλαμβάνει μέτρα της λίστας Βαρουφάκη, ώστε να επιταχυνθεί η σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους και συμφωνα με την   επίσημη ανακοίνωση, θα περιέχει άρθρα για δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τη δημοπρασία των συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του κώδικα πολιτικής δικονομίας και διοικητικές μεταρρυθμίσεις.

Στήριξη της κυβέρνησης στο Γιάνη Βαρουφάκη.  Πυρά για την αναδιοργάνωση  του διαπραγματευτικού σχήματος από την αντιπολίτευση. Στη διαπραγματευτική ομάδα, ρόλο συντονιστή, αναλαβαίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τηλεδιάσκεψη του Brussels Group εν μέσω πιέσεων από τους δανειστές, αύριο  η επόμενη συνεδρίαση.

Παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας μέσω του Σπίγκελ, ορισμένα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί αντιβαίνουν στο Ευρωπαϊκό δίκαιο, δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η μεγάλη φοροδιαφυγή στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Γιάννη Βαρουφάκη και του  υπουργού επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη με τον Ελβετό υφυπουργό οικονομικών

Τις 60540 έχουν φτάσει οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μια εβδομάδα μετα την έναρξη υποβολής αιτήσεων.

Ψηφίζεται σήμερα το βράδυ το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της  ΕΡΤ, το αργότερο μέχρι τις 5 Μαΐου η ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναπρόσλυψη 3900 του δημοσίου.

Στάση εργασίας σήμερα στα τρόλεϊ από  τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, λόγο γενικής συνέλευσης των εργαζομένων

Ελάχιστες είναι οι ελπίδες για επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων στο Νεπάλ. Ένας άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια κτιρίου στο Κατμαντού, αλλά ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς. Ήδη έχει ξεπεράσει τους 4.000 και αναμένεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι σε ορισμένα χωριά έχει ισοπεδωθεί το 70 - 90% των κτιρίων. Υπηρεσία αρωγής εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμα και τις 15.000. Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια μετά το σεισμό στο Νεπάλ, ανακοίνωσε η UNICEF

Τοπικές  νεφώσεις,  με  ισχυρούς  Νοτιοανατολικούς,  Βορειοδυτικούς  5 - 7  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου