Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Παρασκευή 3-4-2015/07.30 πμ…. Αύριο στην Πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, η «Ομάδα Εθελοντών Αλληλεγγύης» του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, οργανώνει παζάρι με σκοπό τη Συλλογή Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο εν όψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα. Θα υπάρχουν σε πάγκους, διάφορα αντικείμενα, τα οποία θα ανταλλάσσονται με τρόφιμα η κρέας. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ…..




Αύριο στην Πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, η «Ομάδα Εθελοντών Αλληλεγγύης» του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, οργανώνει παζάρι με σκοπό τη Συλλογή Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο εν όψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα. Θα υπάρχουν σε πάγκους, διάφορα αντικείμενα, τα οποία θα ανταλλάσσονται με τρόφιμα η κρέας. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.


O ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ’’ διοργανώνει, αύριο στις 7:00 μ.μ, στο Θέατρο Περιγιαλίου,   εκδήλωση-αφιέρωμα στα ‘’ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ’’ από το τμήμα της Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής του συλλόγου μας, με ύμνους κ’ εγκώμια της εκκλησίας μας. Την χορωδία διευθύνει ο Παναγιώτης Σταθακόπουλος, καθηγητής Βυζαντινής κ’ Παραδοσιακής μουσικής-πρωτοψάλτης του Ι.Ναού Υπαπαντής Ροζενών Κορινθίας. Θα αποδοθούν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ ‘’Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ από την Β’ Σκηνή του συλλόγου. Είσοδος ελεύθερη.

Τη  Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ στις 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης   του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ίδρυση μονάδας παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων- αρωμάτων-παρασκευασμάτων καλλωπισμού και παρασκευασμάτων διατροφής, που ανήκει στην Υποκατηγορία Α2 της 9ης Ομάδας με α/α 99,σύμφωνα με την Υ.Κ. 1958/2012 (ΦΕΚ 21Β΄) και βρίσκεται στην θέση ΚΑΨΑΛΙΑ της Τ.Κ. Χελυδορίου της ΔΕ Ευρωστίνης του Δ.Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης . Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας  η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την  Μ.ΤΡΙΤΗ την ίδια ώρα.

Με 24 θέματα στην ημερησία διάταξη, η  6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί, τη Μεγάλη Δευτέρα στις 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης

Ο Δήμος Βέλου Βόχας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Βέλου Βόχας ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 και ώρα 4.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου μεταξύ των ομάδων:  ΄΄ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ & ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ΄΄. Τιμή εισιτηρίου: 3€. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέλου Βόχας και στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου.

++++++++


Την εκτίμηση ότι θα βρεθεί αμοιβαία λύση για τη λίστα μεταρρυθμίσεων διατυπώνει το Μπλούμπεργκ, σε εκτενές άρθρο με τίτλο, Πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει το 2015. Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος που πρέπει να καλυφτεί υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ Γέρουν Ντάισεμπλουμ, ο οποίος έκανε λόγο για διαρκή βελτίωση στις διαπραγματεύσεις με την Ελληνική πλευρά.

Η κυβέρνηση είναι κοντά σε μια συμφωνία με τους δανειστές, δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Για την πορεία της οικονομίας και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ενημέρωσαν για 3 ώρες χθες, την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιάνης Βαρουφάκης

Πρωτογενές πλεόνασμα 1.2 με 1.5% προβλέπει η λίστα μεταρρυθμίσεων, αν υπάρξει επί πλέον πλεόνασμα θα κατευθυνθεί σε κοινωνικές δράσεις, ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές και διευκρινίζουν ότι, δεν θα συμφωνηθούν υφεσιακά μέτρα

Διήμερο Γιουρωγόρκιν Γκρουπ στις 8 και 9 Απριλίου, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Σενάρια για κυβέρνηση Μνημονιακής Ενότητας που απεργάζονται, τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και διάφορα κέντρα και παράκεντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι όνειρα Εαρινής νυκτός, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εντός του 2015 η κατάργηση του ΕΜΦΙΑ και η αντικατάσταση του από το ΦΜΑΠ. Το 2ο εξάμηνο του 2015 θα έρθει στη Βουλή ο νέος φορολογικός νόμος που θα περιλαμβάνει το αφορολόγητο όριο στα 12000 ευρώ για εισοδήματα του 2015

Τέλος το Τζάμπα για τα Κανάλια, η κυβέρνηση άνοιξε το Μέγα Κεφάλαιο της Νόμιμης Χρήσης των Ραδιοσυχνοτήτων  από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα χρέη τους της τελευταίας τετραετίας που αγγίζουν τα 43 εκ. ευρώ.

Σχέδιο ανασυγκρότησης του Εθνικού  Συστήματος Υγείας χωρίς αποκλεισμούς, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός που προανήγγειλε την πρόσληψη 4500 γιατρών, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με προτεραιότητα στα νησιά της άγονης γραμμής και δυσπρόσιτες περιοχές.

Κατατέθηκε χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και το εξανθρωπισμό του Σωφρονιστικού Συστήματος.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία για 33 ημέρα, δήλωσαν οι γιατροί τους, που έθεσαν γενικότερο θέμα πλημμελούς ιατρικής φροντίδας στις φυλακές Κορυδαλλού.
Δεν σταματάμε αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, επιμένουν οι κρατούμενοι απεργοί πείνας.

2 δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο της δικαίωσης των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο για τις απώλειες που είχαν στις αποδοχές τους με την ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Ως την Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι 2 μισθοί και το δώρο του Πάσχα που τους οφείλονται, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό.

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την κάλυψη 32000 θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας, σε Δήμους όλης της χώρας, οι αιτήσεις θα γίνονται στον ΟΑΕΔ έως τις 27 Απριλίου. 

Τραγικότατος ήταν ο απολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών της Κένυας από την ένοπλη επίθεση των ισλαμιστών της Αλ Σαμπάμπ στο Πανεπιστήμιο στην Γκαρίσα. Οι νεκροί έφτασαν τους 147, έως ότου μπει τέλος στο δολοφονικό αμόκ των ανταρτών, χθες το βράδυ. Νεκροί είναι και οι δράστες. 

To πρώτο βήμα για τη συμφωνία της διεθνούς κοινότητας με την Τεχεράνη σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν φαίνεται ότι έγινε τελικά στη Λωζάννη μετά από μαραθώνιες επαφές που «πήγαν» δύο φορές στην παράταση. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε το πλαίσιο της συμφωνίας με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Ιουνίου.

Αίθριος  καιρός  με Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς ανέμους  5 - 6  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου