Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τετάρτη 22-4-2015/07.30 πμ…. Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το Λιμενικό Ταμείο διοργανώνει “Λαϊκή Συνέλευση – Διαβούλευση” με σκοπό την συζήτηση και ενημέρωση, σχετικά με την πρόταση αναβάθμισης και αξιοποίησης του Λιμένα Κιάτου. Είσοδος Ελεύθερη…….




Σήμερα  στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το Λιμενικό Ταμείο διοργανώνει “Λαϊκή Συνέλευση – Διαβούλευση” με σκοπό την συζήτηση και ενημέρωση, σχετικά με την πρόταση αναβάθμισης και αξιοποίησης του Λιμένα Κιάτου. Είσοδος Ελεύθερη.  

To Σάββατο, στις 7:30 μ.μ. στο Θέατρο “Άγγελος Σικελιανός” στο Ξυλόκαστρο,  η Οργάνωση Φίλοι του Αργύρη Χιόνη και το
ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης"
δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, διοργανώνουν, λογοτεχνική εκδήλωση στη μνήμη του.. Φέτος μαζί με τις αφηγήσεις και τις προβολές για τον Αργύρη, θα παρουσιάσουμε και την καταπληκτική δίτομη αυτοβιογραφία του μεγάλου τουμπίστα και φίλου του ποιητή, Γιάννη Ζουγανέλη που και αυτός έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Θα διαβαστούν κείμενα και ποιήματα για τον Αργύρη από τον Σωτήρη Σαράκη, την Ελένη Μαρινάκη και άλλους φίλους του. Για την αυτοβιογραφία του Γιάννη Ζουγανέλη θα μιλήσουν οι Χριστόφορος Κάσδαγλης και Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει το καθιερωμένο τσιμπούσι στο φουαγιέ του θεάτρου με φαγητά και πιοτά που φέρνουμε όλοι...

Με 16 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή  στις  8μιση το πρωί   στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας –Αγίων Θεοδώρων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου, διοργανώνουν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 6 το απόγευμα, Εσπερίδα με θέμα: «Σεισμός και Πολιτική Προστασία». Η Εσπερίδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Παράρτημα Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Την Κυριακή, στις 9:00 π.μ. - 1:30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Κιάτου, η ΚΟ.ΔΕ του Δήμου Σικυωνίων διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία. Δώσε κι εσύ 10 λεπτά από το χρόνο σου.
+++++++++


Την πεποίθηση του ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Η μη συμφωνία θα είναι καταστροφική για όλους, είμαστε σίγουροι ότι, η Ευρώπη ξερει  να παράγει τις συμφωνίες την κατάλληλη στιγμή, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την  εκτίμηση ότι δεν θα υπάρχει απόφαση για την Ελλάδα στο Γιούρωγκρουπ της  Παρασκευής, έκανε νωρίτερα Ευρωπαίος Αξιωματούχος, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι, εχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μάρδας για την ένταση που εχει προκληθεί αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων, νωρίτερα παρείχε διαβεβαιώσεις στην ΚΕΔΕ ότι, δεν τίθεται ζήτημα στάσης πληρωμών.

Μη ικανοποιητικές οι διαβεβαιώσεις Μάγδα, αποφάσισε η διοίκηση της ΚΕΔΕ και ζήτησε να αποσυρθεί η ΠΝΠ, κάλεσε όλες τις Δημοτικές αρχές να μην  εφαρμόσουν την απόφαση μέχρι το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στις  7 Μαΐου. Ραντεβού με τον πρωθυπουργό, ζητούν οι Περιφερειάρχες.

Το σχέδιο κατασκευής αγωγού μεταφοράς , φυσικού αερίου από τα σύνορα με την Τουρκία μέσω Ελλάδος, μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από μια Ρωσοευρωπαική Κοινοπραξία, δήλωσε ο επικεφαλής της Γκάζ Πρόμ Αλεξέι Μίλερ, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ειχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για τον Ελληνικό λαό από την κατασκευή του αγωγού, αναφέρθηκε ο υπουργός Παραγωγικής ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Με την Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί αύριο ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής για το Μεταναστευτικό, που συγκαλείτε μετα τα αλλεπάλληλες τραγωδίες στη Μεσόγειο.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε  τους ηγέτες της Ευρώπης να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ιταλία να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο και να θέσουν τα θέματα της προστασίας των ανθρώπων στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Φόβοι για 30.000 νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο έως τα τέλη του 2015, μετά τη μεγαλύτερη προσφυγική τραγωδία

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο, ζήτησαν και πήραν από τον εισαγγελέα στη Ρόδο 2 Σύριοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι, είναι οι διακινητές  των Μεταναστών που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος

Η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ  έως την 1η Ιουλίου του 2016 αλλα και η επέκταση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μπόνους σε όσους πληρώνουν εφάπαξ τους φόρους, προανήγγειλε από τη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Μεγάλη ανταπόκριση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Περιοδεία του υπουργού εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες σε Ευρωπαϊκές χώρες, θα συμποεδρεύσει σήμερα  σε μια σύσκεψη πολιτικού διαλόγου, ανάμεσα στην Κυβέρνηση της χώρας τους και την Ε.Ε

Τη δέσμευση ότι θα βάλουν τέλος στην λιτότητα ανέλαβαν οι Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Φθινοπώρου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα προς την ΕΕ

Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έπειτα από αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με πηγές του Guardian. Επικαλούμενη ιρακινό αξιωματούχο

Αίθριος καιρός,  με Δυτικούς  1 - 2  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου