Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τρίτη 21-4-2015/07.30 πμ…. Σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 09:00 – 10:00 το πρωί (λήξη παραλαβής προσφορών), Εκτίθεται σε επαναληπτική φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Μεσαίας Συνοικίας Τρικάλων (αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίσμα), συνολικού εμβαδού 117,20 τ.μ. που αποτελείται από κυρίως αίθουσα, w.c. και χώρο μαγειρείου. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.546 τ.μ. με διαμορφωμένο αύλειο χώρο και πάρκινγκ και συνορεύει βόρεια με δημοτική οδό, νότια με δημοτική οδό, ανατολικά με ιδιοκτησία κληρονόμων Βλάση Μαυραγάνη και δυτικά με ιδιοκτησία κληρονόμων Βλάση Πουγκιάλη…….




Σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  09:00 – 10:00 το πρωί (λήξη παραλαβής προσφορών), Εκτίθεται σε επαναληπτική φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία,  ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Μεσαίας Συνοικίας Τρικάλων (αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίσμα), συνολικού εμβαδού 117,20 τ.μ. που αποτελείται από κυρίως αίθουσα, w.c. και χώρο μαγειρείου. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.546 τ.μ. με διαμορφωμένο αύλειο χώρο και πάρκινγκ και συνορεύει βόρεια με δημοτική οδό, νότια με δημοτική οδό, ανατολικά με ιδιοκτησία κληρονόμων Βλάση Μαυραγάνη και δυτικά με ιδιοκτησία κληρονόμων Βλάση Πουγκιάλη.

Ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης είχε χθες ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ηλία Ανδρικόπουλο. Ο Χρίστος Δήμας συνάντησε επίσης τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων Αντώνη Παππά  στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης με θέμα: "Το Λιμάνι της Κορίνθου ως τουριστικό αγαθό: Υφιστάμενη κατάσταση - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - προτάσεις για την τουριστική του ανάπτυξη"
 
Αύριο στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το Λιμενικό Ταμείο διοργανώνει “Λαϊκή Συνέλευση – Διαβούλευση” με σκοπό την συζήτηση και ενημέρωση, σχετικά με την πρόταση αναβάθμισης και αξιοποίησης του Λιμένα Κιάτου. Είσοδος Ελεύθερη.  

To Σάββατο, στις 7:30 μ.μ. στο Θέατρο “Άγγελος Σικελιανός” στο Ξυλόκαστρο,  η Οργάνωση Φίλοι του Αργύρη Χιόνη και το ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης" δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, διοργανώνουν, λογοτεχνική εκδήλωση στη μνήμη του.. Φέτος μαζί με τις αφηγήσεις και τις προβολές για τον Αργύρη, θα παρουσιάσουμε και την καταπληκτική δίτομη αυτοβιογραφία του μεγάλου τουμπίστα και φίλου του ποιητή, Γιάννη Ζουγανέλη που και αυτός έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Θα διαβαστούν κείμενα και ποιήματα για τον Αργύρη από τον Σωτήρη Σαράκη, την Ελένη Μαρινάκη και άλλους φίλους του. Για την αυτοβιογραφία του Γιάννη Ζουγανέλη θα μιλήσουν οι Χριστόφορος Κάσδαγλης και Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει το καθιερωμένο τσιμπούσι στο φουαγιέ του θεάτρου με φαγητά και πιοτά που φέρνουμε όλοι...

Με 16 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή  στις  8μιση το πρωί   στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Την Κυριακή, στις 9:00 π.μ. - 1:30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Κιάτου, η ΚΟ.ΔΕ του Δήμου Σικυωνίων διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία. Δώσε κι εσύ 10 λεπτά από το χρόνο σου.
+++++++++



Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τη Μετανάστευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στον απόηχο των πολύνεκρων ναυαγίων στα νερά της Μεσογείου. Σχέδιο δράσης 10 σημείων έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μέχρι την Παρασκευή σύσκεψη στην Αθήνα με τους συναρμόδιους υπουργούς

Την άμεση ενεργοποίηση της Κομισιόν για το θέμα των προσφύγων ζητά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες Μεταναστευτικές πιέσεις επισήμαναν οι αναπληρωτές υπουργοί, εξωτερικών Νίκος Χουντής και Μετανάστευσης Τάσια Χειστοδουλοπούλου στη χθεσινή έκτακτη σύνοδο της Ε.Ε για το Μεταναστευτικό στο Λουξεμβούργο. Δέσμευση των υπουργών για λήψη μέτρων κατα των δουλεμπόρων.

Άτυπη  σύσκεψη των υπουργών υγείας για το ίδιο θέμα, σήμερα στη Ρήγα της Λετονίας μετα από παρέμβαση του Έλληνα υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή

3 νεκροί χθες από προσάραξη δουλεμπορικού στη Ρόδο. Συνολικά πάνω από 90 πρόσφυγες έχουν διασωθεί 

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, χθες βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ), καθώς και για τις επαφές που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Έκτακτη συνεδρίαση του Γιουρωγώρκιν Γκρουπ αύριο.

Υψηλός παραμένει ο Δίκτης αξιοπιστίας της κυβέρνησης σε ότι αφορά την πρόθεση της να εφαρμόσει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, συμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τον ΣΚΑΙ. 

Ενεργειακού ενδιαφέρον ζητήματος, το επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού και του υπουργού ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον επικεφαλή της Γκάζπρομ Αλεξάντερ Μίλερ

Στη χώρα μας ώριο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για την  απασχόληση και την Ανάπτυξη, στο πλαίσιο προώθησης του επενδυτικού πακέτου της Ε.Ε

Στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία η νέα τριμερής συνάντηση Αιγύπτου – Κύπρου – Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ της εφορία, προανήγγειλε από τη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Το στυγερό έγκλημα κατα της Δημοκρατίας που εκτελέστηκε την 21η Απριλίου του 1967, πρέπει να μείνει στο διηνεκές ανεξίτηλο ιστορικό στίγμα, τονίζει στο μήνυμα του για τα 48 χρόνια από το πραξικόπημα της Χούντας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα των μηχανοδηγών σε επιβατηγά και φορτηγά τρένα στη Γερμανία, διεκδικούν αυξήσεις και   μείωση των ωρών εργασίας.

Αίθριος καιρός,  με Βορειοδυτικούς,  Νοτιοδυτικούς ανέμους  2 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου