Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πέμπτη 23-4-2015/07.30 πμ…. To Σάββατο, στις 7:30 μ.μ. στο Θέατρο “Άγγελος Σικελιανός” στο Ξυλόκαστρο, η Οργάνωση Φίλοι του Αργύρη Χιόνη και το ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης" δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, διοργανώνουν, λογοτεχνική εκδήλωση στη μνήμη του.. Φέτος μαζί με τις αφηγήσεις και τις προβολές για τον Αργύρη, θα παρουσιάσουμε και την καταπληκτική δίτομη αυτοβιογραφία του μεγάλου τουμπίστα και φίλου του ποιητή, Γιάννη Ζουγανέλη που και αυτός έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Θα διαβαστούν κείμενα και ποιήματα για τον Αργύρη από τον Σωτήρη Σαράκη, την Ελένη Μαρινάκη και άλλους φίλους του. Για την αυτοβιογραφία του Γιάννη Ζουγανέλη θα μιλήσουν οι Χριστόφορος Κάσδαγλης και Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει το καθιερωμένο τσιμπούσι στο φουαγιέ του θεάτρου με φαγητά και πιοτά που φέρνουμε όλοι...




To Σάββατο, στις 7:30 μ.μ. στο Θέατρο “Άγγελος Σικελιανός” στο Ξυλόκαστρο,  η Οργάνωση Φίλοι του Αργύρη Χιόνη και το ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης" δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, διοργανώνουν, λογοτεχνική εκδήλωση στη μνήμη του.. Φέτος μαζί με τις αφηγήσεις και τις προβολές για τον Αργύρη, θα παρουσιάσουμε και την καταπληκτική δίτομη αυτοβιογραφία του μεγάλου τουμπίστα και φίλου του ποιητή, Γιάννη Ζουγανέλη που και αυτός έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Θα διαβαστούν κείμενα και ποιήματα για τον Αργύρη από τον Σωτήρη Σαράκη, την Ελένη Μαρινάκη και άλλους φίλους του. Για την αυτοβιογραφία του Γιάννη Ζουγανέλη θα μιλήσουν οι Χριστόφορος Κάσδαγλης και Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει το καθιερωμένο τσιμπούσι στο φουαγιέ του θεάτρου με φαγητά και πιοτά που φέρνουμε όλοι...


Με 16 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο  στις  8μιση το πρωί   στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας –Αγίων Θεοδώρων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου, διοργανώνουν ΑΥΡΙΟ στις 6 το απόγευμα, Εσπερίδα με θέμα: «Σεισμός και Πολιτική Προστασία». Η Εσπερίδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Παράρτημα Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Την Κυριακή, στις 9:00 π.μ. - 1:30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Κιάτου, η ΚΟ.ΔΕ του Δήμου Σικυωνίων διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία. Δώσε κι εσύ 10 λεπτά από το χρόνο σου. Σας περιμένουμε να στηρίξετε την προσπάθεια για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας. Δίνοντας αίμα μπορείτε να σώσετε μια ανθρώπινη ζωή.
+++++++++


Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με τις Ελληνικές αρχές επισήμανε η ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης που συνεδρίασε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, συμφωνα με Κοινοτικές πηγές.

Αποτελεί πολιτική απόφαση αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία η όχι, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης.

Αρνούμαστε το κισμέτ, ότι η χώρα, ο λαός θα είναι κάτω από τις επιταγές της διαπλοκής και των δανειστών, τόνισε ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Δεκτό έκανε η κυβέρνηση το αίτημα για 2η συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα με ακρόαση φορέων 

Την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, διαβεβαιώνει ότι εγγυάται το υπουργείο υγείας.

Συνάντηση Τσίπρα Μέρκελ στις 3μιση το απόγευμα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής γα το Μεταναστευτικό. Οι ηγέτες των «28» της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσουν σχετικά με το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των διακινητών, σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης.

Στην Μάλτα θα μεταβεί η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Θεανώ Φωτίου για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κηδεία των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στα ναυάγιο ανοιχτό της Λιβύης.

Ότι εγκαταλείπει  τους Μετανάστες στην τύχη τους και τους αφήνει να πεθάνουν, κατηγόρησε την Ε.Ε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν

Πρόθυμες ι ΗΠΑ για την προσφορά ως προς την Γκάζ Πρόμ, είπε στον Έλληνα υπουργό εξωτερικών ο Αμερικανός ομόλογος του Τζόν Κέρι 

Η κυβέρνηση  θα πρέπει να συγκρουστεί με τον εαυτό της, είτε με τους δανειστές, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεντευξη του στο MEGA,  έκανε λόγο για αδιέξοδο και κοροϊδία από την κυβέρνηση, καθώς και για διπλωματική απομόνωση της. 

Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, όχι η Ελλάδα από το ευρώ, υποστηρίζεται σε αρθρο της ιστοσελίδας  του Μπλούμπεργκ

Στα μέσα Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης των 3900 απολυμένων και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα του δημοσίου.

Ξεπέρασαν τις 8500 οι αιτήσεις που κατατεθήκαν κατα  την 1η μέρα για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος.

Εγκρίθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Πάνω από 26000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα μετα το ξέσπασμα της επιδημίας,  10823 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση που απετράπη την Κυριακή είχε στόχο «τους χριστιανούς, τους καθολικούς της Γαλλίας» και επρόκειτο να διαπραχθεί εναντίον μιας εκκλησίας, «συμβόλου της Γαλλίας».

Ολέθρια η κατάσταση στην Υεμένη, προειδοποιεί ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, συνεχίζονται οι επιδρομές, βομβαρδίζει ξανά θέσεις των Χούτι η Σαουδική Αραβία.

Δύο χιλιάδες βρέφη θηλυκού γένους «θανατώνονται» κάθε μέρα στην Ινδία εξαιτίας της προτίμησης των Ινδών στα αγόρια. Χωρίς δικαίωμα ζωής οι γυναίκες 

Τοπικές νεφώσεις,  με  Νοτιοανατολικούς,  Ανατολικούς  4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου