Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Παρασκευή 24-4-2015/07.30 πμ…. Ξεκίνησε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως 20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ……




Ξεκίνησε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Αύριο, στις 7:30 μ.μ. στο Θέατρο “Άγγελος Σικελιανός” στο Ξυλόκαστρο,  η Οργάνωση Φίλοι του Αργύρη Χιόνη και το ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης" δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, διοργανώνουν, λογοτεχνική εκδήλωση στη μνήμη του.. Φέτος μαζί με τις αφηγήσεις και τις προβολές για τον Αργύρη, θα παρουσιάσουμε και την καταπληκτική δίτομη αυτοβιογραφία του μεγάλου τουμπίστα και φίλου του ποιητή, Γιάννη Ζουγανέλη που και αυτός έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Θα διαβαστούν κείμενα και ποιήματα για τον Αργύρη από τον Σωτήρη Σαράκη, την Ελένη Μαρινάκη και άλλους φίλους του. Για την αυτοβιογραφία του Γιάννη Ζουγανέλη θα μιλήσουν οι Χριστόφορος Κάσδαγλης και Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει το καθιερωμένο τσιμπούσι στο φουαγιέ του θεάτρου με φαγητά και πιοτά που φέρνουμε όλοι...

Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο “Άγγελος Σικελιανός” στο Ξυλόκαστρο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Παρασκευή και 13 του 1204:  Η Άλωση της Πόλης και οι Συνέπειες της”. Ομιλητής ο Πάτερ Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος καθηγητής Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Είσοδος Ελεύθερη.


Με 16 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα  στις  8μιση το πρωί   στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας –Αγίων Θεοδώρων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου, διοργανώνουν ΣΗΜΕΡΑ στις 6 το απόγευμα, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Εσπερίδα με θέμα: «Σεισμός και Πολιτική Προστασία». Η Εσπερίδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Παράρτημα Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Την Κυριακή, στις 9:00 π.μ. - 1:30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Κιάτου, η ΚΟ.ΔΕ του Δήμου Σικυωνίων διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία. Δώσε κι εσύ 10 λεπτά από το χρόνο σου. Σας περιμένουμε να στηρίξετε την προσπάθεια για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας. Δίνοντας αίμα μπορείτε να σώσετε μια ανθρώπινη ζωή.

Με 30 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Δευτέρα  στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.  Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα. 1.Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που αφορά στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με 102 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει τη Δευτέρα  στις  8μιση το πρωί   στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
+++++++++


Για ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό στις Βρυξέλες. Βρισκόμαστε πιο κοντά στην ενδιάμεση συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι εχει καλυφτεί το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης. Συναντήσεις νωρίτερα του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο, τον πρόεδρο της Κομισιόν και την Άγγελα Μέρκελ

Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να ξεμείνει από μετρητά η Ελλάδα πριν την επίτευξη συμφωνίας, επισήμανε, μετα την εποικοδομητική, όπως την χαρακτήρισε, συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Έκτακτη σύσκεψη χθες βράδυ στη Ρίγα της Λετονίας για το Ελληνικό ζήτημα. Σήμερα στις 9 η συνεδρίαση του Γιούρωγκρουπ στην πρωτεύουσα της Λετονίας, αποκλιμακώνονται σταδιακά  οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων 

Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιέγκι Κατάινεν που βρισκεται από χθες στην Αθήνα, ο κ. Κατάινεν θα συναντηθεί στις 2μιση το μεσημέρι με  τον πρωθυπουργό.

Μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία θα υπάρξει επενδυτικό ρεύμα που θα αλλάξει και τα μικροοικονομικά δεδομένα, τόνισε ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης  

Για ευτυχή κατάληξη των συζητήσεων στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι, εξασφαλιστικέ ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των Προσφυγικών και Μεταναστευτικών ροών. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, στο κοινό ανακοινωθέν εντάθηκε ειδική αναφορά στην ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας, όχι μόνο με τις  χώρες καταγωγής, αλλα και με τις χώρες διέλευσης με ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία.

Στο κλειστό Μπάσκετ Πικερμίου στην Αττική, αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά οι 96 Μετανάστες, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, που εντοπίστηκαν  σε ξύλινο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή στο στενό Καφιρέα.

Ρυθμίσεις αλλα και διαγραφές δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς στους οικονομικά ασθενέστερους πελάτες της που υπάγονται στις διατάξεις του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση.

Ενεργειακές συμφωνίες-«μαμούθ» υπέγραψαν Αργεντινή-Ρωσία, η Gazprom συνάντησε την YPF

Η σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια υπήρξε γενοκτονία, το κλασικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, μαζικής καταστροφής και απέλασης, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ. O Γκάουκ παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση -σε καθεδρικό του Βερολίνου- με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία.

Για παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων που εκπαιδεύουν τις ουκρανικές δυνάμεις στις ζώνες των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, κάνει λόγο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Intefax.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το θάνατό δύο ομήρων, ενός Αμερικανού και ενός Ιταλού, σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση με drone κατά της Αλ Κάιντα τον Ιανουάριο στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν

Το ηφαίστειο Καλμπούκο της Χιλής ξύπνησε και έβαψε κόκκινο τον ουρανό, εκκενώσεις των γύρω περιοχών

Τοπικές νεφώσεις,  με  Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς  2 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου