Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Δευτέρα 27-4-2015/07.30 πμ…. Με 30 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει απόψε στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα. 1.Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που αφορά στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος…..




Με 30 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  απόψε  στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.  Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα. 1.Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που αφορά στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε εργασίες συντήρησης οφείλεται η προγραμματισμένη διακοπή κυκλοφορίας στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών σήμερα από τις 22:00 έως αύριο σάς 6:00. Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης: Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα μεταξύ των κόμβων Δερβενίου (Χ.Θ. 142,440) και Ακράτας (Χ.Θ. 148,800) θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών. Το ρεύμα προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.
Σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στην Κόρινθο. Το Επιμελητήριο Κορινθίας & η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων (Ο.Ε.Β.Ε.) Ν. Κορινθίας, Διοργανώνουν Ημερίδα Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Επιχειρήσεων,  με θέμα: «Καλλιέργεια-Μεταποίηση-Εμπορία-Εξαγωγές Προϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα». Είσοδος Ελεύθερη.
Ξεκίνησε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Με 102 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα  στις  8μιση το πρωί   στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
+++++++++


Νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών αρχίζει σήμερα. Τηλεφωνική επικοινωνία ειχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Άγγελα Μέρκελ, συμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, στη συνομιλία τους εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ΄ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Υπήρξαν επίσης τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα με τον Γέρουμ Ντάισεμπλουμ, καθώς και μεταξύ του προέδρου του Σώματος Εμπειρογνωμόνων Νίκου Χουλιαράκη και του αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντάτεν Κοστέλο, κατα τις οποίες συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Brussels Group σήμερα και μεθαύριο Τετάρτη να πραγματοποιηθεί δια ζώσης. 

Ενόψει των συνεδριάσεων του Brussels Group, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου χθες στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

Πως πισωγύρισε την προσπάθεια της εξόδου της χώρας από την κρίση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς επιμένει να κατασκευάζει ανεμόμυλους, σχολίασαν κυβερνητικές πηγές 

Καμία μείωση δεν θα υπάρξει ούτε στις κύριες, ούτε στις επικουρικές συντάξεις, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, με αφορμή δημοσιεύματα  που φέρουν την κυβέρνηση να εξετάζει ανάλογο ενδεχόμενο.

Συμφωνία για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, μετα την συνάντηση εκπροσώπων της με τον πρωθυπουργό και τη διαβεβαίωση του πως το μέτρο είναι έκτακτο και προσωρινό. Σήμερα σε έκτακτο συμβούλιο, θα πάρει τις αποφάσεις της και η Κεντρική Ένωση Δήμων της χώρας, εκπρόσωποι της οποίας είχαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Την εξαίρεση των Πανεπιστημίων από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητούν οι Πρυτάνεις.

Έχουν ξεπεράσει τους 2.200 οι νεκροί μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 βαθμών, ενώ ισχυροί μετασεισμοί συγκλονίζουν το Νεπάλ και την πρωτεύουσα Κατμαντού. Ο μεγαλύτερος μετασεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμών και σημειώθηκε σε μια περιοχή που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κατμαντού, σε κοντινή απόσταση από την κινεζική μεθόριο. Η δόνηση έγινε αισθητή έως το όρος Έβερεστ, όπου προκάλεσε νέες χιονοστιβάδες, σύμφωνα με τους ορειβάτες που βρίσκονται στο σημείο.

Οι υπέρ-πλούσιοι με έδρα τη Βρετανία έχουν διπλασιάσει τη συνολική τους περιουσία συγκριτικά με το ξέσπασμα της κρίσης το 2009 και όλοι μαζί αξίζουν αυτή τη στιγμή πάνω από 726 δισ. ευρώ! Ο ουκρανικής καταγωγής Λεν Μπλαβάτνικ είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνδρας της Βρετανίας, σύμφωνα με την ετήσια λίστα των Sunday Times

Τοπικές νεφώσεις,  με  Νότιους,  Βορειοανατολικούς  2 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου