Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τετάρτη 8-10-2014/ 07.30 πμ…… Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων Κούρδων στην Τουρκία, με φόντο τις συγκρούσεις Κούρδων μαχητών και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους για τον έλεγχο της συριακής πόλης Κομπανί. Δεκάδες είναι οι τραυματίες ενώ έχουν καταγραφεί εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσια κτήρια, αυτοκίνητα, καταστήματα και τράπεζες. Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ντιγιάρμπακιρ που θεωρείται η κουρδική «πρωτεύουσα» της Τουρκίας. Οι τοπικές αρχές κήρυξαν απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ντιγιάρμπακιρ, σε πολλές συνοικίες του Μαρντίν και στην πόλη Βαν, στα ανατολικά. Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερη σκληρότητα συνεχίζονται οι μάχες στο Κομπανί μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι θέσεις του οποίου χτυπήθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνή συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών……




Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων Κούρδων στην Τουρκία, με φόντο τις συγκρούσεις Κούρδων μαχητών και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους για τον έλεγχο της συριακής πόλης Κομπανί. Δεκάδες είναι οι τραυματίες ενώ έχουν καταγραφεί εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσια κτήρια, αυτοκίνητα, καταστήματα και τράπεζες.  Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ντιγιάρμπακιρ που θεωρείται η κουρδική «πρωτεύουσα» της Τουρκίας. Οι τοπικές αρχές κήρυξαν απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ντιγιάρμπακιρ, σε πολλές συνοικίες του Μαρντίν και στην πόλη Βαν, στα ανατολικά. Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερη σκληρότητα συνεχίζονται οι μάχες στο Κομπανί μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι θέσεις του οποίου χτυπήθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνή συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο επισκέφτηκε τη Μάννα Κορινθίας, όπου μίλησε σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων για τα προβλήματα του τοπικού διαμερίσματος και για την ανάγκη συστραύτευσης όλων των δυνάμεων για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει ο Δήμος μας. Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκε το μεγάλο θέμα του εθελοντισμού, ο οποίος είναι απαραίτητος και φαντάζει σαν μοναδική διέξοδος, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει και το Δήμο μας

Είκοσι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Οικονομικών, σχετικά με τις παράνομες και προκλητικές παρακρατήσεις αγροτικών κοινοτικών ενισχύσεων για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.


Σήμερα 9 το πρωί με μια το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (περιοχή Αγ. Γεωργίου, ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και την Α ́ΕΛΜΕ Κορινθίας, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου. Καλείστε να προσέλθετε μαζικά σε αυτή τη προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Μη σκεφτείς, δεν μου χρειάστηκε ποτέ αίμα αν χρειαστώ θα δούμε....

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος «Άθληση στη τρίτη ηλικία». Το πρόγραμμα υλοποιείται στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή  9 με 10  το πρωί από τον καθηγητή φυσικής αγωγής Σαλωνίτη Ιωάννη. Πληροφορίες στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου τηλ. 2743028235.

Εφ όλης της ύλης συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου χθες στο Μαξίμου, στο επίκεντρο η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης  και η άκαρπη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, παρόντες ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Χρήστος Σταϊκούρας, ακλούθησε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών με την τρόικα, στο επίκεντρο  τα «κόκκινα» δάνεια.  Η επόμενη μέρα είναι η συνάντηση της υλοποίησης των μέτρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Με απόντα τον πρωθυπουργό και με αντικαταστάτη του τον Μάκη Βορίδη ξεκινά σήμερα στις 6μιση το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αδικαιολόγητη και προσβλητική για το Κοινοβούλιο, χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης την απουσία του πρωθυπουργού.

Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι η τελευταία άσκηση επί μνημονιακού χάρτου, όχι γιατί θα φύγει το μνημόνιο με την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά γιατί σύντομα θα φύγει η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ετήσιας διάσκεψης της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών, παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η χώρα και η οικονομία έχει ανάγκη από συγκεκριμένες δεσμεύσεις και όχι ευχές.

Είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές του 2016 αλλά να είμαστε έτοιμοι και για το 2015, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνεδρίαση  στελεχών και φορέων της Ελιάς.

Διαγράφηκε η Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ προσχωρεί ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις, τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ένας αξιωματικός τραυματίστηκε από έκρηξη όλμου σε πεδίο βολής στον Βόλο, στη διάρκεια προγραμματισμένης βολής με βαριά όπλα. Νεκροί είναι δύο επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) και ένας οπλίτης θητείας. Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 και μισή κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ ενάντια στην αξιολόγηση. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στη Λεωφόρο Συγγρού.  

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στην πόλη Σαμάρα του Ιράκ, όταν καμικάζι έριξε το θωρακισμένο και παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν σιίτες πολιτοφύλακες. Η επίθεση  προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 30 ανθρώπων και δύο σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ένας νεκρός και περισσότεροι από 300 τραυματίες είναι ο απολογισμός του σεισμού 6 ρίχτερ που χτύπησε στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας.

Άστατος καιρός με Βορειοανατολικούς, Νοτιοανατολικούς, ανέμους  3 - 5  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου