Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Δευτέρα 13-10-2014/ 07.30 πμ…… Με 51 θέματα (εκ των οποίων σημαντικά τα 2 πρώτα. 1. Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έτους 2015. και 2. Ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία του έργου «Βιοκλιματική ανάπλαση παραλιακής ζώνης Ξυλοκάστρου» και των σχεδιαζόμενων κινήσεων της Δημοτικής Αρχής (Αίτημα μείζονος μειοψηφίας), στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 7μιση το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπο την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο…..


Με 51 θέματα (εκ των οποίων σημαντικά τα 2 πρώτα. 1. Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έτους 2015. και 2. Ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία του έργου «Βιοκλιματική ανάπλαση παραλιακής ζώνης Ξυλοκάστρου» και των σχεδιαζόμενων κινήσεων της Δημοτικής Αρχής (Αίτημα μείζονος μειοψηφίας), στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα στις  7μιση  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπο την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. «Θα συνεχιστούν και φέτος τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου. Η λειτουργία τους θα ξεκινήσει όταν εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο η πρόσληψη χοροδιδασκάλων και ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ." (για να δούμε ...)

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος «Άθληση στη τρίτη ηλικία». Το πρόγραμμα υλοποιείται στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή  9 με 10  το πρωί από τον καθηγητή φυσικής αγωγής Σαλωνίτη Ιωάννη. Πληροφορίες στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου τηλ. 2743028235.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων,  ανακοινώσε τη ρύθμιση οφειλών των οφειλετών της μέχρι και σε εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις. Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας, ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες που τις επιβαρύνουν. Αναλόγως του ρυθμιζόμενου ποσού και του αριθμού των δόσεων, δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής μέχρι και ποσοστού 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης ορίζεται σύμφωνα και με τις ανωτέρω διατάξεις η 31η Δεκεμβρίου 2014. Πληροφορίες Τηλ. : 2742 0 26490, 2742 0 26532 και στο site της Υπηρεσίας: www.deyasik.gr

Παγώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη νέα αφήγηση της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο. Συνεχίστε το μνημονιακό πρόγραμμα, εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις, το μήνυμα Λαγκάρντ στη συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών, το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τον πρωθυπουργικό  σύμβουλο Σταύρο Παπασταύρου. 

Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν κτήμα του λαού, να μην οπισθοδρομήσουμε, δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης

Ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα με διαιώνιση του μνημονίου, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας ότι, δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που θα υπονομεύει τη χώρα και το λαό της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την υπονομευτική του τακτική, υποστήριξε η Σοφία Βούλτεψη.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις από τον υπουργό εργασίας. Στα 360 ευρώ από 1ης Ιανουαρίου οι νέες βασικές συντάξεις σε όλα τα ταμεία.

Υποχρεωτικά θα κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα κτίσματα στον αιγιαλό, έκρινε το ΣτΕ

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κήρυξε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή. Ο Έβο Μοράλες εξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία ως πρόεδρος της Βολιβίας, «Αυτή η νίκη αποτελεί έναν θρίαμβο για τους αντι-ιμπεριαλιστές και τους αντι-αποικιοκράτες», είπε ο Μοράλες από το μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου

Εκστρατεία για δημοψήφισμα εξόδου από το ευρώ αρχίζει ο Μπέπε Γκρίλο, πρόκειται να αρχίσει να συλλέγει άμεσα υπογραφές για να ζητήσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος με στόχο την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ. «Είναι μονόδρομος»

Φόβος για σφαγή στο Κομπάνι της Συρίας από τους Τζιχαντιστές, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Από την έναρξη της επίθεσης του ΙΚ στην επαρχία του Κομπάνι, στις 16 Σεπτεμβρίου, 577 άνθρωποι κυρίως μαχητές – εκ των οποίων 321 τζιχαντιστές— έχουν σκοτωθεί, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο και περίπου 70 χωριά έχουν πέσει στα χέρια της οργάνωσης. Εξάλλου 300.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, περισσότεροι από 200.000 από τους οποίους έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

Με την κατηγορία της κατασκοπίας συνελήφθηκαν στην Τουρκία 5 ξένοι  δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις ταραχές στη χώρα με αφορμή της στάση της Άγκυρας στην επέλαση του Ισλαμικού Κράτους. Απέκλεισε βοήθεια στους Κούρδους Αντάρτες ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών

Τουλάχιστον 58 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός τριπλής επίθεσης αυτοκτονίας σε κουρδική πόλη κοντά στην πόλη Μπακούμπα του βόρειου Ιράκ. Κούρδοι πεσμεργκά και πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα. Το Ισλαμικό Κράτος λέει ότι βρίσκεται πίσω από το αιματοκύλισμα, υποστηρίζοντας ότι τις επιθέσεις εκτέλεσαν «ξένοι τζιχαντιστές» -ένας Γερμανός, ένας Τούρκος και ένας Σαουδάραβας.

Το ποσό του ενός δισ. δολαρίων προσφέρει το Κατάρ για τη Λωρίδα της Γάζας, μακράν το υψηλότερο ποσό που διαθέτει χώρα στη διεθνή διάσκεψη δωρητών στην Αίγυπτο για την ανοικοδόμηση του παλαιστινιακού θύλακα μετά τον πόλεμο των 50 ημερών με το Ισραήλ.

Τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ιρανικής αστυνομίας είναι μεταξύ των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε, όταν το ελικοφόρο αεροπλάνο τους κατέπεσε στα νότια της χώρας. Συνολικά οι νεκροί από τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους της αστυνομίας ανέρχονται στους επτά.

Αίθριος  καιρός με  Βορειοδυτικούς,  Βορειοανατολικούς  ανέμους  4 - 3  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου