Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δευτέρα 27-10-2014/ 07.30 πμ…… Σήμερα στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση…..




Σήμερα στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με 3 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις  11 το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Σήμερα στις 12μιση το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην Κόρινθο, η καθιερωμένη τακτική συνέντευξη τύπου

Την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, συνεδριάζει η Επιτροπή Δημοτικής  Διαβούλευσης του Δήμου, με θέμα   «Γνωμοδότηση επί του προϋπολογισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης οικονομικού έτους 2015».

To Σάββατο  και την Κυριακή  στις 8:30 το βράδυ, η Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Απόλλων’’ Περιγιαλίου μετά από 19 χρόνια θεατρικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης, (Γερμανία-Ρουμανία) θα παρουσιάσει για πρώτη φορά έργο της στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την Βραβευμένη παράσταση ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’ η (πάλη χωρικών και Βασιλιά),του συμπατριώτη μας Γιώργου Σκούρτη, σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, μετά από 20 παραστάσεις στο θέατρο Περιγιαλίου.   Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείο του δήμου Κορινθίων. Είσοδος 5 ευρώ.



Με τα λεφτά των φορολογουμένων και την ομπρέλα προστασίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πέρασαν τα τεστ αντοχής οι Ελληνικές Τράπεζες. Η συμφωνία που έγινε ώστε να συνυπολογιστούν στα τελικά αποτελέσματα οι αυξήσεις κεφαλαίου κατά 8.3 δις την άνοιξη, αλλά και η μελλοντική ενίσχυση τους μέσω των σχεδίων αναδιάρθρωσης, διέσωσαν τις Ελληνικές Τράπεζες

Η Εθνική θα πρέπει να συγκέντρωση κεφάλαια 930 εκ. ευρώ και η Eurobank 1.760 δις. Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Τραπεζίτες

Οι τράπεζες απέτυχαν τα στρες τεστ αλλά έχουμε ήδη δανειστεί τα κεφάλαια που τους λείπουν. Η ελληνική τράπεζα Eurobank βρίσκεται στην δεινότερη θέση στην Ευρωζώνη χέρι χέρι με την ιταλική Monte dei Paschi di Siena.

Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκε τα αποτελέσματα η Ελληνική κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να λέει, ότι αποτελεί βήμα εξόδου από την κρίση, στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Η κυβέρνηση επιδιώκοντας να κεφαλαιοποίηση πολιτικά τα στρες τεστ, επιτίθεται πολιτικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έκανε ότι μπορούσε να δυσφημίσει το τραπεζικό σύστημα.

Για τρομολαγνία και επικοινωνιακές μπαρούφες κατηγορεί την κυβέρνηση η Κουμουνδούρου, καλώντας την να επιδείξει την όποια σοβαρότητα της έχει απομείνει.

Η ανακεφαλαιοποίηση έγινε με μόνιμη υποθήκη τα δικαιώματα του λαού, το σχόλιο του ΚΚΕ. Τα χρήματα με τα οποία διασώθηκαν οι τράπεζες προέρχονται από τις  πλάτες των Ελλήνων, αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών με 587 ευρώ για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεκέρογλου

Ξεκίνημα από τον υπουργό ανάπτυξης για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σε συνέντευξη του κάνει λόγο για νέα ρύθμιση που δεν θα επιτρέπει καταχρηστική αξιοποίηση.

«Ο κ. Σαμαράς παρουσιάζει τη νέα μνημονιακή συμφωνία ως επιστροφή στην "κανονικότητα" και ως "έξοδο" από το μνημόνιο. Όπως όμως και να τη βαφτίσει, οι δεσμεύσεις που περιέχει προς τους δανειστές και η επιτήρησή τους, συγκροτούν μια νέα μνημονιακή θηλιά λιτότητας στην οικονομία και την κοινωνία» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Νόμιμη η παρακράτηση σε εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι, είναι συνταγματική.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους Δήμους της Αττικής, λόγο των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε η αστυνομία. Σήμερα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, αύριο η στρατιωτική.

Στα 550 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Οκτώβριο. Μόνο στο λιανεμπόριο τροφίμων οι πωλήσεις υποχωρούν πάνω από 5%, σε σχέση  με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, ενώ, ακόμη μεγαλύτερη είναι η υποχώρηση που έχει καταγραφεί σε διαρκή καταναλωτικά αγαθά και ξεπερνά το 10%. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής επίσημη καταμέτρηση, η Ρουσέφ επικρατεί με ποσοστό 51,60% έναντι του 48,40% που έχει συγκεντρώσει ο Νέβες.

Πλατφόρμα για εξόρυξη υδρογονανθράκων θέλει να στήσει η Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σ΄ ένα τριήμερο 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Λίβανο σε συγκρούσεις του στρατού και ενόπλων ισλαμιστών σουνιτών που πρόσκεινται στην Αλ Νούσρα παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες απήχθηκαν από Μαχητές που φέρεται να ανήκουν Μπόκο Χαράμ, σε μια σειρά επιθέσεων στο Κεντρικό τμήμα της Βορειοανατολικής Μπόρνο στη Νιγηρία.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία επικράτησε του αντιπάλου της, Αέσιο Νέβες, στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι προτεραιότητά της στη δεύτερή της θητεία ως πρόεδρος της χώρας αποτελεί η εφαρμογή πολιτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ υποσχέθηκε πως θα συνεργαστεί με το κογκρέσο σχετικά με τις αλλαγές που είναι απαραίτητο να γίνουν στη χώρα

Η κυριαρχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων επισφραγίζεται στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας στις πρώτες κάλπες που στήθηκαν μετά την εξέγερση του Φεβρουαρίου.

Βροχερός καιρός με Βορειοανατολικούς ανέμους  4 - 5  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου