Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Δευτέρα 6-10-2014/ 07.30 πμ…… Το Ξυλόκαστρο είπε ΟΧΙ στα σκουπίδια από άλλους Δήμους… Δεν θα γίνουμε η Χαβούζα της Πελοποννήσου. Με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων και φορέων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καθώς πλήθος πολιτών (αν και θα έπρεπε να είναι περισσότεροι για ένα τέτοιο θέμα), η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, όπου μετά και την σχετική ενημέρωση εκφράστηκε η αντίθεση όλων στην μεταφορά απορριμμάτων από άλλους δήμους στον ΧΥΤΑ-ΧΥΤΙ Ξυλοκάστρου. Ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση για αντίσταση αντίδραση με όλα τα μέσα Νομικά και Αγωνιστικά αν χρειαστεί. «Θα αντισταθούμε με όλα τα δυνατά μέσα. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί. Και νομικά και δυναμικά, θα αμυνθούμε "περί πάτρης". Και όπου το πει..» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Ζάρρος…..


Το Ξυλόκαστρο είπε ΟΧΙ στα σκουπίδια από άλλους Δήμους… Δεν θα γίνουμε η Χαβούζα της Πελοποννήσου. Με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων και φορέων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καθώς πλήθος πολιτών (αν και θα έπρεπε να είναι περισσότεροι για ένα τέτοιο θέμα), η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, όπου μετά και την σχετική ενημέρωση εκφράστηκε η αντίθεση όλων στην μεταφορά απορριμμάτων από άλλους δήμους στον ΧΥΤΑ-ΧΥΤΙ  Ξυλοκάστρου. Ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση για αντίσταση αντίδραση με όλα τα μέσα Νομικά και Αγωνιστικά αν χρειαστεί. «Θα αντισταθούμε με όλα τα δυνατά μέσα. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί. Και νομικά και δυναμικά, θα αμυνθούμε "περί πάτρης". Και όπου το πει..» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Ζάρρος.

Την Τετάρτη 9 το πρωί με μια το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (περιοχή Αγ. Γεωργίου, ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και την Α ́ΕΛΜΕ Κορινθίας, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου. Καλείστε να προσέλθετε μαζικά σε αυτή τη προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Μη σκεφτείς, δεν μου χρειάστηκε ποτέ αίμα αν χρειαστώ θα δούμε....
+++++++

Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους, αλλά ο λαός και καθαρά μέσα από τις εκλογές, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε στη συνέχεια την πεποίθηση ότι ο λαός μας θα δώσει στις κάλπες σαφή και ξάστερη απάντηση με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η απάντηση θα είναι για μας εντολή αδιαπραγμάτευτη και αναπαλλοτρίωτη και ξεκαθάρισε, σας διαβεβαιώνω μετά λόγου γνώσεως, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα είναι ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης Κοινωνικής Σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την ισχυρή εντολή του λαού μας

Την ίδια ώρα, αδυναμία συγκέντρωσης 180 Βουλευτών για την προεδρική εκλογή, ομολογεί ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, προτείνει συνεργασία με άλλα κόμματα και ανεξάρτητους Βουλευτές και επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Χωρίς τη συγκατάθεση της τρόικας η κατάθεση σήμερα του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2015, προβλέπεται ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα 2.9%, αύξηση εσόδων κατά 1 δισεκ. σε σχέση με φέτος, υποχώρηση της ανεργίας στο 22.5%. Σκληρή στάση της τρόικας σε εργασιακά και ασφαλιστικό. 

Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,  με ποσοστό 68,34%, όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή. Έλαβε,  503 ψήφους επί συνόλου ψηφισάντων 745. Ο έτερος υποψήφιος Δημήτρης Λουκάς έλαβε 155 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 21,01%, ενώ 79 σύνεδροι ή 10,71% των ψηφισάντων, ψήφισαν λευκό.

Τραγικό δυστύχημα χθες στην Εγναντία, τους 5 έφτασαν οι νεκροί, από τους περίπου 30 τραυματίες, 2 μικρά παιδιά και 7 ενήλικες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση  .

Ως ύποπτος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» προφυλακίστηκε ο Μανώλης Σταμπούλος, το υλικό για τα κατασχεθέντα από την Αντιτρομοκρατική που διέρρευσε στον τύπο δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία, καταγγέλλει η συνήγορος του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Βίντεο με τον αποκεφαλισμό 3 ανδρών έδωσε στη δημοσιότητα  Αιγυπτιακή οργάνωση Τζιχαντιστών που τους κατηγόρησε ως κατάσκοπους.

Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς το Σαββατοκύριακο εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, καταστρέφοντας άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα και όλμους, ανακοίνωσε  ο αμερικανικός στρατός.

Επίθεση αυτοκτονίας στην Τσετσενία με 5 νεκρούς αστυνομικούς, σύμφωνα με το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB αναδεικνύεται νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία, ωστόσο δεν φαίνεται να κατακτά την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο,.

Σε δεύτερο γύρο οδηγούνται οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα. Με καταμετρημένο το 93,54% των έγκυρων ψηφοδελτίων σε δεύτερο εκλογικό γύρο στις 26 Οκτωβρίου, θα αναμετρηθούν η Ντίλμα Ρούσεφ και ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB) Αέσιο Νέβες.

Τουλάχιστον 21 πτώματα, μερικά εκ των οποίων είναι απανθρακωμένα, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τον ομαδικό τάφο που βρέθηκε κοντά στον τόπο της εξαφάνισης των 43 φοιτητών στις 26 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε την Κυριακή ένας περιφερειακός αξιωματούχος στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού

Νεφώσεις με  Νοτιοανατολικούς, Ανατολικούς ανέμους  5 - 6  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου