Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Παρασκευή 24-10-2014/ 07.30 πμ…… O Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αναστάσιος Γκιολής εξελέγη στο Δ. Σ. της Κεντρικης Ενωσης Δημων Ελλαδος (ΚΕΔΕ) με τον νικητή συνδυασμό "Κινημα Ανατροπης στην Αυτοδιοίκηση " του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Ο κ. Γκιολής κατέλαβε την 4η θέση και εκλέχθηκε με 86 ψήφους……





Την Δευτέρα στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση



Τις εξαγγελίες περί καθαρής απεμπλοκής από το μνημόνιο άφησε οριστικά στην άκρη ο Αντώνης Σαμαράς. Διαπραγματευόμαστε  στενά με τους δανειστές μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα, δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ενώ συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην απαραίτητη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής προδιέγραψε ο Γκίκας Χαρδούβελης από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ Γαλλοφωνίας. Αναφερόμενος στη νέα περίοδο σχέσεων με τους εταίρους και το ΔΝΤ είπε, ότι προϋποθέτει την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και κυρίως την πολιτική υπευθυνότητα και σταθερότητα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από ανάπτυξη αλλά και δημοσιονομική πειθαρχία, δήλωσε η Άγγελλα Μέρκελ.

Καλά στην υγεία του είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, παρά το γεγονός ότι χθες βράδυ εισήχθη ξανά σε νοσοκομείο των Βρυξελλών. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χορηγήθηκε εξειδικευμένη αγωγή και παρέμεινε στο νοσοκομείο με δική του επιλογή

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, από 72 έως 100 οι δόσεις στους οφειλέτες. Παρατείνεται μειωμένη κατά 30% και το 2015 η  έκτακτη εισφορά. Αναποτελεσματική η ρύθμιση, τονίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ

Εγκρίθηκαν 10.000 μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών, περίπου 3.000 απορρίφθηκαν

Έληξε χθες το απόγευμα η κατάληψη των φοιτητών σε κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, θα επανέλθουν την προσεχή  Πέμπτη στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Με πορεία προς το γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου ολοκληρώθηκε νωρίτερα το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα ζητά η ΟΛΜΕ

Το δικαίωμα της Κύπρου για έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της στην ΑΟΖ, αναγνωρίζει το Βερολίνο  και τονίζει ότι, αναμένεται από την Τουρκία τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την διάθεση και διαχείριση οικονομικού αντικειμένου άνω των 15 εκ. ευρώ, ασκήθηκαν με παραγγελία της  εισαγγελέως εγκλημάτων διαφθοράς  Ελένης Ράικου εις βάρος των Μελπομένης Βαλιώρα πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ και Δημητρίου Πλατανιά γενικού διευθυντή. 

Βασανισμό της Στέλλας Αντωνίου στο αστυνομικό τμήμα της Δημητσάνας, όπου με τη μέθοδο του πνιγμού έγινε προσπάθεια να ληφθεί βιολογικό υλικό, κατήγγειλε η γιατρός της Λίνα Βεργοπούλου. Η Στέλλα Αντωνίου συνελήφθει για παραβίαση περιοριστικών όρων διαμονής, κατηγορείτε για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς»

Παρά τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές και τις τουρκικές διευκολύνσεις στους Κούρδους αντάρτες, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται να κερδίζουν και πάλι έδαφος γύρω από την Κομπάνι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν υψώματα δυτικά της πόλης και συνέχισαν την έφοδό τους στις βόρειες συνοικίες.

Αποφασισμένος να ενισχύσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της χώρας του δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, ένα μόλις 24ωρο μετά την πρωτοφανή για τα χρονικά της χώρας επίθεση ενόπλου εντός και εκτός του Κοινοβουλίου.

Τη συγκατάθεσή του στο σχέδιο της κυβέρνησης Ρέντσι για την αναγνώριση των ενώσεων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών εξέφρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο νόμος τον οποίο η κυβέρνηση Ρέντσι επεξεργάζεται τις ημέρες αυτές, προβλέπει την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων του γάμου, πλην της υιοθεσίας. 

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Ήπειρο, διατηρείται το κύμα κακοκαιρίας, χειμερινό πλέον το σκηνικό. Βροχές με Νοτιοανατολικούς,  Ανατολικούς ανέμους  4 - 6  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου