Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πέμπτη 23-10-2014/ 07.30 πμ…… Τις ακριβείς ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου για την κατασκευή του υπολειπόμενου δρόμου Λαύκας – Καστανιάς – Διάσελου ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, υπογραμμίζει πως ο νέος δρόμος που αποτελεί αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής θα οδηγήσει στην άρση της επικινδυνότητας για τα οχήματα και τους επιβάτες καθώς σήμερα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την υπάρχουσα επικίνδυνη διαδρομή στη περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχείς στροφές και ολισθηρό οδόστρωμα ιδίως κατά την χειμερινή περίοδο…..





Την Δευτέρα στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


Την Κυριακή στις  11.30 το πρωί,  στο πολιτιστικό κέντρο του   ΔΗΜΟΥ   ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ   (παλιό σχολείο) που είναι στο Ψάρι, στα πλαίσια του εορτασμού των 70 ετών από τη μάχη της Στυμφαλίας, τη μάχη στο Ψάρι Στυμφαλίας και το κάψιμο του Ψαρίου Στυμφαλίας από τους γερμανούς, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" - Από τα βουνά της Αλβανίας στην κατοχή και την Εθνική Αντίσταση", με αφηγήσεις του αείμνηστου αγωνιστή του Μετώπου  Αναστάσιου  Κυριακόπουλου. Να είστε εκεί..
+++++++++

Την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκάλεσαν οι διαρροές για τα αποτελέσματα των Τεστ Αντοχής των Τραπεζών που πρόκειται να ανακοινωθούν την Κυριακή το μεσημέρι. Οποιαδήποτε αναφορά για τα αποτελέσματα είναι από τη φύση της άκρως κερδοσκοπική, επισημαίνει η Ευρωτράπεζα. Νωρίτερα δημοσίευμα του Ρόιτερ έκανε λόγο για 11 από τις συνολικά 130 Ευρωπαϊκές Τράπεζες που θα αποτύχουν στα Τεστ Αντοχής της ΕΚΤ μεταξύ των οποίων και 3 Ελληνικές.

Νευρικότητα και αμηχανία στη συγκυβέρνηση και δηλώσεις προσήλωσης στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων από τους δανειστές, μετά τη σύσκεψη  Σαμαρά – Βενιζέλου χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου

Έως αύριο η κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, εξαιρούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι έχουν χρέη πάνω από 1 εκ. ευρώ.

Η πορεία της οικονομίας στο επίκεντρο της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλες.

Για το στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση μιλά τη μια μέρα για το τέλος του μνημονίου και την άλλη παρακαλά την τρόικα, κάθε μέρα που περνά με τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό, είναι μια μέρα χαμένη για τη χώρα και τους πολίτες της επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύεται σήμερα, στο «Ποντίκι», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27% έναντι 22% της ΝΔ

Συντρίμμια αεροσκάφους που χάθηκε χθες το απόγευμα από τα ραντάρ, εντόπισαν χθες βράδυ ανοιχτό της Κύπρου τα σωστικά συνεργεία. Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πιλότος και επικεφαλής της σχολής πιλότων της Πάφου και ένας Ελληνολιβανέζος.  

Η Άγκυρα δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο Νότια της Κύπρου, δια μέσου του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Για παράνομη και προκλητική ενέργεια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμα που έστειλε στον ομόλογο του της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Στην εισαγγελία εφετών παρουσιάζεται σήμερα η Δήμαρχος Ζωγράφου Ντίνα Καφαζάκη επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τη λεγόμενη αξιολόγηση.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα όλες οι πτήσεις, αφού με απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη  η τετράωρη στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Συνάντηση αντιπροσωπείας καθηγητών και δάσκαλων με τον Ανδρέα Λοβέρδο στις 10 με επίκεντρο τις απολύσεις, της διαθεσιμότητα, την αξιολόγηση και τα κενά στα σχολεία. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα.

Με μελανά χρώματα περιγράφει εκπρόσωπος των ενοικιαστών την αγορά ακινήτων όσον αφόρα τις εξώσεις. Ο Πανελλήνιος Προστασίας Ενοικιαστών, εκτιμά ότι οι εξώσεις παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του  30% την τελευταία τριετία

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπονται 133 Σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση βασανισμού και του θανάτου του Βαρυποινίτη Ηλία Καρέλι στη Νιγρίτα Σερρών τον περασμένο Μάρτιο. 

Συναγερμός στον Καναδά μετά τη χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Κοινοβούλιο της Οτάβας, νεκρός ένας στρατιώτης και ένας εκ των δραστών. Αποκλεισμένο παραμένει το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Xίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στο Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν, ζητώντας να επιβληθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις με οξύ που σημειώθηκαν εναντίον γυναικών

Τοπικές νεφώσεις  με ισχυρούς Δυτικούς ανέμους  5 - 7  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου