Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Παρασκευή 6-6-2014/ 07.30 πμ……«Αντιμετωπίζουν την χώρα ως οικόπεδο και τους πολίτες ως υπήκοους! Η Δικτατορία γκρέμισε μνημεία και ιστορικά κτίρια στην Ακροναυπλία – Η συγκυβέρνηση την ξεπουλά. Η τοπική κοινωνία κινδυνεύει με αποκλεισμό από σχεδόν ολόκληρη την παραλιακή ζώνη του Ναυπλίου. Να τοποθετηθούν οι υπουργοί από την Αργολίδα! Ενεργοποίηση της κοινωνίας για να μπει φρένο στην υπεξαίρεση της Δημόσιας Περιουσίας!... Με τη μεταβίβαση της κυριότητας του “Τουριστικού Συγκροτήματος Ναυπλίου” στην ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ και την εκποίηση που θα ακολουθήσει, το Δημόσιο - δηλαδή όλοι οι πολίτες και οι επόμενες γενιές - χάνει δια παντός 33 στρέμματα στην ιστορική Ακροναυπλία και κάθε δυνατότητα παρέμβασης στην χρήση και αξιοποίηση των χώρων αυτών.»... Αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωση του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλας…..





Στις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων προσκλήθηκε και συμμετείχε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Η παρουσία του  ήταν προγραμματισμένη για να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να πραγματοποιηθεί η παραχώρηση του παλαιού Ειρηνοδικείου στους Καλλιάνους, από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δημοτικού Σχολείου ή του Γυμνασίου Καλλιάνων.

Απόψε  στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία, «Το κορίτσι με το τατουάζ » του Νίλς Άρντεν Όπλεφ, 152 ΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αύριο και την Κυριακή, στην πλατεία του Φλοίσβου στην Κόρινθο, ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων (ΚΕΠΑΠ), διοργανώνουν το πρώτο Κορινθιακό Φεστιβάλ «1st Corinthian DJ Biennale», με την συμμετοχή καταξιωμένων djs απ’ όλη την Κορινθία και το συγκρότημα Otherview.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ανακοινώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα –μέλη του Συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος. Επιπλέον ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, τη Δευτέρα  γιορτάζει την ημέρα ιδρύσεως του και προσκαλεί όλα τα μέλη του στην καθιερωμένη αρτοκλασία που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ,στην δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στον Ι.Ν Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό απειλεί τη σταθερότητα όλης της Ευρώπης, υπογράμμισε  ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γαλλική εφημερίδα Le Monde, στόχος του Βερολίνου συμπλήρωσε, η Γερμανοποίηση της Ευρώπης, ο εποικισμός της Νότιας Ευρώπης  και  η μονιμοποίηση της λιτότητας στην Ελλάδα.

Μυστική συνάντηση ανάμεσα στο Γιάννη Στουρνάρα, με την Κριστίν Λαγκάρντ πριν 3 μέρες στο Παρίσι, αποκαλύφτηκε μέσω του ΔΝΤ.

Με φορτωμένη στην πλάτη τη φορομπηχτική πολιτική, παραιτήθηκε τελικά, ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης.  Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο με το Μέγαρο Μαξίμου να τον εξωθεί  σε παραίτηση και την Κομισιόν να εκφράζει δυσφορία. Κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ, δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης. Καθησυχάζει το υπουργείο οικονομικών την Κομισιόν, απαντώντας, ότι κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το λουκέτο στη Βουλή. Φόβο και εχθρότητα για τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει θέμα σύμφωνα με τον Σίμο Κεδίκογλου.   

Το 8% που συγκέντρωσε στις εκλογές η Ελιά, άλλαξε  τα πολιτικά  δεδομένα, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στους υποψήφιους της Ελιάς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Και θέλει και δεν θέλει να αποχωρήσει από το υπουργείο οικονομικών, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, θεωρώντας πιθανότερη ημέρα του ανασχηματισμού τη Δευτέρα.

Καταιγίδα νέων μέτρων από τον Οκτώβριο, προβλέπονται μεταξύ άλλων στο αδημοσίευτο μνημόνιο, νέο μισθολόγιο, πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό, νέες παρεμβάσεις σε γάλα, φάρμακα, ψωμί και λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Με μεγάλη συμμετοχή το χθεσινό συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα όπου η συναυλία αλληλεγγύης στις απολυμένες καθαρίστριες, αντίστοιχη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζητά ανάκληση της κοινής υπουργικής απόφασης για τις 16 συγχώνευσης σχολικών μονάδων και επιφυλάχτηκε για προσφυγή στο ΣτΕ  για κατάθεση αίτηση αναίρεσης

Το συννεφιασμένο πρωινό της 6ης Ιουνίου 1944, πριν από 70 χρόνια, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη επιχείρηση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η απόβαση στη Νορμανδία ή D-Day, όπως έμεινε στην ιστορία. Επρόκειτο για ένα κρίσιμο πλήγμα εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας

Γιούνκερ: Δεν θα ικετεύσω τη Βρετανία να με στηρίξει για την Κομισιόν, στην αντεπίθεση για την προεδρία

Ένοπλοι της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους σε νέες επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη βορειοανατολική Νιγηρία. Σε τουλάχιστον 500 υπολογίζονται οι νεκροί πολίτες από αυτές τις νέες επιθέσεις. Τα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η οργάνωση εξαπέλυσε επιθέσεις σε τουλάχιστον έξι χωριά. Σε μία από τις επιθέσεις οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που ήταν συγκεντρωμένο στον περίβολο εκκλησίας

Σύγκρουση μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών, μίας επιβατικής και μίας εμπορικής, σημειώθηκε στο βόρειο Ιράν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες. Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι το τρένο μετέφερε περίπου 340 επιβάτες.

Σάλος από δηλώσεις ινδού υπουργού ότι ο βιασμός «μπορεί να είναι σωστός», υποβαθμίζει το φριχτό έγκλημα

Αίθριος καιρός με Βορειοανατολικούς, Νότιους ανέμους  2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου