Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Τετάρτη 11-6-2014/ 07.30 πμ…… Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για παραχώρηση του κτιρίου του τέως Ειρηνοδικείου Δερβενίου, απέστειλε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης όπου μεταξύ άλλων αναφέρει. «...το κτίριο όπου στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Δερβενίου, ένα κτίριο με μεγάλη αρχιτεκτονική και αισθητική αξία, παραμένει κενό και ανεκμετάλλευτο, με κίνδυνο την εγκατάλειψη και εν τέλει απαξίωση του..... Ζητούμε την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο μας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και διοικητικούς σκοπούς, αναλαμβάνοντας την πλήρη συντήρηση του καθ’ όλη τη διάρκεια της παραχώρησης του (ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. 115/2013).»…..



Σήμερα από τις 4 το απόγευμα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Κυριακή 15 Ιουνίου από τις 9 το πρωί. Μη λείψει κανείς. Με ευκαιρία την παγκόσμια ημέρα Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, έκκληση για μεγάλη συμμετοχή από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χρίστο Πρωτόπαπα με ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες.

«Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ακύρωση της δεύτερης μέρας των σεμιναρίων των Διευθυντών για την αξιολόγηση ,  σήμερα  στο 1ο  δημοτικό σχολείο Κορίνθου και αύριο   στο δημοτικό σχολείο Αλμυρής.  Έχει  προκηρυχτεί στάση  εργασίας  για τους εκπαιδευτικούς και 24ωρη για τους Διευθυντές. Συνάδελφοι,  η δεύτερη  μέρα των σεμιναρίων θα πρέπει να μας βρει ενωμένους!» 

Και αυτό το καλοκαίρι ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου, για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνει θερινά τμήματα κολύμβησης για παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το νερό και θα μάθουν βασικές τεχνικές κολύμβησης. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια κολύμβησης για παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών με συνοδό (Baby swimming). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην εξοικείωση του παιδιού με το νερό, καθώς και στην εκμάθηση και ανάπτυξη βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού. Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ξεκινά τη Δευτέρα 16 Ιουνίου. Πληροφορίες στο Ν.Ο. Κιάτου, Δευτέρα έως Πέμπτη  19.30-22.00. Τηλ: 27420-26105 - Fax: 27420-26546- Email: info@nokiatou.g

Την Παρασκευή  στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία, «Ο επίμονος κηπουρός» του Φερνάντο Μεϊρέγιες, 129΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μαύρη επέτειος σήμερα για  τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το λουκέτο στην ΕΡΤ, 4ωρη στάσης εργασίας 12 με 4 το μεσημέρι  από τις δημοσιογραφικές ενώσεις, συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία προς το υπουργείο οικονομικών. Ραντεβού και στις 7 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Το χρέος δεν είναι ούτε θα γίνει βιώσιμο, τόνισε στη συνάντηση του με τον Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει  σε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.

Προσηλωμένη στη μνημονιακή πολιτική παραμένει η δικομματική κυβέρνηση, επικοινωνιακή κίνηση άνευ ουσίας ο ανασχηματισμός, κατεύθυνση παραμένει η ίδια τόνισε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα και στους δανειστές.

Η φιλοσοφία στο υπουργείο οικονομικών δεν αλλάζει, δηλώνει ο νέος υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης

Έκθεση σοκ από το ΔΝΤ, προαναγγέλλει μονιμοποίηση της λιτότητας και νέα μέτρα 5.7 δις για τη διετία 2015 – 2016. Η έκθεση του ΔΝΤ υπενθυμίζει ότι, το μνημόνιο δεν τελειώνει ούτε το 2016, σχολίασε ο υπεύθυνος ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος  Ταμπάκης

Νέος ξυλοδαρμός των απολυμένων καθαριστριών χθες το απόγευμα στο υπουργείο οικονομικών από τα ΜΑΤ. Αύριο ανακοινώνεται η απόφαση του Άρειου Πάγου, επί της προσφυγής του δημοσίου για αναστολή της απόφασης επαναπρόσληψης τους.

Πανελλαδικό τριήμερο κινητοποιήσεων από σήμερα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Προφυλακίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κούζηλος, συνεχίζονται οι απολογίες

Στα χέρια ενόπλων τζιχαντιστών έχουν πέσει αρκετές επαρχίες στο Ιράκ με τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ να εκφράζουν το προβληματισμό τους, το πρόεδρο της χώρας να κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι να έχουν εγκαταλείψει την επαρχία Νινευή. Οι Τζιχαντιστές αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους έξι ζώνες της επαρχίας Κιρκούκ, αφού νωρίτερα είχαν καταλάβει ολόκληρη την επαρχία της Νινευής, στο βόρειο Ιράκ.

Ένοπλοι απήγαγαν 36 λέκτορες του Πανεπιστημίου της Κανταχάρ οι οποίοι ταξίδευαν από το νοτιοανατολικό Αφγανιστάν για την πρωτεύουσα Καμπούλ, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Μαθητής νεκρός από πυρά ενόπλου σε σχολείο του Όρεγκον, εξουδετερώθηκε ο δράστης

Αντίπαλος της παλαιστινιακής ανεξαρτησίας ο νέος Ισραηλινός πρόεδρος, o Ρέουβεν Ρίβλιν διαδέχεται τον Πέρες

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR) κατήγγειλε ότι οι ιταλικές αρχές εγκατέλειψαν  περίπου 350 μετανάστες χωρίς παπούτσια, τρόφιμα και χρήματα σε δύο πάρκινγκ στα περίχωρα της Ρώμης και του Μιλάνου

Αίθριος καιρός με Δυτικούς, Νοτιοδυτικούς ανέμους  2 - 3 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου