Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Δευτέρα 2-6-2014/ 07.30 πμ…… «Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας, καλεί τα μελή του να συμμετέχουν καθολικά, δηλώνοντας Απεργία, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα 8.00πμ έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου και αύριο έξω από το δημοτικό σχολείο Αλμυρής για να ακυρώσουμε τα σεμινάρια Επιμόρφωσης των Διευθυντών για την Αξιολόγηση –διάλυση του δημόσιου σχολείου. Καλούμε τους γονείς των μαθητών μας, τους εργαζόμενους, να στηρίξουν τον αγώνα μας. Το σχολείο να παραμείνει δημόσιο και δωρεάν, το σχολείο είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας!» Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση…..





Δημοπρατείται αύριο το έργο "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΥΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ", προϋπολογισμού 327.864,00€ με ΦΠΑ 23%, από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης – «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013». Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο για την προστασία του δάσους από τον μεγαλύτερο κίνδυνο που το απειλεί, αυτόν της πυρκαγιάς. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 365 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις  9  το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Μεθαύριο Τετάρτη,  09:00 - 10:00 το πρωί, (λήξη παραλαβής προσφορών), στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης η Δημοπράτηση δημοτικού ακινήτου (Μπαράκι κλπ.) στο αλσύλλιο Σαρανταπηχιωτίκων.  Ελάχιστο, ετήσιο, όριο πρώτης προσφοράς: δύο χιλιάδες ευρώ (2.000,00 €). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τη διακήρυξη από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 2743 360244).

Την Τετάρτη στις 9 το βράδυ, το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», παρουσιάζει στο θέατρο Περιγιαλίου το έργο του Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα Ματέι Βισνιέκ, «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα», σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη και σκηνοθεσία Τάσου Σταθά. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ. Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων: Τηλ. 27410 86330

Το Σάββατο και την Κυριακή, στην πλατεία του Φλοίσβου στην Κόρινθο, ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων (ΚΕΠΑΠ), διοργανώνουν το πρώτο Κορινθιακό Φεστιβάλ «1st Corinthian DJ Biennale», με την συμμετοχή καταξιωμένων djs απ’ όλη την Κορινθία και το συγκρότημα Otherview.


Με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (κατεύθυνσης) και Μαθηματικών (κατεύθυνσης) συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν αύριο για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ (ομάδα Α') με το μάθημα των Μαθηματικών.

Το Ελληνικό χρέος δεν θα φτάσει σε βιώσιμο επίπεδο πριν το 2022, επομένως η χώρα μας θα χρειαστεί βοήθεια ύψους μέχρι 10 δισεκ. ευρώ, δήλωσε ο Βόλφγκαν Σόιμπλε, πρόσθεσε ότι, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις  της τρόικας.

Την ίδια ώρα, να βρει τα πολυπόθητα δεκανίκια ώστε να κρατηθεί όπως όπως στην εξουσία επιχειρεί η κυβέρνηση. Να κάνει άνοιγμα στη Δεξιά της, καλεί τη ΝΔ ο Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στο Βήμα.

Γενικό προσκλητήριο Ευάγγελου Βενιζέλου, ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου της Κεντροαριστεράς. Νέα άρνηση στην πρόσκληση Βενιζέλου, διατυπώνεται εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ.

Επικοινωνιακές και μόνο κινήσεις, όπως ο φημολογούμενος ανασχηματισμός δεν μπορούν να διορθώσουν την εικόνα κυβερνητικής αποσύνθεσης, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ  

Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να εκβιαστεί, απαντά με συνέντευξη του, στην Κυριακάτικη έκδοση της  Γερμανικής Μπίλντ, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Ζάν Κλόντ Γιούνγκερ, στις ενστάσεις που προβάλλουν για την υποψηφιότητα του, Βρετανία, Σουηδία, Ολλανδία και Ουγγαρία.  

Η Άγγελλα Μέρκελ νομίζει, ότι μπορεί να κάνει κανείς πολιτική εναντίον των λαών, αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη της Ε.Ε, δηλώνει η ηγέτιδα της Γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρί Λεπέν, στο Γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ. 

Γάλλος τζιχαντιστής αιματοκύλισε το εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών, βρισκόταν επί ένα χρόνο στη Συρία

Τις σορούς 5 ανθρώπων ανέσυραν Ρώσοι δύτες μετά την πτώση ενός ελικοπτέρου, το οποίο μετέφερε υψηλόβαθμους περιφερειακούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες, σε μια λίμνη στη βορειοδυτική Ρωσία. Το ελικόπτερο, ένα Mi-8, μετέφερε 18 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 5 μέλη πληρώματος.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία μετά από επίθεση που πραγματοποίησε η Μπόκο Χαράμ σε ένα μπαρ και έναν οίκο ανοχής, κοντά σε μεγάλη στρατιωτική βάση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Καμερούν σκότωσαν περίπου 40 μέλη της Μπόκο Χαράμ σε συγκρούσεις που είχαν μαζί τους στον βορρά της χώρας, λίγο μετά την απελευθέρωση κατά την διάρκεια της νύχτας στο βόρειο τμήμα του Καμερούν δύο Ιταλών ιερέων και μιας Καναδής μοναχής, οι οποίοι είχαν απαχθεί στις αρχές του Απριλίου και πιστευόταν ότι κρατούνταν όμηροι από την ισλαμιστική αυτή οργάνωση.

Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών και στην Άγκυρα, μετά την καταστολή στην Ταξίμ

Τοπικές νεφώσεις Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  1 - 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου