Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Πέμπτη 26-6-2014/ 07.30 πμ…… Το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Δερβενίου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, Διοργανώνουν Συναυλία Αποφοίτησης. Οι μαθητές του Ωδείου με την ολοκλήρωση της χρονιάς παρουσιάζουν τη δουλεία τους, σε έργα Δημιουργών του χθες και του σήμερα. Είσοδος Ελεύθερη……


Το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Δερβενίου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, Διοργανώνουν Συναυλία Αποφοίτησης.  Οι μαθητές του Ωδείου με την ολοκλήρωση της χρονιάς παρουσιάζουν τη δουλεία τους, σε έργα Δημιουργών του χθες και του σήμερα. Είσοδος Ελεύθερη

Στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 7,30 το απόγευμα, το θέατρο ζωντανεύει μετά από 2500 χρόνια με την παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών «Η γυναίκα τση Ζάκυθος» του Διονύσιου Σολωμού, με την Όλια Λαζαρίδου. Το έργο που θα παρουσιαστεί, αποτελεί μεταφορά επί σκηνής του γνωστού ομώνυμου ποιήματος του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, με τη συνοδεία μουσικής και θεατρικού λόγου. Τιμή εισιτηρίου 15 €

Έως και την Παρασκευή,  κλειστός θα είναι ο ένας κλάδος της σήραγγας Στέρνας, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τριπόλεως, με κατεύθυνση προς την Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στη σήραγγα. Όλη την  εβδομάδα η κυκλοφορία των οχημάτων από Κόρινθο προς Τρίπολη θα διεξάγεται από τον άλλο κλάδο της σήραγγας σε μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ οι οδηγοί που θα κινούνται προς Κόρινθο, θα ακολουθούν μικρή παράκαμψη στο παράπλευρο τμήμα της παλαιάς χάραξης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Την Παρασκευή  στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία, «Full metal jacket » του Στάνλεϋ  Κιούμπρικ,116’ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου στον Ανοικτό Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο στις 21:00 μ.μ, το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου παρουσιάζουν  την θεατρική παράσταση, «Όρνιθες του Αριστοφάνη», με την βοήθεια των καθηγητριών τους κ. Αλεξάνδρας Ταρνάρη και κ. Αθηνάς Μαρούδα. Τα παιδία παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με την μετακίνησή τους και τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους, προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είσοδος Ελεύθερη.

Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της  εκποίησης της ΔΕΗ, στις 5 σήμερα το απόγευμα στο «Τιτάνια» έχουν κληθεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην της ΧΑ, κινήματα, κοινωνικοί φορείς  και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία Παλλαϊκού Μετώπου.

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και συλλαλητήρια από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου, ανακοίνωσε και η ΓΕΝΟΠ

Υπερψηφίστηκε από το 1ο θερινό τμήμα της Βουλής με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη Πολεοδομική και Χωροταξική μεταρρύθμιση.

Αν η Αριστερά βασανίζεται δεκαετίες από το δίλλημα Πατριωτισμός η Διεθνισμός, αρκεί να κοιτάξει τον Μανώλη Γλέζο για συνειδητοποιήσει ότι, αυτά τα 2 συνδέονται διαλεκτικά, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Δούρου, «Μια Κουβέντα με το Γλέζο». Η νέα Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι, ο Γλέζος ξέρει να κοιτά στο μέλλον με τη βεβαιότητα της υπεροχής της Αριστεράς και των αξιών της.

Επανέλαβε την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί διάσωσης και ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, αλλά ζήτησε επιτάχυνση και απαρέγκλιτη  τήρηση των μνημονιακών υποχρεώσεων ο Γιάννης Στουρνάρας, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με τη νέα του ιδιότητα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Είστε το μακρύ χέρι της κυβέρνησης σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Επίκαιρη ερώτηση με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ, κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο η νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις Συνδικαλιστικές ελευθερίες, καθώς και οι νέες μειώσεις στους μισθούς.

Νεοφασίστες, με το μανδύα οπαδών της ΑΕΚ, θέλουν να καταλάβουν σταδιακά την πόλη και να την μετατρέψουν σε Άγιο Παντελεήμονα, κατήγγειλε ο νέος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος.


Κατ οίκον περιορισμός για τη Ζαρούλια, 20 000 ευρώ εγγύηση και απαγόρευση εξόδου  από τη χώρα για τον Μπαρμπαρούση, μετά τις απολογίες τους.


Μακελειό με τουλάχιστον 21 νεκρούς και 17 τραυματίες σημειώθηκε στην πόλη Αμπούζα της Νιγηρίας, την ώρα που δεκάδες κόσμου βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία της πόλης και παρακολουθούσαν τον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας με την Αργεντινή στο Μουντιάλ. Το σημείο της έκρηξης θυμίζει κρανίου τόπο.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δύο βομβιστές-καμικάζι πυροδότησαν ταυτόχρονα τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί στο δυτικό τμήμα της Βηρυτού, σε ένα ξενοδοχείο σε πολύ μικρή απόσταση από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, τη στιγμή που βρίσκονταν σε αυτό πολλά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Λιβάνου και κυβερνητικά στελέχη.

Δυναμιτίζει το κλίμα επίθεση αυτοκτονίας που αιματοκύλισε υπαίθρια αγορά σε περιοχή με σιιτικό πληθυσμό στα νότια της Βαγδάτης. Δεκατρείς νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης που όλα δείχνουν πως φέρει τη σφραγίδα σουνιτών ισλαμιστών.

Αίθριος καιρός  με  υψηλές θερμοκρασίες και  Βορειοδυτικούς ανέμους  4 - 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου