Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τρίτη 24-6-2014/ 07.30 πμ…… Το Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ανταποκρινόμενο στο Πανελλαδικό κάλεσμα μαθητών για πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην Τράπεζα Θεμάτων και το Νέο Λύκειο, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 11:00 έως και τις 14:00 για αύριο και καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Κορίνθου στις 12:00 το μεσημερι……




Έως και την Παρασκευή,  κλειστός θα είναι ο ένας κλάδος της σήραγγας Στέρνας, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τριπόλεως, με κατεύθυνση προς την Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στη σήραγγα. Όλη την  εβδομάδα η κυκλοφορία των οχημάτων από Κόρινθο προς Τρίπολη θα διεξάγεται από τον άλλο κλάδο της σήραγγας σε μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ οι οδηγοί που θα κινούνται προς Κόρινθο, θα ακολουθούν μικρή παράκαμψη στο παράπλευρο τμήμα της παλαιάς χάραξης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 7,30 το απόγευμα, το θέατρο ζωντανεύει μετά από 2500 χρόνια με την παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών " Η γυναίκα τση Ζάκυθος" του Διονύσιου Σολωμού, με την Όλια Λαζαρίδου. Το έργο που θα παρουσιαστεί, αποτελεί μεταφορά επί σκηνής του γνωστού ομώνυμου ποιήματος του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, με τη συνοδεία μουσικής και θεατρικού λόγου. Τιμή εισιτηρίου 15 €

Την Παρασκευή  στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία, «Full metal jacket » του Στάνλεϋ  Κιούμπρικ,116’ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου στον Ανοικτό Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο στις 21:00 μ.μ, το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου παρουσιάζουν  την θεατρική παράσταση, «Όρνιθες του Αριστοφάνη», με την βοήθεια των καθηγητριών τους κ. Αλεξάνδρας Ταρνάρη και κ. Αθηνάς Μαρούδα. Τα παιδία παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με την μετακίνησή τους και τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους, προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είσοδος Ελεύθερη.


Την άλλη Τετάρτη 2 Ιουλίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εκποίηση της ΔΕΗ. Πλήρη συμφωνία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση, κατόπιν σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.  48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία από την Πέμπτη, αποφάσισε το Σωματείο εργαζομένων «Σπάρτακος».

Νομοθετική καταιγίδα με διαδικασίες εξπρές από την κυβέρνηση,   με την δικαιολογία να μην χαθούν οι προθεσμίες των προαπαιτούμενων με την τρόικα,   με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  θα ψηφιστούν ως την Παρασκευή στο 1ο θερινό τμήμα τα νομοσχέδια για τις πολεοδομικές και χωροταξικές ρυθμίσεις, τον επενδυτικό νόμο  και την επιλογή διευθυντών στο δημόσιο

Για κατάλυση κάθε ίχνους Δημοκρατίας έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πυρά και από ΚΚΕ, αντίδραση και από τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι αναδρομικές περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών, αποφαίνεται το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ευρύ ενότητα των Αριστερών και Προοδευτικών δυνάμεων  μπορεί σήμερα να  διαμορφώσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής των μνημονίων και της λιτότητας, υπογραμμίζει με άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών ο Αλέξης Τσίπρας.

Περισσότεροι από 2.5 εκ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, μια εβδομάδα πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Τις προτάσεις του για ρυθμίσεις χρεών προς το δημόσιο, παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Αικατερίνη Σαμπαίδου προτείνει γα νέα γενική γραμματέα εσόδων  ο Γκίκας Χαρδούβελης 

Σήμα SOS  για τον ΕΟΠΥΥ από τους εργαζόμενους σε ασφαλιστικά ταμεία που επισημαίνουν τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών, λόγο οφειλών προς το ταμείο.  

Την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός που ανακοίνωσε μονομερώς ο Ουκρανός πρόεδρος, αποφάσισαν να αποδεχτούν ηγέτες των ενόπλων Φιλορώσων Αυτονομιστών  στο Ντόνετ και στο Λουχάνσκ

Στη Βιέννη για επίσημη επίσκεψη σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δυσαρέσκεια σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Τουλάχιστον πενήντα κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε επίθεση ανταρτών εναντίον της αυτοκινητοπομπής με την οποία μεταφέρονταν στην πόλη Χίλα, νοτίως της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές. Επτά αντάρτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ανταρτών που ακολούθησαν, 100 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης

Μαύρη ημέρα για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης με την καταδίκη στην Αίγυπτο των τριών δημοσιογράφων του Al Jazeera σε ποινές κάθειρξης από επτά έως δέκα έτη.

Αίθριος καιρός με Βορειοδυτικούς, Βόρειους ανέμους  1 - 5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου