Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τετάρτη 25-6-2014/ 07.30 πμ…… Στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 7,30 το απόγευμα, το θέατρο ζωντανεύει μετά από 2500 χρόνια με την παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών «Η γυναίκα τση Ζάκυθος» του Διονύσιου Σολωμού, με την Όλια Λαζαρίδου. Το έργο που θα παρουσιαστεί, αποτελεί μεταφορά επί σκηνής του γνωστού ομώνυμου ποιήματος του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, με τη συνοδεία μουσικής και θεατρικού λόγου. Τιμή εισιτηρίου 15 €….


Στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 7,30 το απόγευμα, το θέατρο ζωντανεύει μετά από 2500 χρόνια με την παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών «Η γυναίκα τση Ζάκυθος» του Διονύσιου Σολωμού, με την Όλια Λαζαρίδου. Το έργο που θα παρουσιαστεί, αποτελεί μεταφορά επί σκηνής του γνωστού ομώνυμου ποιήματος του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, με τη συνοδεία μουσικής και θεατρικού λόγου. Τιμή εισιτηρίου 15 €


Το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Δερβενίου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, Διοργανώνουν Συναυλία Αποφοίτησης.  Οι μαθητές του Ωδείου με την ολοκλήρωση της χρονιάς παρουσιάζουν τη δουλεία τους, σε έργα Δημιουργών του χθες και του σήμερα. Είσοδος Ελεύθερη

Έως και την Παρασκευή,  κλειστός θα είναι ο ένας κλάδος της σήραγγας Στέρνας, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τριπόλεως, με κατεύθυνση προς την Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στη σήραγγα. Όλη την  εβδομάδα η κυκλοφορία των οχημάτων από Κόρινθο προς Τρίπολη θα διεξάγεται από τον άλλο κλάδο της σήραγγας σε μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ οι οδηγοί που θα κινούνται προς Κόρινθο, θα ακολουθούν μικρή παράκαμψη στο παράπλευρο τμήμα της παλαιάς χάραξης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Την Παρασκευή  στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία, «Full metal jacket » του Στάνλεϋ  Κιούμπρικ,116’ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου στον Ανοικτό Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο στις 21:00 μ.μ, το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου παρουσιάζουν  την θεατρική παράσταση, «Όρνιθες του Αριστοφάνη», με την βοήθεια των καθηγητριών τους κ. Αλεξάνδρας Ταρνάρη και κ. Αθηνάς Μαρούδα. Τα παιδία παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με την μετακίνησή τους και τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους, προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είσοδος Ελεύθερη.


Τροπολογία πρόκληση από την κυβέρνηση με την οποία αποκαθίστανται οι αμοιβές των δικαστικών, μια ημέρα μετα από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ειχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Την ίδια ώρα, όχι είπε  το ΣτΕ στην προσφυγή ΓΕΣΕΕ, ΟΤΟΕ να κριθεί αντισυνταγματικό το 2ο μνημόνιο

Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή με τους ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ το  χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο. Στις 2 Ιουλίου η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ. Επί ποδός οι εργαζόμενοι της επιχείρησης σε όλη την Ελλάδα. 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και κλείσιμο μονάδων

Εκστρατεία ανατροπής των κυβερνητικών επιλογών αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφετηρία το ανοιχτό κάλεσμα αύριο γα τη συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Κοινωνικού Μετώπου για την αποτροπή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Πάγωμα του νόμου για την αξιολόγηση προσωπικού μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, καλεί παράλληλα την κυβέρνηση να αναστείλει τον επίμαχο νόμο.

Οφειλέτης του δημοσίου, όποιος καταναλωτής εχει απλήρωτη μια η περισσότερες δόσεις του Ειδικού Έκτακτου Τέλους Ακινήτων.

50 προσαγωγές μετα από διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά, ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.
 
Δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα στην Ουκρανία η κατάρριψη ελικοπτέρου του ουκρανικού στρατού από πυρά αυτονομιστών κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ. Νεκροί είναι οι εννέα επιβαίνοντες. Με διακοπή της εκεχειρίας προειδοποιεί ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο λόγω της επίθεσης. Τουλάχιστον 423 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις συγκρούσεις στα ανατολικά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι νεκροί των μαχών στο Ιράκ ανάμεσα στις αρχές και στους ακραίους σουνίτες ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) έχουν ξεπεράσει τους 1000, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο από τις 5 μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αεροσκάφους της Pakistan International Airlines (PIA) την ώρα που προσέγγιζε το αεροδρόμιο της πόλης Πεσαβάρ για να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της επιβάτις μπροστά στα μάτια της εννιάχρονης κόρης της και να τραυματιστούν τρία μέλη του πληρώματος. Το αεροσκάφος μετέφερε 178 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Ριάντ-Πεσαβάρ. Η επίθεση-σοκ ακολουθεί την εισβολή των Ταλιμπάν στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι.

Ακραίοι Ισλαμιστές απήγαγαν 60 γυναίκες και 31 αγόρια σε χωριό στη βόρεια Νιγηρία, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το πρακτορείο Associated Press.

Με πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στο 92', η Εθνική νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του Μουντιάλ, πίσω από την πρώτη του 3ου ομίλου, Κολομβία, η οποία έκανε το χρέος της κερδίζοντας 4-1 την Ιαπωνία. Πλέον, η Ελλάδα θα παίξει την Κυριακή (23:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στην Κόστα Ρίκα με στόχο την είσοδο στα προημιτελικά.

Αίθριος καιρός  με  υψηλές θερμοκρασίες και  Βορειοδυτικούς, Δυτικούς ανέμους  5 - 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου