Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Πέμπτη 12-6-2014/ 07.30 πμ…… Η απεργία πείνας την οποίαν ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο της Κορίνθου από τον Αύγουστο του 2012, έφερε σήμερα κλιμάκιο ανθρωπιστικών οργανώσεων – δικηγόρων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο. Για ακόμα μια φορά τα όσα ελέχθησαν τραγικά! «Τους δίνουν σαπούνι κάθε 3 μήνες μια πλάκα. Είναι βρώμικοι και εξαθλιωμένοι. Βρίσκονται σε απόγνωση» δήλωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. Χθες 3η ημέρα απεργίας 200 από τους 681 επιμένουν να μην δέχονται φαγητό. Η επ αόριστον κράτηση τους πέραν του 18 μηνου όπως αυτή ψηφίστηκε από την ελληνική Πολιτεία σβήνει κάθε ελπίδα τους για ελευθερία και ενδεχομένως και επιστροφή στην πατρίδα τους. «Οι διαδικασίες είναι αργές και πολύπλοκες, τους κρατάμε για να τους κρατάμε. Δεν έχουν χαρτιά, δεν έχουν κάνει έγκλημα!» Σήμερα στο κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου βρίσκονται 681 μετανάστες. 140 από αυτούς έχουν ήδη συμπληρώσει τους 18 μήνες. Οι 40 μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, για τους υπολοίπους ουδείς ξέρει τι ξημερώνει!......


Η απεργία πείνας την οποίαν ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο της Κορίνθου από τον Αύγουστο του 2012, έφερε σήμερα κλιμάκιο ανθρωπιστικών οργανώσεων – δικηγόρων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο. Για ακόμα μια φορά τα όσα ελέχθησαν τραγικά! «Τους δίνουν σαπούνι κάθε 3 μήνες μια πλάκα. Είναι βρώμικοι και εξαθλιωμένοι. Βρίσκονται σε απόγνωση» δήλωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. Χθες 3η ημέρα απεργίας 200 από τους 681 επιμένουν να μην δέχονται φαγητό. Η επ αόριστον κράτηση τους πέραν του 18 μηνου όπως αυτή ψηφίστηκε από την ελληνική Πολιτεία σβήνει κάθε ελπίδα τους για ελευθερία και ενδεχομένως και επιστροφή στην πατρίδα τους. «Οι διαδικασίες είναι αργές και πολύπλοκες, τους κρατάμε για να τους κρατάμε. Δεν έχουν χαρτιά, δεν έχουν κάνει έγκλημα!» Σήμερα στο κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου βρίσκονται 681 μετανάστες. 140 από αυτούς έχουν ήδη συμπληρώσει τους 18 μήνες. Οι 40 μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, για τους υπολοίπους ουδείς ξέρει τι ξημερώνει!


Μετά τη χθεσινή Αιμοδοσία,  ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, θα επαναλάβει την  Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20  και την Κυριακή από τις 9 το πρωί. Μη λείψει κανείς. Με ευκαιρία την παγκόσμια ημέρα Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, έκκληση για μεγάλη συμμετοχή από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χρίστο Πρωτόπαπα με ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες.

«Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ακύρωση της δεύτερης μέρας των σεμιναρίων των Διευθυντών για την αξιολόγηση ,  σήμερα  στο δημοτικό σχολείο Αλμυρής.  Έχει  προκηρυχτεί στάση  εργασίας  για τους εκπαιδευτικούς και 24ωρη για τους Διευθυντές. Συνάδελφοι,  η δεύτερη  μέρα των σεμιναρίων θα πρέπει να μας βρει ενωμένους!» 

Και αυτό το καλοκαίρι ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου, για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνει θερινά τμήματα κολύμβησης για παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το νερό και θα μάθουν βασικές τεχνικές κολύμβησης. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια κολύμβησης για παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών με συνοδό (Baby swimming). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην εξοικείωση του παιδιού με το νερό, καθώς και στην εκμάθηση και ανάπτυξη βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού. Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ξεκινά τη Δευτέρα 16 Ιουνίου. Πληροφορίες στο Ν.Ο. Κιάτου, Δευτέρα έως Πέμπτη  19.30-22.00. Τηλ: 27420-26105 - Fax: 27420-26546- Email: info@nokiatou.g

Αύριο στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία, «Ο επίμονος κηπουρός» του Φερνάντο Μεϊρέγιες, 129΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ομαδικές απολύσεις για πρώτη φορά μετα από 30 και πλέον χρόνια, ενέκρινε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, με ψήφους 4-3 ενέκρινε την απόλυση των 54 από τους 95 εναπομένοντες εργαζόμενους στη Χαλυβουργία Ελλάδος στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου.

Συλλαλητήριο χθες  έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ. Παρόν έδωσαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμένος και Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο Γιάννης Στουρνάρας ορίστηκε νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας. Η επόμενη κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από την απόφαση, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την απόλυση όσων υπαλλήλων δεν αποδίδουν, ζήτησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πωλ Τόμσεν

Έγγραφες εγγυήσεις στην τρόικα για τη λήψη νέων μέτρων  στη συνημμένη επιστολή Σαμαρά στην έκθεση του ΔΝΤ με ημερομηνία 14 Μαΐου, αποκάλυψε η Αυγή.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών  και ενώ σήμερα αναμένεται  η απόφαση του Άρειου Πάγου για τις απολυμένες καθαρίστριες. Η Ένωση εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Τζιχαντιστές απήγαγαν 49 Τούρκους σε επίθεση στο τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ, ανάμεσά τους τον γενικό πρόξενο, τρία παιδιά και αρκετά μέλη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, ενώ μετά τη Μοσούλη Ισλαμιστές κατέλαβαν και την πόλη Τικρίτ. Μισό εκατ. κάτοικοι  έχουν διαφύγει αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες περιοχές και στον αυτόνομο Κουρδιστάν.  Με αντίποινα απειλεί η Άγκυρα εάν πάθει κακό κάποιος από τους ομήρους. Συνεδρίασε εκτάκτως σε επίπεδο πρεσβευτών το ΝΑΤΟ.

Τουλάχιστον 270 ο απολογισμός των νεκρών στην ανατολική Ουκρανία, πόλη-φάντασμα το Σκλαβιών

Τους «διεφθαρμένους» και τους «εμπόρους θανάτου» καταδικάζει ο Πάπας, μετά την προσευχή για το Μεσανατολικό

Αίθριος καιρός με Βορειοανατολικούς, Νοτιοανατολικούς ανέμους 2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου