Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Τετάρτη 18-6-2014/ 07.30 πμ…… Με την έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημοπρασίας του έργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΥΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Θα ακολουθήσει η υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού με τον ανάδοχο, για ποσό 247.896,99€, εντός του μηνός Ιουλίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου. Η διάρκεια εκτέλεσης ορίζεται σε 365 ημέρες από την υπογραφή του συμφωνητικού. Με το έργο θα πραγματοποιηθούν δασοκομικοί χειρισμοί και καλλιεργητικές επεμβάσεις στο δάσος, το οποίο με την πάροδο των ετών έχει υποστεί φθορές που χρήζουν βελτίωσης και συντήρησης. Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο για την προστασία του δάσους από τον μεγαλύτερο κίνδυνο που το απειλεί, αυτόν της πυρκαγιάς…….




Με την έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημοπρασίας του έργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΥΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Θα ακολουθήσει η υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού με τον ανάδοχο, για ποσό 247.896,99€, εντός του μηνός Ιουλίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου. Η διάρκεια εκτέλεσης ορίζεται σε 365 ημέρες από την υπογραφή του συμφωνητικού. Με το έργο θα πραγματοποιηθούν δασοκομικοί χειρισμοί και καλλιεργητικές επεμβάσεις στο δάσος, το οποίο με την πάροδο των ετών έχει υποστεί φθορές που χρήζουν βελτίωσης και συντήρησης. Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο για την προστασία του δάσους από τον μεγαλύτερο κίνδυνο που το απειλεί, αυτόν της πυρκαγιάς.


Αύριο στις  18:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνουν ειδική ημερίδα - συζήτηση με θέμα, τη συνέργεια και τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας της Περιφέρειας για το σχεδιασμό στρατηγικών για την Ανάπτυξη. «Το Πανεπιστήμιο συμπράττει με την Κοινωνία»

Την Παρασκευή στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία, «Οι Απόγονοι » του Αλεξάντερ Πέιν, 115΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι ομάδες Ενεργοποίησης της Συλλογικότητας στο Βέλο γιορτάζουν την Παγκόσμια μέρα της μουσικής, με μια συνάντηση πολλών μουσικών, με ποπ, ροκ, έντεχνο ρεπερτόριο, το Σάββατο, στην πλατεία Ελευθερίας στο Βέλο. Συνάντηση ενέργειας, ήχων και χρωμάτων, με δημιουργική συνεργασία όλων των ηλικιών! Η συναυλία ξεκινάει στις 20.30μμ. Συμμετέχουν: η Σικυώνια μουσική σχολή , ο Γιάννης Μπούρας ο Ξενοφώντας Μανίκας , ή μπάντα με τα παιδιά του λυκείου Βέλου, κ.α

Ασφυκτικές πιέσεις Σόιμπλε στον Αντώνη Σαμαρά για την απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων του μνημονίου, προϋπόθεση για την καταβολή των επόμενων δόσεων, η υλοποίηση των 12 προαπαιτούμενων δράσεων, προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ο Γερμανός υπουργός οικονομικών στο γεύμα εργασίας σε θέρετρο της Πορτογαλίας.

Από το Σεπτέμβριο και μετά η έναρξη της διαπραγμάτευσης για το χρέος, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικής πηγής.

Με την απόλυση αντιμέτωποι 540 διοικητικοί υπάλληλοι στα Πανεπιστήμια, καμία εγγύηση από τον Ανδρέα Λοβέρδο, αιχμές του υπουργού παιδείας για τον προκάτοχο του Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Νέο πλαίσιο ρύθμισης των κόκκινων δανείων προς όφελος των τραπεζών, θεσπίζεται από το 2015 με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος που υπέγραψε ο Γιάννης Στουρνάρας

Ρήξη με ρεαλιστικό σχέδιο οδηγεί σε νίκη και σημαίνει ανατροπή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του, στην παρουσίαση του βιβλίου των Τζέιμς Κάλ Μπρέιτ και Γιάννη  Βαρουφάκη 

Η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει όποτε χρειαστεί από επιλογή και όχι από ανάγκη, δηλώνει η κυβερνητικός εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τηλεγράφημα του Ρόιτερς.

Σχεδιασμένη επίθεση πολιτικού εκβιασμού καταγγέλλει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλώνει πως η Αριστερά δεν εκβιάζεται και υπογραμμίζει πως η επίθεση αυτών των μηχανισμών παραπέμπει σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου. 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, η πρόνοια και το ΕΚΑΒ, λόγο 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας από γιατρούς και εργαζομένους. Συγκέντρωση στις 12 στο υπουργείο υγείας, Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Ναυάγιο με πιθανόν 66 νεκρούς ανοιχτά της Μαλαισίας. Υπερφορτωμένο ξύλινο πλοίο που μετέφερε 97 μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά χαρτιά από την Ινδονησία βυθίστηκε ανοικτά των ακτών της Μαλαισίας, δήλωσαν αξιωματούχοι της χώρας αυτής.

Νεκροί έπεσαν 17 Κινέζοι στρατιώτες από έκρηξη σε οπλοστάσιο στην Κεντρική Κίνα. Όπως αναφέρει το associated press η έκρηξη προκλήθηκε από ατύχημα, αλλά ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια.

Συνάντηση πραγματοποίησαν στο Ιράκ σουνίτες και σιίτες πολιτικοί ηγέτες υπογράφοντας κοινή διακήρυξη με την οποία ζητούν να επιτευχθεί εθνική ενότητα, την ώρα που οι τζιχαντιστές προελαύνουν προς τη Βαγδάτη. Τα επόμενα βήματα για το Ιράκ εξετάζει την ίδια στιγμή ο αμερικανός πρόεδρος. Στο πλαίσιο αυτό, θα συναντηθεί σήμερα με τους ηγέτες του Κογκρέσου.

Αίθριος καιρός με Ανατολικούς, Βόρειους  ανέμους 2 -6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου