Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πέμπτη 27-10-2016 07.30 πμ….. Την αρχή νέων δυναμικών παρεμβάσεων σηματοδοτεί η συνάντηση συλλογικοτήτων της Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/10, στην Τρίπολη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αποτίμηση των εξελίξεων, στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνάντηση των συλλογικοτήτων, στις 10/4/2016. Κοινή διαπίστωση των συγκεντρωμένων ήταν ότι οι εξελίξεις έχουν πάρει κακή τροπή. Εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης, η οποία ωθεί στην υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, την ίδια ώρα που κλείνει τη «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης των δήμων για έργα μικρής κλίμακας, στη λογική της αποκεντρωμένης διαχείρισης. Αλλά και εξαιτίας της στάσης των δήμων και του φορέα τους για τη διαχείριση των αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) ο οποίος αδυνατεί να στηρίξει μια ουσιαστική εναλλακτική λύση.…. Οι συλλογικότητες που πήραν μέρος στη συνάντηση -και όσες άλλες συντονίζονται μαζί τους- υιοθέτησαν κείμενο ευρείας αποδοχής, με το οποίο εκφράζουν και πάλι την αντίθεσή τους στη συγκεντρωτική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και στην υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ. Απορρίπτουν, ταυτόχρονα, τις προσπάθειες ωραιοποίησης της σύμβασης, που δεν αλλάζουν την ουσία της…….


Την αρχή νέων δυναμικών παρεμβάσεων σηματοδοτεί η συνάντηση συλλογικοτήτων της Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/10, στην Τρίπολη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αποτίμηση των εξελίξεων, στην  υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνάντηση των συλλογικοτήτων, στις 10/4/2016. Κοινή διαπίστωση των συγκεντρωμένων ήταν ότι οι εξελίξεις έχουν πάρει κακή τροπή. Εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης, η οποία ωθεί στην υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ  με την ΤΕΡΝΑ, την ίδια ώρα που κλείνει τη «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης των δήμων για έργα μικρής κλίμακας, στη λογική της αποκεντρωμένης διαχείρισης. Αλλά και εξαιτίας  της στάσης των δήμων και του φορέα τους για τη διαχείριση των αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) ο οποίος αδυνατεί να στηρίξει μια ουσιαστική εναλλακτική λύση.…. Οι συλλογικότητες που πήραν μέρος στη συνάντηση -και όσες άλλες συντονίζονται μαζί τους- υιοθέτησαν κείμενο ευρείας αποδοχής, με το οποίο εκφράζουν και πάλι την αντίθεσή τους στη συγκεντρωτική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και στην υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ. Απορρίπτουν, ταυτόχρονα, τις προσπάθειες ωραιοποίησης της σύμβασης, που δεν αλλάζουν την ουσία της.


Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από διεθνείς σύγχρονες pop-rock επιτυχίες, αλλά και μουσικά θέματα από κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες θα προσφέρει στους "συνεπιβάτες" της η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αύριο  στις 7 το απόγευμα. Θα σας περιμένουν να συνταξιδέψετε μαζί τους στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου, για να απολαύσετε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των ήχων. Μουσική διεύθυνση, Παναγιώτης Παναγάκος.

Το Σάββατο στις  8:30 το βράδυ στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, ο     ''Σταθμός στην Τέχνη'' Λουτρακίου, παρουσιάζει το θεατρικό έργο, "Οι Γερμανοί Ξανάρχονται". Μια λυτρωτική κωμωδία... Το έργο, πασίγνωστο από την κινηματογραφική του μεταφορά (1948) - με τον θαυμάσιο Βασίλη Λογοθετίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο - υπήρξε παράλληλα και μία μεγάλη θεατρική επιτυχία....  Σκηνοθεσία: Ευανθία Στιβανάκη ·  Χορογραφίες: Διονυσία Δρόσου - Μουσική επιμέλεια: Εβίτα Δραγούνη - Σκηνικά: Ανδρέας Καρβουντζής. ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ.  Πάνος Δημάκης, Γιάννης Κατσάμπας,  Θεόδωρος Κολοβός, Αγγελική Πατσατζή, Αναστασία Τόγια, Κωνσταντίνα Γλέζου, Γιώργος Γλέζος, Αντρέας Νταρλαγιάννης, Ευτέρπη Δημάκη, Νίκος Γλέζος και  Βασίλης Καλέας. Για κρατήσεις θέσεων:   27410 86330 / 697 77 36 813

Την  στις 12:00 το μεσημέρι, η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν συνέντεξη Τύπου στο γραφείο της οργάνωσης στην Κόρινθο.

Την προσεχή Τετάρτη  στις 6:30 το απόγευμα στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο,  στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με έγκριτους επιστήμονες, οικονομολόγους, κοινωνιολόγους, συνταγματολόγους κι άλλους, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει ζωή εκτός του Ευρώ! Διώξε το φόβο!», με  πρώτο καλεσμένο ομιλητή τον  οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη.  Θα ακολουθήσει συζήτηση. Βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα από τα ΜΜΕ, ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος, πως δε γίνεται τίποτα άλλο. Είναι όμως έτσι; Υπάρχει άλλος δρόμος; ....  Είσοδος ελεύθερη

Η Αλληλεγγύη Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση για φέτος το χειμώνα. Πρόκειται για την προβολή της ταινίας με τίτλο ""ακόμα και τη βροχή"". Αφορά τις αντιδράσεις των Βολιβιανών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκεί. Μας αφορά και εμάς αυτό το πρόβλημα. Μαζί θα προβάλουμε και μια ταινία 15 λεπτών για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Ελλάδα. Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο καφέ Ανεμολόγιο στο παραλιακό δρόμο Ξυλοκάστρου από την πλευρά του δάσους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη Κοπιάστε να τα πούμε. Περιμένουμε!!!


Αντισυνταγματικό με ψήφους 14 έναντι 11 έκρινε το ΣτΕ το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, προαναγγέλλοντας νέα νομοθετική πρωτοβουλία.

Η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί αίσθημα αδικίας, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς. Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. Βεβαίωση προσωρινής άδειας θα πρέπει να πάρει όποιος θέλει να εκπέμπει μέχρι να υπάρξει δανειοδότηση από το ΕΣΡ.

Η κυβέρνηση αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του ΣτΕ, σχολίασε η ΝΔ.

Την παραίτηση του Νίκου Παππά ζήτησαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από την απόφαση του ΣτΕ, τόνισε η Ένωση Κεντρώων.

Μηνύματα του προέδρου της Δημοκρατίας  από τη Θεσσαλονίκη σε Σκόπια, Άγκυρα, ΕΕ και Διεθνή κοινότητα. Θα υπερασπιστούμε τα Εθνικά μας Δίκαια χωρίς εκπτώσεις, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

Η κοινοπραξία TotalEdison – Ελληνικά Πετρέλαια αναλαμβάνει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια «Περιοχή 2» που αφορά 20 τμήματα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.

Σε Κινεζική εταιρεία το 24% του ΑΔΜΗΕ.

Εργασιακά, δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα στην ατζέντα των σημερινών συναντήσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών – τοκογλύφων

Χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των μέτρων που έχουν δρομολογηθεί, ζήτησαν οι θεσμοί – τοκογλύφοι από το υπουργείο υγείας.

Η συζήτηση για το Ασφαλιστικό δεν ξανανοίγει, παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους.

Την επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Επεισόδια μικρής έκτασης με 2 τραυματίες, σημειώθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Χίο.

25 άνδρες και γυναίκες έχασαν τη ζωή τους  στην κεντρική Μεσόγειο σε μια ασφυκτικά γεμάτη βάρκα 26 ν. μίλια από τις ακτές της Λιβύης. Από τη βάρκα διασώθηκαν 107 επιζώντες σε κακή ψυχολογική/φυσική κατάσταση - και ακόμα 139 από μια δεύτερη βάρκα.

5.4 και 5.9 ρίχτερ ταρακούνησαν χθες το βράδυ την Κεντρική Ιταλία  προκαλώντας καταστροφές. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του 1ο τραυματίστηκαν

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη ξυρίζουν τα γένια τους καθώς πλησιάζουν οι ιρακινές δυνάμεις, οι οποίες δεν απέχουν πλέον παρά μερικά χιλιόμετρα από ορισμένα προάστια του προπυργίου των τζιχαντιστών.

Βροχερός καιρός,  με  Βορειοανατολικούς ανέμους  3 – 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου