Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Πέμπτη 20-10-2016 07.30 πμ….. Απόψε στις 7 το βράδυ, στο θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, με αφορμή το έτος Ρωσίας-Ελλάδας/ Ελλάδας-Ρωσίας, πραγματοποιηείται προβολή ρώσικου κινηματογράφου με θέμα τον αθλητισμό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Ταινιοθήκη της Ρωσίας. Το έργο έχει ελληνικούς υπότιτλους με δωρεάν είσοδο και συνάντηση με τα μέλη της Εθνικής Ταινιοθήκης……


Απόψε στις 7 το βράδυ, στο θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, με αφορμή το έτος Ρωσίας-Ελλάδας/ Ελλάδας-Ρωσίας, πραγματοποιηείται  προβολή ρώσικου κινηματογράφου με θέμα τον αθλητισμό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Ταινιοθήκη της Ρωσίας. Το έργο έχει ελληνικούς υπότιτλους με δωρεάν είσοδο και συνάντηση με τα μέλη της Εθνικής Ταινιοθήκης.

Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, στη βάση του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τουριστική αξιοποίησή του, βρίσκεται στο επίκεντρο του Διεθνούς Συμποσίου με τίτλο «Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη», που διοργανώνεται σήμερα  και αύριο στη Ζυρίχη, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπείται στο Συμπόσιο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, Ευάγγελο Γιαννακούρα και Άγγελο Παπαγγελόπουλο.

Αύριο, ξεκινούν τμήματα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για αρχάριους από το Ναυτικό Όμιλο Κιάτου. Πρόκειται για την 26η σειρά κυβερνητών του Ν.Ο. Κιάτου.  Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν τη θάλασσα και να ζήσουν τις συγκινήσεις που προσφέρει το άθλημα της ιστιοπλοΐας και περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική κατάρτιση με ιστιοπλοϊκά σκάφη από έμπειρους πιστοποιημένους προπονητές.  Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι οκτώ εβδομάδες και η επιτυχής ολοκλήρωσή τους οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος κυβερνήτη (skipper) μετά από εξετάσεις. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στη Γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου από Δευτέρα έως Πέμπτη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. 27420-26105 - Fax: 27420-26546-  Email: info@nokiatou.gr

Με δύο κλασικές ταινίες από την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, ξεκίνησαν, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, οι παράλληλες εκδηλώσεις του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας. Θέμα του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θ΄ανοίξουν αύριο το βράδυ από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, «Ο έρωτας στον κινηματογράφο». Οι εργασίες, οι προβολές και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή ενώ όλες τις μέρες η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Τις εργασίες – εκδηλώσεις του συνεδρίου διοργανώνουν η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας – Filmhouse, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού


Στις Βρυξέλες από χθες βράδυ ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, με  Άγγελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ Μάρτιν Σουλτς και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.  H ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός.

Άγονη και η νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ, δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 4/5 στη διάσκεψη των προέδρων η εισήγηση Βούτση. Απορρίφτηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναβολή της διάσκεψης μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣΤΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.  Η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί για την αντιθεσμική της συμπεριφορά, δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη.

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας απαράδεκτες μεθοδεύσεις και άσκηση πίεσης σε δικαστές.

Κεκλεισμένων των θυρών οι δύο επόμενες διασκέψεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες,  στις 5 μ.μ. τόσο την ερχόμενη Δευτέρα 24, όσο και την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

Την κάλυψη του στόχου για τις πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες που συνδέεται με την εκταμίευση του υπόλοιπου 1.7 δις ευρώ της δόσης, επιβεβαίωσε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους. Τα μετρά είναι υφεσιακά, παραδέχτηκε ο υπουργός οικονομικών, τονίζοντας πως η προσπάθεια που γίνεται είναι να αντισταθμιστούν. Ως αποτύπωση οπισθοδρόμησης της χώρας, χαρακτήρισε την έκθεση η ΝΔ

Ισχυρή μετασεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε  σήμερα 23 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα. Για φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία, κάνουν λόγο οι Σεισμολόγοι.

Σήμερα από τον ΟΓΑ τα επιδόματα σε 717000 δικαιούχους.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε, η αστυνομία για τα επεισόδια  στο Πολυτεχνείο, χθες βράδυ. Νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Υπό κατάληψη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα βρίσκεται η Νομική Σχολή Αθηνών, με κύριο αίτημα την απόσυρση των διδάκτρων που έχουν επιβληθεί στα μεταπτυχιακά της προγράμματα και ανέρχονται στα 1.200 ευρώ.

Ποινική δίωξη σε 14 γιατρούς και υπαλλήλους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δάφνη για την πυρκαγιά πέρυσι τον Σεπτέμβριο που είχε στοιχήσει τη ζωή σε 3 ασθενείς.

900 Ιρακινοί εγκατέλειψαν την Μοσούλη. Λόγο της επιχείρησης ανακατάληψης  της πόλης από τους Τζιχαντιστές, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η Τουρκία «δεν θα περιμένει μέχρι το σπαθί να στραφεί εναντίον της», αλλά μπορεί να δράσει μόνη της για να εξοντώσει τους εχθρούς της διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τον αποκλεισμό των τουρκικών δυνάμεων από την επιχείρηση ανακατάληψης της ιρακινής πόλης Μοσούλης και τις εδαφικές κατακτήσεις των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έχασε επικοινωνία με την διαστημοσυσκευή «Σκιαπαρέλι» (Schiaparelli), λίγο πριν την προγραμματισμένη της προσεδάφιση στον Άρη, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί καλό σημάδι. Τόνισαν όμως ότι είναι πολύ νωρίς για να εγκαταλείψουν την διαστημοσυσκευή.

Νεφώσεις,  με  Νοτιοανατολικούς,  Ανατολικούς  ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου