Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τετάρτη 19-10-2016 07.30 πμ….. Τα φίδια έζωσαν τον Ανδρέα Ζάρρο για τα σκουπίδια και γράφει στους "Αρμονίστας". «Καμπανάκια για το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου... Διαβάζοντας τη ΣΜΠΕ του Περιφερειακού "Σχεδιασμού" για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου που έχει βγει σε "διαβούλευση" (https://sites.google.com/site/fodsapel/documents), αλλά και την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρίστου Δήμα (http://www.hellenicparliament.gr/…/67715b2c- ec8…/9742862.pdf) με ζώνουν τα φίδια... Λένε για το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου ότι στη μεταβατική διαχείριση μπορεί να εξυπηρετήσει τους δήμους της Κορινθίας, λέγοντας από τη μία βέβαια αν είναι νομικά και περιβαλλοντικά δυνατόν, αλλά αφήνοντας πολύ θολά τα πράγματα. Σημειωτέον ότι πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο ΧΥΤΑ δεν έχει Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγιδίων και δεν μπορεί να δουλεύει ούτε για τις ποσότητες που προβλέπει η μελέτη κατασκευής του. Καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για το Ξυλόκαστρο. Μετά "η πόλη άναψε τα φώτα της και φεύγει, μ' ένα τρενάκι λούνα παρκ στο πουθενά"...»




Τα φίδια έζωσαν τον Ανδρέα Ζάρρο για τα σκουπίδια και γράφει στους "Αρμονίστας".   «Καμπανάκια για το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου... Διαβάζοντας τη ΣΜΠΕ του Περιφερειακού "Σχεδιασμού" για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου που έχει βγει σε "διαβούλευση" (https://sites.google.com/site/fodsapel/documents), αλλά και την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρίστου Δήμα (http://www.hellenicparliament.gr/…/67715b2c-ec8…/9742862.pdf) με ζώνουν τα φίδια... Λένε για το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου ότι στη μεταβατική διαχείριση μπορεί να εξυπηρετήσει τους δήμους της Κορινθίας, λέγοντας από τη μία βέβαια αν είναι νομικά και περιβαλλοντικά δυνατόν, αλλά αφήνοντας πολύ θολά τα πράγματα. Σημειωτέον ότι πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο ΧΥΤΑ δεν έχει Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγιδίων και δεν μπορεί να δουλεύει ούτε για τις ποσότητες που προβλέπει η μελέτη κατασκευής του. Καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για το Ξυλόκαστρο. Μετά "η πόλη άναψε τα φώτα της και φεύγει, μ' ένα τρενάκι λούνα παρκ στο πουθενά"...»

Σε μια ερώτηση που αφόρα πολλά θέματα για την ΔΕΗ την οποία υπογραφούν 39 Βουλευτές, περιλαμβάνονται και τα ονόματα του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου σε μια παράγραφο για κλείσιμο πολλών υποκαταστημάτων της σε όλη τη χώρα και αυτό το θεωρούν κατόρθωμα (σιγά τα ωα..)  οι Βουλευτές μας και αναφέρουν μεταξύ άλλων «Έπειτα από τις αντιδράσεις στην Κορινθία για το επικείμενο κλείσιμο των καταστημάτων ΔΕΗ στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο αλλά και για την βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της επιχείρησης, οι τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.»

Σύσκεψη για την έναρξη των εργασιών σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, πήραν μέρος ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καλύβας,  ο Δ/ντής ΥΔΟΜ και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Χρόνης Καραγιάννης, ο προϊστάμενος της ΥΔΟΜ κ. Μενέλαος Καλοθής και εκπρόσωποι της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και της αναδόχου εταιρίας. Συμφωνήθηκε, προ της έναρξης των εργασιών σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, να πραγματοποιηθεί στο Ξυλόκαστρο ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και κυρίως των δημοτών.

Αύριο στις 7 το βράδυ, στο θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, με αφορμή το έτος Ρωσίας-Ελλάδας/ Ελλάδας-Ρωσίας, πραγματοποιηείται  προβολή ρώσικου κινηματογράφου με θέμα τον αθλητισμό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Ταινιοθήκη της Ρωσίας. Το έργο έχει ελληνικούς υπότιτλους με δωρεάν είσοδο και συνάντηση με τα μέλη της Εθνικής Ταινιοθήκης.

Την Παρασκευή, ξεκινούν τμήματα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για αρχάριους από το Ναυτικό Όμιλο Κιάτου. Πρόκειται για την 26η σειρά κυβερνητών του Ν.Ο. Κιάτου.  Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν τη θάλασσα και να ζήσουν τις συγκινήσεις που προσφέρει το άθλημα της ιστιοπλοΐας και περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική κατάρτιση με ιστιοπλοϊκά σκάφη από έμπειρους πιστοποιημένους προπονητές.  Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι οκτώ εβδομάδες και η επιτυχής ολοκλήρωσή τους οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος κυβερνήτη (skipper) μετά από εξετάσεις. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στη Γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου από Δευτέρα έως Πέμπτη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. 27420-26105 - Fax: 27420-26546-  Email: info@nokiatou.gr

Με δύο κλασικές ταινίες από την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, ξεκίνησαν, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, οι παράλληλες εκδηλώσεις του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας. Θέμα του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θ΄ανοίξουν την Παρασκευή το βράδυ από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, «Ο έρωτας στον κινηματογράφο». Οι εργασίες, οι προβολές και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή ενώ όλες τις μέρες η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Τις εργασίες – εκδηλώσεις του συνεδρίου διοργανώνουν η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας – Filmhouse, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού


Η ολομέλεια του ΣτΕ  έκρινε ότι μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών καθώς οι σύμβουλοι επικρατείας με ψήφους 16 έναντι 9 έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Σε επόμενη συνεδρίαση η Συνταγματικότητα η μη του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να γίνει ακόμα μια προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης, ενώ θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην είσοδο της Βουλής

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει το βράδυ  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο και την Παρασκευή θα συναντηθεί με Μέρκελ και Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου

Πιθανή η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα μετά τις Αμερικανικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

Ηχηρό μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας για τα Εθνικά θέματα. Η ρητορική Ερντογάν υπονομεύει τη συνθήκη της Λωζάννης, τις Ελληνοτουρκικές και τις Ευρωτουρκικές σχέσεις, δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Προειδοποίησε τα Σκόπια ότι, όσο προβάλλουν αλλυτροτικές διεκδικήσεις δεν πρόκειται να ενταχτούν στην ΕΕ

Αναγκαία χαρακτήρισε τη ρύθμιση του χρέους, ώστε η χώρα να μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές το 2018, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης

Πρόταση νόμου για την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Εκτός ΚΟ του Ποταμιού τέθηκε ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας. Την απομάκρυνση του κ. Φωτήλα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Την ενίσχυση νέων έως 40 ετών για την είσοδό τους στον αγροτικό τομέα και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις προβλέπει η προκήρυξη του Μέτρου 6.1  που δημοσιεύτηκε. Η ενίσχυση που θα λάβουν κυμαίνεται από 17.000 έως 22.000 ευρώ

Μια Καινή Διαθήκη περιείχε ο φάκελος που βρέθηκε στην πολυκατοικία που μένει η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη που είχε θεωρηθεί ύποπτος και ερευνήθηκε.

Τελεσίδικη είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο καλεί τον εκδότη του «Πρώτου Θέματος», Θέμο Αναστασιάδη να καταβάλει στα δημόσια ταμεία το πρόστιμο των 5 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια υπόθεση η οποία «σερνόταν» από το 2007.

Μήνυμα στήριξης του Ομπάμα στην Ιταλία, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ματέο Ρέντσι. Τόνισε ότι τα μετρά λιτότητας έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Στο Ιράκ οι Κούρδοι Μαχητές Πεσμεγκάρ και Ιρακινές δυνάμεις προελαύνουν προς τη Μοσούλη για την ανακατάληψη της από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Γαλλία και το Ιράκ διοργανώνουν αύριο στο Παρίσι υπουργική σύνοδο με τη συμμετοχή περίπου 20 χωρών, μεταξύ άλλων των ΗΠΑ, της Τουρκίας, των χωρών του Κόλπου, αλλά και ευρωπαϊκών κρατών, στην οποία θα συζητηθεί πώς θα σταθεροποιηθούν η Μοσούλη και τα περίχωρά της αφού το Ισλαμικό Κράτος χάσει αυτό το προπύργιό του στο Ιράκ.

Τοπικές νεφώσεις,  με Ανατολικούς, Βορειοανατολικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου