Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Παρασκευή 21-10-2016 07.30 πμ….. Ολοκληρώθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Χιλιομόδι Κορινθίας, η συστηματική αρχαιολογική έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό την διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα. Αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά in situ οικοδομικά κατάλοιπα της αρχαίας πόλης, που παραπέμπουν στη δραστηριότητά της στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους. Αναλυτικότερα, ανασκάφθηκε τμήμα εκτεταμένου κτηρίου με επιμέρους χώρους και πηγάδι. Σε έναν εξ’ αυτών εντοπίστηκαν αποθέσεις καύσης, τμήμα γυναικείου ειδωλίου, αγγεία και νομίσματα. Σε άλλο χώρο αποκαλύφθηκε μεγάλος αριθμός μαρμάρινων πυρήνων και σωρεία απολεπίσεων μεταξύ των οποίων μαρμάρινο σπάραγμα αντίχειρα από άγαλμα φυσικού μεγέθους, ακέραιη πυξίδα καθώς και άλλα χρηστικά αγγεία. Επιπρόσθετα, στον ανεσκαμμένο χώρο, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν πλήθος νομισμάτων, ανθεμωτό ακροκέραμο, επιζωγραφισμένη σίμη και άφθονη κεραμική χρηστικών αγγείων…..


Ολοκληρώθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Χιλιομόδι Κορινθίας, η συστηματική αρχαιολογική έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό την διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα. Αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά in situ οικοδομικά κατάλοιπα της αρχαίας πόλης, που παραπέμπουν στη δραστηριότητά της στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους. Αναλυτικότερα, ανασκάφθηκε τμήμα εκτεταμένου κτηρίου με επιμέρους χώρους και πηγάδι. Σε έναν εξ’ αυτών εντοπίστηκαν αποθέσεις καύσης, τμήμα γυναικείου ειδωλίου, αγγεία και νομίσματα. Σε άλλο χώρο αποκαλύφθηκε μεγάλος αριθμός μαρμάρινων πυρήνων και σωρεία απολεπίσεων μεταξύ των οποίων μαρμάρινο σπάραγμα αντίχειρα από άγαλμα φυσικού μεγέθους, ακέραιη πυξίδα καθώς και άλλα χρηστικά αγγεία. Επιπρόσθετα, στον ανεσκαμμένο χώρο, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν πλήθος νομισμάτων, ανθεμωτό ακροκέραμο, επιζωγραφισμένη σίμη και άφθονη κεραμική χρηστικών αγγείων.

Αύριο στις 8μιση το βράδυ, στο "Στρατουδάκειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων"  Το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» μετά από πρόσκληση του Δήμου Μεγαρέων θα παρουσιάσει το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

Σήμερα το βράδυ ανοίγει στην Καλαμάτα, το Πανελλήνιου Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, «Ο έρωτας στον κινηματογράφο». Οι εργασίες, οι προβολές και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου, από σήμερα έως και την Κυριακή ενώ όλες τις μέρες η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Τις εργασίες – εκδηλώσεις του συνεδρίου διοργανώνουν η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας – Filmhouse, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, στη βάση του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τουριστική αξιοποίησή του, βρίσκεται στο επίκεντρο του Διεθνούς Συμποσίου με τίτλο «Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη»,  για 2η μέρα σήμερα  στη Ζυρίχη, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπείται στο Συμπόσιο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, Ευάγγελο Γιαννακούρα και Άγγελο Παπαγγελόπουλο.

Σήμερα, ξεκινούν τμήματα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για αρχάριους από το Ναυτικό Όμιλο Κιάτου. Πρόκειται για την 26η σειρά κυβερνητών του Ν.Ο. Κιάτου.  Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν τη θάλασσα και να ζήσουν τις συγκινήσεις που προσφέρει το άθλημα της ιστιοπλοΐας και περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική κατάρτιση με ιστιοπλοϊκά σκάφη από έμπειρους πιστοποιημένους προπονητές.  Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι οκτώ εβδομάδες και η επιτυχής ολοκλήρωσή τους οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος κυβερνήτη (skipper) μετά από εξετάσεις. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στη Γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου από Δευτέρα έως Πέμπτη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. 27420-26105 - Fax: 27420-26546-  Email: info@nokiatou.gr

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00 μ.μ. στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.


Ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων, μείωση της παράνομης μετανάστευσης κυρίως από την Αφρική και επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφών, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλους και όχι μόνο από αυτούς που είναι σε αδύνατη θέση, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Διεμήνυσε ότι η Ελλάδα κουβαλά όλο το βάρος της Ευρώπης στο Προσφυγικό και ζήτησε αποτελεσματική αλληλεγγύη. Σήμερα οι συναντήσεις Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου.

Το ζήτημα του χρέους στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, γνωστοποίησε ο Μάρτιν Σούτς

Το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η ενέργεια, θα βρεθούν στο επίκεντρο των πρώτων συναντήσεων των υπουργών, σήμερα με τους επικεφαλείς των θεσμών – τοκογλύφων.

Πρώτα η έκθεση βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους και μετά οι συζητήσεις για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Το κλείσιμο του κεφαλαίου των αντικειμενικών αξιών των  ακινήτων και την αντικατάσταση του με ένα σύστημα αξιοποίησης, απεικόνισης των εμπορικών τιμών ως βάση υπολογισμού της φορολογίας, προανήγγειλε για το 2017 ο Τρύφων Αλεξιάδης

Η τροπολογία για τους μη δανειοδοτημένους σταθμούς, πριν από την απόφαση του ΣτΕ, προανήγγειλε ο Νίκος Παππάς

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος  σε βάρος του προέδρου του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στην οριστική αντικατάσταση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά από ακρόαση του Θανάση Γιαννόπουλου. Ο Θ. Γιαννόπουλος είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από απόφαση του ΣτΕ

Κανονικά λειτουργεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Ρέντη, στην οδό Πειραιώς 167, μετά την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου. Η αξία των φαρμακευτικών σκευασμάτων που εκλάπησαν ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2017 το πρόγραμμα «Βοήθειας στο Σπίτι» με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σε εφαρμογή το δεκατιανό στα σχολεία που αφόρα 11050 μαθητές σε 68 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στην Αττική.

Την 1η Νοεμβρίου στους λογαριασμούς των Αγροτών το 70% έναντι των  οφειλών.

Περίπου 1.4000 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν χθες  ανοιχτά της Λιβύης, σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν κυρίως πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων και τις οποίες συντόνισε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας.

Από την προηγούμενη Δευτέρα έχει ξεκινήσει η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τα χέρια των τζιχαντιστών στο Ιράκ. Πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι μάχες, το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην επόμενη μέρα, καθώς μεγάλες και μικρές δυνάμεις επιχειρούν να διαμορφώσουν το μετά ISIS τοπίο στη στρατηγικής σημασίας περιοχή, λόγω πετρελαίου.

Έκκληση προς όλες τις φίλες προς αυτό χώρες κάνει το Ιράκ να παρέμβουν στην Τουρκία καλώντας την να σεβαστεί την εθνική του κυριαρχία.

Προειδοποίηση προς την Τουρκία, ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε πολεμικό της αεροσκάφος εισέλθει στον συριακό εναέριο χώρο, απηύθυνε την Πέμπτη ο συριακός στρατός.

Οι Ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν παράταση της κατάπαυσης του πυρός στο Χαλέπι

Λιβυκές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν πέντε ξένους υπηκόους που κρατούνταν από το Ισλαμικό Κράτος στη Σύρτη, μετά από σφοδρή μάχη στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την τελευταία συνοικία της πόλης, όπως έφερε τοπικός αξιωματούχος.

Νεφώσεις,  με  Ανατολικούς, Βορειοδυτικούς  ανέμους  2 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου