Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τετάρτη 12-10-2016 07.30 πμ….. Σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 8:30 το βράδυ, στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, "ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ" του ΜΙΛΟΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣ. Μετάφραση : Χρήστος Γκούβης, Σκηνοθεσία : Άννα Ρότσιου, με τους Μπάμπη Ορκόπουλο, Αλέξανδρο Ξανθάκη, Πολυξένη Ορκοπούλου –Ξανθάκη και Ηλία Λέκκα. Κρατήσεις θέσεων: 2741086330 και 6977408956 …….




Σήμερα, την Παρασκευή  και το Σάββατο, στις 8:30 το βράδυ, στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, "ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ" του  ΜΙΛΟΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣ. Μετάφραση : Χρήστος Γκούβης, Σκηνοθεσία : Άννα Ρότσιου, με τους Μπάμπη Ορκόπουλο,  Αλέξανδρο Ξανθάκη,  Πολυξένη Ορκοπούλου –Ξανθάκη και Ηλία Λέκκα.  Κρατήσεις θέσεων: 2741086330 και  6977408956

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες στις 14:48, το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 5 χλμ.

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, η παρουσίαση βιβλίου και θεατροποιημένου ποιητικού λόγου από την ποιητική συλλογή  «Ρίγη προσμονής» της ποιήτριας και συγγραφέως  Μαίρης Σουρλή. Θέμα θεατρικού έργου: "Ο Ιππότης Έρωτας & η Νεράιδα Ψυχή". Διασκευή διαλόγων-διδασκαλία ρόλων: Νατάσσα Καραχρήστου Νεράιδα: Ευαγγελία Βλάχου, Εκπαιδευτικός & Ιππότης: Νίκος Κλημεντιώτης, οδοντίατρος. Φιλική συμμετοχή: το μπαλέτο της κυρίας Μαρίας Δρίτσα Προλογίζει ο Κώστας Καρούσος Ποιητής και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Το βιβλίο παρουσιάζει η Νατάσσα Καραχρήστου, βραβευμένη διεθνώς ποιήτρια και συγγραφέας,

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ξεκινούν τμήματα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για αρχάριους από το Ναυτικό Όμιλο Κιάτου. Πρόκειται για την 26η σειρά κυβερνητών του Ν.Ο. Κιάτου.  Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν τη θάλασσα και να ζήσουν τις συγκινήσεις που προσφέρει το άθλημα της ιστιοπλοΐας και περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική κατάρτιση με ιστιοπλοϊκά σκάφη από έμπειρους πιστοποιημένους προπονητές.  Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι οκτώ εβδομάδες και η επιτυχής ολοκλήρωσή τους οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος κυβερνήτη (skipper) μετά από εξετάσεις. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στη Γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου από Δευτέρα έως Πέμπτη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. 27420-26105 - Fax: 27420-26546-  Email: info@nokiatou.gr



Στην δημοσιότητα  η διακήρυξη της 4ης Συνόδου Κορυφής Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου που υπογράφηκε κατά την  τριμερή συνάντηση των Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Αναστασιάδη, στο Κάιρο. Στην Διακήρυξη του Καΐρου, αποτυπώνεται η συμφωνία των τριών ηγετών για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, προκειμένου να προωθηθεί μια τριμερής εταιρική σχέση σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, και να εργασθούν από κοινού για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου.

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από το Κάιρο ο Έλληνας πρωθυπουργός. Υπογραμμίσαμε την «ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας». Χαρακτήρισε «εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ακούγονται φωνές που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση και θέτουν ζητήματα αμφισβήτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων». «Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι αυτονόητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τριπλή παρέμβαση για το Προσφυγικό στη Σάμο, αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με δύο νέες διασκέψεις, μία σήμερα το απόγευμα και μία το απόγευμα της Παρασκευής, επανέρχεται το Συμβούλιο της Επικρατείας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στον απόηχο των παραιτήσεων δύο αντιπροέδρων την περασμένη εβδομάδα και της διακοπής της πρώτης συνεδρίας.

Υπέρ της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τις τηλεοπτικές άδειες, τάσσεται το 58%, σύμφωνα με νέα Πανελλαδική δημοσκόπηση για το pontiki.gr

Νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων σε Μετοχικό Κεφάλαιο, προανήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. 

Οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους σημερινούς πλειστηριασμούς, μετά από απόφαση της  συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Απαιτούν συγκεκριμένες αποφάσεις από την πολιτεία για το μείζων θέμα των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργού οικονομικών για τον διορισμό των μελλών του 1ου Εποπτικού Συμβουλίου του Νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Νέφος παραπληροφόρησης, χαρακτηρίζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος τα δημοσιεύματα που μιλούν, για μείωση κατώτατου μισθού. 

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε., Άντρο Κυπριανού, όπου θα έχει σειρά επαφών και θα παραστεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ακινητοποιημένα σήμερα τα τρόλεϊ, από τις 12.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους.

Ισόβια στον πατερά της 4χρονης Άννυ και στον φίλο του και 6 χρόνια κάθειρξη στη μητέρα της με αναστολή, επέβαλε το πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο

Οι αντάρτες βομβάρδισαν  ένα σχολείο στο υπό κυβερνητικό έλεγχο τμήμα της νότιας συριακής πόλης Ντεράα σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, περιλαμβανομένων και παιδιών, περίπου 20 άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν χθες από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.

Επικυρώθηκε από το Τουρκικό Κοινοβούλιο η τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Η ένοπλη οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε  την ευθύνη για τη δολοφονία ενός αξιωματούχου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Είναι η δεύτερη παρόμοια δολοφονία που σημειώνεται μέσα σε λίγες ημέρες στη νοτιοανατολική Τουρκία

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση  εναντίον σιιτικού χώρου λατρείας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση στο τέμενος Σάχι.

Ο θρύλος της ροκ μουσικής Ροντ Στιούαρτ χρίστηκε ιππότης από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου εμφανίστηκε φορώντας καρό παντελόνι ως φόρο τιμής στους Σκωτσέζους προγόνους του.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βορειοδυτικούς  ανέμους   2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου