Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Δευτέρα 10-10-2016 07.30 πμ….. Και με τη βούλα η πιστοποίηση της Φάβας Φενεού. «Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης για τη Φάβα Φενεού στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε., Φίλ Χόγκαν, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, Μάρκος Μπόλαρης, Χαράλαμπος Κασίμης κ.ά., οι τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκας, καθώς και εκπροσώποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγών της περιοχής, που καλλιεργούν και τυποποιούν το προϊόν στο Φενεό και τη Στυμφαλία. Η παρουσίαση του Πιστοποιητικού έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της αίτησης καταχώρισης του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).»…….




Και με τη βούλα η πιστοποίηση της Φάβας Φενεού. «Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Προστασίας Γεωγραφικής  Ένδειξης για τη Φάβα Φενεού στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε., Φίλ Χόγκαν,  η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, Μάρκος Μπόλαρης, Χαράλαμπος Κασίμης κ.ά., οι τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκας, καθώς και εκπροσώποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγών της περιοχής, που καλλιεργούν και τυποποιούν το προϊόν στο Φενεό και τη Στυμφαλία. Η παρουσίαση του Πιστοποιητικού έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της αίτησης καταχώρισης του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ)

Μέχρι και σήμερα τελευταία μέρα, η Έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2016»  7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, στο «Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο» στον Ισθμό της Κορίνθου, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας.  Στην Έκθεση συμμετέχουν 200 εκθέτες που αναμένεται να προσελκύσουν περισσότερους από 30.000 επισκέπτες. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το ωράριο λειτουργίας Τετάρτη – Δευτέρα: 17:30 – 22:00, Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 22:00 Πληροφορίες στο Site : http://www.korinthianexhibition.gr/ Facebook page : https://www.facebook.com/korinthianexhibition/  

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, η παρουσίαση βιβλίου και θεατροποιημένου ποιητικού λόγου από την ποιητική συλλογή  «Ρίγη προσμονής» της ποιήτριας και συγγραφέως  Μαίρης Σουρλή. Θέμα θεατρικού έργου: "Ο Ιππότης Έρωτας & η Νεράιδα Ψυχή". Διασκευή διαλόγων-διδασκαλία ρόλων: Νατάσσα Καραχρήστου Νεράιδα: Ευαγγελία Βλάχου, Εκπαιδευτικός & Ιππότης: Νίκος Κλημεντιώτης, οδοντίατρος. Φιλική συμμετοχή: το μπαλέτο της κυρίας Μαρίας Δρίτσα Προλογίζει ο Κώστας Καρούσος Ποιητής και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Το βιβλίο παρουσιάζει η Νατάσσα Καραχρήστου, βραβευμένη διεθνώς ποιήτρια και συγγραφέας,


Στη Βουλή, όπου θα διεξαχθεί σήμερα η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον, με την αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναμένεται έντονη. Η συζήτηση, που θα ξεκινήσει στις 14:30, πραγματοποιείται μετά από αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλ. Τσίπρας και σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Ν.Δ., με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.

Το ΔΝΤ δεν θα μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά πιθανότατα θα δεχθεί να έχει ένα ειδικό συμβουλευτικό ρόλο, με περιορισμένες εξουσίες, που θα διατηρήσει το Ταμείο στο τραπέζι, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο υψηλόβαθμες πηγές, με άμεση γνώση των προτάσεων.
Σήμερα  ξεκινά η σχολική χρονιά για πρώτη φορά στα ελληνικά σχολεία για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας. Διαψεύδει το δημοσίευμα το ΔΝΤ.

Στα σχολεία από σήμερα τα προσφυγόπουλα. Η αρχή θα γίνει από συνολικά 1.500 προσφυγόπουλα που θα παρακολουθήσουν μαθήματα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. σε 20 σχολεία της χώρας.

Για εγκύκλιο-«φάντασμα» που αφορά τις συντάξεις χηρείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ένα ακόμη «αποκαλυπτικό κύμα» ρεπορτάζ παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης επικαλείται ανύπαρκτη εγκύκλιο του υπουργείου για τις συντάξεις χηρείας, με αποκλειστικό σκοπό να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και δυσαρέσκειας».

Στην Αθήνα  σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,  θα μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργανώνει η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αδηλώτων και Αιχμαλώτων από την τουρκική εισβολή του 1974. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Επιστρέφει από σήμερα και έως τις 21 Ιουλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Για τριήμερη επίσκεψη στο Μάλι, τον Νίγηρα και την Αιθιοπία αναχώρησε  η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναζητώντας τρόπους για την μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και για την ενίσχυση της συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι (10 στρατιώτες και 8 πολίτες) σκοτώθηκαν  από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 10 στρατιώτες και 16 πολίτες.

Συνεχίζονται οι μάχες στην Συρία με τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ να κερδίζουν έδαφος και σταδιακά να παίρνουν στον έλεγχό τους περιοχές στο Χαλέπι που βρίσκονταν υπό την κυριαρχία των ανταρτών.

Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού κατά επικήδειας πομπής στη Σαναά. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υγείας της διοίκησης της πρωτεύουσας της Υεμένης, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τραυματίες από την επίθεση ανέρχονται σε 534

Βέτο άσκησε η Ρωσία στην πρόταση της Γαλλίας για τη Συρία σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το έγγραφο κατατέθηκε από το Παρίσι πριν μια εβδομάδα και βρέθηκε απέναντι σε μια πρόταση της Ρωσίας, η οποία ακόμη δεν έχει τεθεί σε ψηφοφορία.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βορειοδυτικούς,  Βόρειους  ανέμους   2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου