Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τετάρτη 26-10-2016 07.30 πμ….. «Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πραγματοποίησε επίσκεψη στο τοπικό διαμέρισμα του Ρεθίου. Στη συζήτηση που έγινε με τους κατοίκους του χωριού κυριάρχησε το θέμα της αγροτικής οδοποιίας. Πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια μέχρι να εμφανιστεί γκρέιντερ στο χωριό και ο δήμος αν και επιτέλους έστειλε, αυτό συμβαίνει σε μια δύσκολη χρονική περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών το οποίο σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας και αβέβαιο αποτέλεσμα….. Όπως είναι φυσιολογικό η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα αγροτικά ζητήματα και φάνηκε για ακόμα μια φορά πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη και ουσιαστική λειτουργία από το Δήμο του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης, πρόταση εδώ και χρόνια της Συμπολιτείας…… Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, το έργο «Ξυλόκαστρο – Χαρτσιάνικα», τα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή του αγροτικού ιατρείου και η πίεση που θα πρέπει να ασκεί ένας δήμος προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διευθέτηση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων.» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό ΔΤ. της «Συμπολιτείας»……




«Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πραγματοποίησε επίσκεψη στο τοπικό διαμέρισμα του Ρεθίου. Στη συζήτηση που έγινε με τους κατοίκους του χωριού κυριάρχησε το θέμα της αγροτικής οδοποιίας. Πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια μέχρι να εμφανιστεί γκρέιντερ στο χωριό και ο δήμος αν και επιτέλους έστειλε, αυτό συμβαίνει σε μια δύσκολη χρονική περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών το οποίο σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας και αβέβαιο αποτέλεσμα….. Όπως είναι φυσιολογικό η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα αγροτικά ζητήματα και φάνηκε για ακόμα μια φορά πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη και ουσιαστική λειτουργία από το Δήμο του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης, πρόταση εδώ και χρόνια της Συμπολιτείας…… Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, το έργο «Ξυλόκαστρο – Χαρτσιάνικα», τα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή του αγροτικού ιατρείου και η πίεση που θα πρέπει να ασκεί ένας δήμος προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διευθέτηση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων.»  Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό ΔΤ. της  «Συμπολιτείας»

Η Μοτολέσχη Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο ΛΕ.Μ.Μ (Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων) και την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διεξήγαγε τον 5ο  αγώνα Περιφερειακού Πρωταθλήματος Scramble Νοτίου Ελλάδος 2016, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Σαραντάπηχο. Μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα, σ’ ένα πρωτόγνωρης ομορφιάς περιβάλλον, σ’ ένα πανέμορφο δάσος με έλατα και μαυρόπευκα, στο Σαρανταπήχο, 60 και πλέον αθλητές από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος αγωνίστηκαν υποδειγματικά. Συγχαρητήρια στους νικητές…!!!

Το διάστημα από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2016, επισκέφτηκε το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, η έμπειρη και καταξιωμένη φωτορεπόρτερ κ. Mάρω Κουρή. Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, συνόδεψε  και ξενάγησε την φωτορεπόρτερ, σ’ ένα οδοιπορικό από την πόλη του Ξυλοκάστρου έως και τα Τρικαλοχώρια.  Φωτογράφησε τον Πευκιά, την εκκλησία Αγ. Βλασίου όπου συνάντησε τον πατέρα Σπυρίδωνα Λιόρδο, τη Μαρίνα Ξυλοκάστρου, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, την Παναγία Φανερωμένη. Επισκέφτηκε τη Ρίζα, τα Τρικαλοχώρια, τη Μονή Αγ. Βλασίου, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, τη Χαράδρα Φλαμπουρίτσας, τη νεροτριβή στη Μάννα κλπ. Συγκέντρωσε πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο θα δημοσιευθεί στο περιοδικό «Ταξίδια» της Καθημερινής της Κυριακής.

Το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κος Βούρδας. όπου επισκέφτηκε τρία σημεία του Δήμου (Συκιά, Πιτσά και Λυκοποριά) όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, στην κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής. Τον κ. Βούρδα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κος Ηλίας Ανδρικόπουλος, Βουλευτές του Νομού και άλλοι παράγοντες. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατασκευή των έργων, στο οδικό επαρχιακό δίκτυο και σε άλλες υποδομές (όπως δίκτυα ομβρίων, αποχετευτικό, αρδευτικό κπλ) καθώς και στους δημότες που διαμαρτύρονται έντονα. Τέλος ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή, η ανάληψη δράσεων εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφέρθηκαν.

Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από διεθνείς σύγχρονες pop-rock επιτυχίες, αλλά και μουσικά θέματα από κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες θα προσφέρει στους "συνεπιβάτες" της η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, την  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα. Θα σας περιμένουν να συνταξιδέψετε μαζί τους στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου, για να απολαύσετε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των ήχων. Μουσική διεύθυνση, Παναγιώτης Παναγάκος.


Η Αλληλεγγύη Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση για φέτος το χειμώνα. Πρόκειται για την προβολή της ταινίας με τίτλο ""ακόμα και τη βροχή"". Αφορά τις αντιδράσεις των Βολιβιανών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκεί. Μας αφορά και εμάς αυτό το πρόβλημα. Μαζί θα προβάλουμε και μια ταινία 15 λεπτών για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Ελλάδα. Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο καφέ Ανεμολόγιο στο παραλιακό δρόμο Ξυλοκάστρου από την πλευρά του δάσους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη Κοπιάστε να τα πούμε. Περιμένουμε!!!


Μηνύματα εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία. Είναι ρεαλιστικό να βγει η Ελλάδα για δανεισμό στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος, δήλωσε ο Κλάους Ρέκλινγκ

Την υποστήριξη της Γαλλίας του αιτήματος  για ταχεία επίλυση του ζητήματος του χρέους, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό σε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών.

Διπλά καλά νέα με την εκταμίευση της δόσης των 1.7 δις ευρώ, αναγνωρίζεται η πρόοδος στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου και τις μεταρρυθμίσεις, δηλώνει ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Προτιμώ να κερδίζω τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε, ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019

Ο Μπάρακ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Θα έχει  συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, στην ατζέντα οικονομία και Προσφυγικό.

Στη νέα 5η κατά σειρά διάσκεψη του ΣτΕ  σήμερα, αναμένεται εκτός απρόοπτου η απόφαση για το νόμο των τηλεοπτικών αδειών

Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά τα δικαστήρια δεν μπορούν να συντάξουν διατάξεις και να γράφουν νόμους, δήλωσε ο Νίκος Παππάς

Απόσυρση του νόμου, όποια και αν είναι η απόφαση του ΣτΕ, ζητά η ΝΔ

Κατά της ιδιωτικοποίησης των Συμμετοχών του Δημοσίου σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ, τάχθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των θεσμών – τοκογλύφων.

Θέματα του υπουργείου υγείας θα συζητήσουν σήμερα κυβέρνηση και δανειστές – τοκογλύφοι.

Την ανάγκη να αξιοποιήσουμε το ταλέντο της νέας γενιάς, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απέχουν και σήμερα οι Συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Το Μεσολόγγι και την Ναυπακτία επισκέπτεται σήμερα ο Βαγγέλης Αποστόλου για να ενημερωθεί για την έκταση των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες

Με Βέτο επί του προϋπολογισμού της ΕΕ, αν οι Ανατολικές χώρες δεν δεχτούν Πρόσφυγες, απειλεί ο Ματέο Ρέντσι.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε  τις 2 δημάρχους της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας

Οι προετοιμασίες του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για μια επιχείρηση απομόνωσης του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Συρία, ξεκίνησαν παράλληλα με την εν εξελίξει επιχείρηση για την ανακατάληψη της ιρακινής πόλης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές, δήλωσε  ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βόρειους, Δυτικούς ανέμους  1 – 2  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου