Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Τετάρτη 9-3-2016 07.30 πμ…. H "Ανταρσία στο Μωριά Συμπόρευση για την Ανατροπή" σε μακροσκελή ανακοίνωση της, καταγγέλλει τη σύμβαση ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο και αναφέρει μεταξύ άλλων. «Έγινε και αυτό. Η κυβέρνηση Σύριζα κατέρριψε το ρεκόρ της κωλοτούμπας που κατείχε από το καλοκαίρι του 2015, όταν το “δεν υπογράφω μνημόνια και θα σεβαστώ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος” έγινε ΝΑΙ σε όλα. Η υπουργική επιτροπή μεγάλων έργων που αποτελείται από 7 υπουργούς του Σύριζα, κάλεσε τη Τρίτη 1η Μάρτη τους δημάρχους της περιφέρειας Πελοποννήσου για να τους αναγγείλει ότι τελικά θα προχωρήσει το ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ στην Πελοπόννησο. .... η σύμβαση υπογράφεται χωρίς να δίνει τίποτα η ΤΕΡΝΑ που ίσα ίσα κερδίζει καθώς δε θα φτιάξει το ένα από τα τρία εργοστάσια ενώ δε θα δώσει δεκάρα για τους Σταθμούς μεταφόρτωσης που θα τους πάρει προίκα!... H ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ καλεί το λαό της Πελοποννήσου αγωνιστική ετοιμότητα, να μην επιτρέψει με κάθε τρόπο να συντελεστεί το επερχόμενο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα. Είναι ώρα να σηκώσουμε κεφάλι, να οργανωθούμε σε κάθε πόλη και χωριό και να υπερασπιστούμε τη γη, το περιβάλλον και το δικαίωμα μας να ζούμε στον τόπο μας χωρίς σκουπίδια και μόλυνση, για να μη ζήσουμε την κοινωνική καταστροφή που αυτή θα επιφέρει....»




H "Ανταρσία στο Μωριά Συμπόρευση για την Ανατροπή" σε μακροσκελή ανακοίνωση της, καταγγέλλει τη σύμβαση ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο και αναφέρει μεταξύ άλλων. «Έγινε και αυτό. Η κυβέρνηση Σύριζα κατέρριψε το ρεκόρ της κωλοτούμπας που κατείχε από το καλοκαίρι του 2015, όταν το “δεν υπογράφω μνημόνια και θα σεβαστώ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος” έγινε ΝΑΙ σε όλα. Η υπουργική επιτροπή μεγάλων έργων που αποτελείται από 7 υπουργούς του Σύριζα, κάλεσε τη Τρίτη 1η Μάρτη τους δημάρχους της περιφέρειας Πελοποννήσου για να τους αναγγείλει ότι τελικά θα προχωρήσει το ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ στην Πελοπόννησο. .... η σύμβαση υπογράφεται χωρίς να δίνει τίποτα η ΤΕΡΝΑ που ίσα ίσα κερδίζει καθώς δε θα φτιάξει το ένα από τα τρία εργοστάσια ενώ δε θα δώσει δεκάρα για τους Σταθμούς μεταφόρτωσης που θα τους πάρει προίκα!...  H ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ καλεί το λαό της Πελοποννήσου αγωνιστική ετοιμότητα, να μην επιτρέψει  με κάθε τρόπο να συντελεστεί το επερχόμενο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα. Είναι ώρα να σηκώσουμε κεφάλι, να οργανωθούμε σε κάθε πόλη και χωριό και να υπερασπιστούμε τη γη, το περιβάλλον και το δικαίωμα μας να ζούμε στον τόπο μας χωρίς σκουπίδια και μόλυνση, για  να μη ζήσουμε την κοινωνική καταστροφή που αυτή θα επιφέρει....»

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Έμπρακτη Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες από το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Η φλόγα ξεκινάει από το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με την μη Κυβερνητική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ», όπου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για τα παιδιά των προσφύγων. «Γιατί πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και δηλώνουμε παρών». Η συγκέντρωση των αγαθών γίνεται στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου, έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Ώρες συγκέντρωσης αγαθών 09:00-14:00 Δευτέρα έως και Παρασκευή 17:00-19:00 Δευτέρα και Πέμπτη. Τρόφιμα: γάλα εβαπορέ, γάλα σε σκόνη για παιδιά ηλικίας 1-2 ετών, μπάρες δημητριακών, μπισκότα. Είδη ανάγκης: βρεφικές πάνες, μπιμπερό πλαστικά, καρότσια παιδικά, μάρσιποι για παιδιά. Για πληροφορίες Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου τηλ. 2743028235.»

Μετά την Κυριακάτικη αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, η Εθελουσία Αιμοδοσία θα επαναληφτεί  και σήμερα από τις 4 το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου, επί της Αγίου Βλασίου 20. Μη λείψει κανείς

Με 8 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει  σήμερα  στις  5.30   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Την Παρασκευή  στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαϊδης», ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ». Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση

Πρόσκληση σε νέους και νέες 18-26 ετών να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα EVS (Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Τουλούζη της Γαλλίας, απευθύνει ο Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης. Οι εθελοντές θα προσφέρουν την εργασία τους στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016. Η μετάβαση, διαμονή και διατροφή των εθελοντών χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τίτλος προγράμματος: "Volontaires pour l'EURO 2016". Ημερομηνίες: 01/06/16- 30/06/16. Προϋποθέσεις: Δυνατότητα επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα και βασικές γνώσεις γαλλικής γλώσσας. Επικοινωνία: orfeas.org.12@gmail.com Προθεσμία δήλωσης ενδιαφέροντος: έως 15/03/16. Tel. office: 0030 2743360312 Mobile: 0030 6934293193

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνει ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων αμπελώνων περιόδου 2016 -2017 καθορίζεται από 01-03-2016 μέχρι 15-05-2016. Το πρόγραμμα καλύπτει μία η περισσότερες από τις ακόλουθες δράσεις :   Την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανόμενου και του πανεμβολιασμού. - Την μετεγκατάσταση των αμπελώνων (αλλαγή τοποθεσίας). -  Την βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων. Οι αιτήσεις Θα υποβάλλονται στα Γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στην Κόρινθο. (3ος Όροφος γραφεία 4 και 5 Γ. Παπανδρέου 24-26).

Καρναβαλικές εκδηλώσεις και φέτος θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κορίνθου, οι οποίες διοργανώνονται από τον Δήμο με κορύφωση το τελευταίο Σάββατο της αποκριάς. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 12 Μαρτίου από τις 15:00, θα ξεκινήσει η καρναβαλική παρέλαση με τη συμμετοχή χιλιάδων μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών και αρμάτων, στον κεντρικό πεζόδρομο της Κορίνθου

Το  ΝΠΔΔ  "Η ΜΗΚΩΝΗ" του Δήμου Σικυωνίων. Καλεί, όσους, Φορείς, Συλλόγους, Σχολεία η και Ελεύθερα Γκρουπ, να συμμετάσχουν στο "ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" την  13η  Μαρτίου, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως αύριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Κιάτο η στο τηλέφωνο 2742022573. "ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!"

Στις 30 Μαρτίου 2016 θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο  Ξυλόκαστρο, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στον Πευκιά Ξυλοκάστρου (τέως Μπαράκι). Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2743 3 60244 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (αρμόδια υπάλληλος Σοφία Παπαδημητρίου)



Το μέλλον των Ελληνοτουρκικών σχέσεων περνά μέσα από την αντιμετώπιση της Προσφυγικής κρίσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στη Σμύρνη. Το Αιγαίο πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ομόλογο του.

Ελλάδα και Τουρκία θα συνεχίσουν να παράσχουν ανθρωπιά και φιλοξενία στου κυνηγημένους, αλλά δεν θα δεχτούν τη μόνιμη παραμονή Μεταναστών, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Αναζητούμε λύσεις που θα μειώσουν τις δραματικές καταστάσεις στη θάλασσα του Αιγαίου, ανέφερε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Υπογράφηκαν διμερείς συμφωνίες για Μεταφορές, Εμπόριο και Τουρισμό, καθώς και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης και η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης.

Η Άγκυρα φέρεται ότι αποδέχτηκε την πρόταση των Ευρωπαίων Εταίρων για επανεισδοχή παράτυπων Μεταναστών. Οριστικές αποφάσεις στη νέα Σύνοδο στις 17 και 18 Μαρτίου

Η Τουρκία δεν έχει το πάνω χέρι στις συνομιλίες με την ΕΕ, τονίζει σε συνέντευξη της η Άγγελα Μέρκελ.

Η Ευρώπη ως άλλος Σίσυφος κουβαλάει μεγάλο βάρος στους ώμους της, είναι απαραίτητο να βοηθήσουν όλα τα κράτη μέλη, ώστε να καταφέρει να ανεβάσει αυτό το βράχο στην κορυφή, αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε παρέμβαση του για την Προσφυγική κρίση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Τραγική είναι η κατάσταση στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Αρχίζει σήμερα ο 2ος γύρος των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλείς των θεσμών – τοκογλύφων

Χρειάζεται  σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους, όπως ζητά το ΔΝΤ, υποστηρίζει το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Αντίθετος για λόγους αρχής σε κάθε νέα ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε χθες ο Βόλφγκαν Σόιμπλε, εκτιμώντας ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο ασφαλιστικό στις 3 το απόγευμα από ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν είπε ότι η χώρα του έχει κατασκευάσει πυρηνικές κεφαλές σε σμίκρυνση, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ένας Αμερικανός τουρίστας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων επιθέσεων με μαχαίρι που διέπραξε ένας Παλαιστίνιος στο Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Σύμφωνα με τις αρχές, οι τραυματίες από την επίθεση ανέρχονται σε 12 και πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο Παλαιστίνιος δράστης έχασε τη ζωή του λίγο μετά από την επίθεση.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  3 - 6   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου