Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τρίτη 29-3-2016 07.30 πμ…. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αποστολή οργανωμένης ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες. Για το σκοπό το διάστημα από 28 Μαρτίου έως 4 Απριλίου, θα προχωρήσει σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας, φαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης συνδρομής. Παρακαλούνται όλοι (φορείς, δημότες) να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί ας δείξουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία και αλληλεγγύη Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται : α. Στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ εργάσιμες ημέρες 11:00 π.μ. – 02:00 μ.μ. υπεύθυνος, Παναγιώτης Μανδελιάς τηλ. 2743360228 β. Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ εργάσιμες ημέρες και ώρες 11:00 π.μ. – 02:00 μ.μ. υπεύθυνος, Δημήτρης Γιαννακάς τηλ. 2743360110…..




Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  σε συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αποστολή οργανωμένης ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες. Για το σκοπό το διάστημα από 28 Μαρτίου έως 4 Απριλίου,  θα προχωρήσει σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας, φαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης συνδρομής. Παρακαλούνται όλοι (φορείς, δημότες) να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί ας δείξουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία και αλληλεγγύη Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται : α. Στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ εργάσιμες ημέρες 11:00 π.μ. – 02:00 μ.μ. υπεύθυνος, Παναγιώτης Μανδελιάς τηλ. 2743360228 β. Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ εργάσιμες ημέρες και ώρες 11:00 π.μ. – 02:00 μ.μ. υπεύθυνος, Δημήτρης Γιαννακάς τηλ. 2743360110

Αύριο θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο  Ξυλόκαστρο, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στον Πευκιά Ξυλοκάστρου (τέως Μπαράκι). Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2743 3 60244 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (αρμόδια υπάλληλος Σοφία Παπαδημητρίου)

Για το έτος 2016 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας, σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2015 και η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι την 1η Μαρτίου του 2016. Η χορήγηση των αδειών φύτευσης γίνεται μετά από ψηφιακή αίτηση του ενδιαφερόμενου. Η αιτούμενη για άδεια νέας φύτευσης έκταση δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια. Η αίτηση υποβάλλεται ψηφιακά στην Υπηρεσία Συμπλήρωσης Αίτησης Δικαιωμάτων Φύτευσης (www. minagric.gr) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την 1η Μαρτίου 2016 έως την 15η Απριλίου 2016.

Την Κυριακή 10:00 - 14:00, στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου, ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.), διοργανώνει πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης πολιτών όλων των ηλικιών στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Η είσοδος είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Πληροφορίες, τηλ. 27423 60117 (κα Γκαβάγια).

Από σήμερα το πρωί έως και την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα, ο κλάδος ανόδου στις σήραγγες Ραψομάτη στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας θα παραμείνει κλειστός στην κατεύθυνση προς Τρίπολη, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης.  Η κυκλοφορία όλες αυτές της ημέρες του αποκλεισμού θα γίνεται από τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας και θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.

Το Σάββατο στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, η Θεατρική Ομάδα Δήμου ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα παρουσιάσει τη  Μουσικοθεατρική παράσταση, «ΟΤΑΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ», σε Σκηνοθεσία – Διδασκαλία -Σύνθεση κειμένων: Τερέζα Λουίζου.  Μουσική επένδυση – Διδασκαλία : Τάκης Χρυσανθόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Νάνσυ Τσαντήλα. Σχεδιασμός σκηνικών: Ηλίας Καραβάς και Επιμέλεια σκηνικών: Γεράσιμος Βιλαδέρης, Μαίρη Παπασταμοπούλου. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί, το Σάββατο 16 Απριλίου, στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» - Ξυλόκαστρο


Στις 7 το απόγευμα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Πληθαίνουν τα μέτωπα της αντιπαράθεσης, τόσο εντός του ΠΑΣΟΚ, όσο και με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. Αίσθηση προκαλεί η σιωπή της Φώφης Γεννηματά στις καταγγελίες Σιφουνάκη, Τσιρώνη για   τις σχέσεις Βενιζέλου, Βγενόπουλου. Επανήλθε ο Νίκος Σιφουνάκης, εγκαλώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δεν απάντησε επί της ουσίας στην καταγγελία του.

Πολιτικό πρόβλημα συνιστά για τη ΝΔ το ζήτημα της πιθανής εμπλοκής με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη

Σύσκεψη για το Προσφυγικό χθες στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό, αύριο η κατάθεση νομοσχεδίου για την έναρξη  λειτουργίας της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας 


Δεν τεκμηριώνεται η εικόνα μιας υγειονομικής βόμβας από την παρουσία Προσφύγων και Μεταναστών, ξεκαθάρισε στη Βουλή ο υπουργός υγείας.

Παράταση έως το τέλος του χρόνου της κατάστασης κρίσης στα σύνορα με Ελλάδα και Σερβία, αποφάσισε η Βουλή των Σκοπίων

Αποστάσεις από κυβερνητικά στελέχη και επικρίσεις από τη ΝΔ για τις δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα, σχετικά με Πρόσφυγες επενδυτές.

Στη Βουλή τις επόμενες 10 ημέρες το νομοσχέδιο με τα κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων μέχρι το τέλος Μαΐου, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου οικονομικών.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι Φαρμακοποιοί, ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους

4ωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 9 το πρωί από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη καταβολή δεδουλευμένων τους, Συγκέντρωση στις 9 και μισή στο Πεδίο του Άρεως και πορεία προς το υπουργείο υγείας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε στις 4:05 τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο, 330 χλμ δυτικά της ΑΘήνας ή 86 χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση, ενώ ακολούθησαν αρκετοί σεισμοί μικρότερης έντασης

Εκδόθηκαν τα Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για το Λεωνίδα Μπόμπολα και τον Θεοφάνη Λώλο που φέρονται αναμεμιγμένοι σε υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων στην Κύπρο.

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο πήραν οι 9 Πακιστανοί που κατηγορούνται για χορήγηση πλαστών εγγράφων και καρτών ασύλου.

Σχεδόν 1.500 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Λιβύης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών, ανακοίνωσε το ιταλικό λιμενικό σώμα

Ελεύθερο λόγο έλλειψης στοιχείων άφησαν οι Βελγικές αρχές τον Φειζάλ Σεφού. Στο σκοτάδι οι έρευνες για τον τρίτο βομβιστή

Ακυρώσεις πτήσεων και προβλήματα λόγο θυελλωδών ανέμων σε Γαλλία, Βρετάνια και Βέλγιο.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν  στην Γουατεμάλα όταν λεωφορείο εξετράπη της πορείας του κι έπεσε σε φαράγγι βάθους 200 μέτρων σε δυτική περιοχή της χώρας,

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με την Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκούν-χιε και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε την Πέμπτη για να συζητήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Τοπικές  νεφώσεις, με  Βορειοδυτικούς, Δυτικούς  ανέμους   3 - 5   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου