Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Τετάρτη 23-3-2016 07.30 πμ…. «Την Δευτέρα 21η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων... Εκπονήθηκε από ομάδα μελέτης με επικεφαλής τον άμισθο ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Λάμπρο Μπούκλη.... Παρά το γεγονός ότι στη διαβούλευση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν ερωτήματα, δόθηκαν διευκρινήσεις, εκφράστηκαν απόψεις και κατά γενική ομολογία πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και αξιοποιήσιμη μελέτη στη σωστή κατεύθυνση. Κατά συνέπεια έγινε αποδεκτή, στις βασικές της κατευθύνσεις, από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, τους Αρχηγούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και τους παραβρισκόμενους.» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ του Δήμου. (Έμαθα ότι στα Δημοτικά Συμβούλια υπάρχει και αξιωματική αντιπολίτευση!!!) …..




«Την Δευτέρα 21η Μαρτίου   πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων... Εκπονήθηκε από ομάδα μελέτης με επικεφαλής τον άμισθο ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Λάμπρο Μπούκλη.... Παρά το γεγονός ότι στη διαβούλευση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν ερωτήματα, δόθηκαν διευκρινήσεις, εκφράστηκαν απόψεις και κατά γενική ομολογία πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και αξιοποιήσιμη μελέτη στη σωστή κατεύθυνση. Κατά συνέπεια έγινε αποδεκτή, στις βασικές της κατευθύνσεις, από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, τους Αρχηγούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και τους παραβρισκόμενους.» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ του Δήμου. (Έμαθα  ότι στα Δημοτικά Συμβούλια υπάρχει και αξιωματική αντιπολίτευση!!!)

Σήμερα στις 2μιση το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, η Συνεδρίαση της   Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με το «Προσχέδιο Ετήσιου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής έτους 2016».

Με 36 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες το  Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  Μεταξύ άλλων θα συζητήθηκαν και τα θέματα 1.   Περί διαχείρισης υδάτινων πόρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. 2.   Έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο κάλεσμα του Δήμαρχου Πατρέων στην πορεία αγώνα Πάτρα – Αθήνα για την ανεργία.

Τα σοβαρά προβλήματα και ιδίως η έλλειψη φύλαξης που αντιμετωπίζει ο αρχαιολογικός χώρος του Διόλκου επισημαίνονται σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας *Χρίστου Δήμα* προς τον υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού.

Το Σάββατο και την Κυριακή στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Ροζενών, η Θεατρική Ομάδα Δήμου ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα παρουσιάσει τη  Μουσικοθεατρική παράσταση, «ΟΤΑΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ», σε Σκηνοθεσία – Διδασκαλία -Σύνθεση κειμένων: Τερέζα Λουίζου.  Μουσική επένδυση – Διδασκαλία : Τάκης Χρυσανθόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Νάνσυ Τσαντήλα. Σχεδιασμός σκηνικών: Ηλίας Καραβάς και Επιμέλεια σκηνικών: Γεράσιμος Βιλαδέρης, Μαίρη Παπασταμοπούλου. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί, το Σάββατο 2 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου και  το Σάββατο 16 Απριλίου, στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» - Ξυλόκαστρο

Το Σάββατο στις 8μιση το βράδυ, στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, μια παράσταση ορόσημο στην ιστορία της αντίστασης. ''ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ'' (Η μάνα της αντίστασης), με την Μαίρη Βιδάλη σε κείμενο Γεωργίου Χριστοδούλου και σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη.  Καλεσμένοι η καταξιωμένη ηθοποιός του θεάτρου και κινηματογράφου ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ και ο συντοπίτης μας συγγραφέας ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. Κρατήσεις θέσεων: 27410 86330 6977408956

Στις 30 Μαρτίου 2016 θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο  Ξυλόκαστρο, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στον Πευκιά Ξυλοκάστρου (τέως Μπαράκι). Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2743 3 60244 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (αρμόδια υπάλληλος Σοφία Παπαδημητρίου)


Η ΕΕ θρηνεί τα θύματα των σημερινών (χθεσινών) τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, τονίζουν σε κοινή δήλωση τους οι 28 ηγέτες της Ένωσης. Παράλληλα διαβεβαιώνουν ότι θα παραμείνουν  ενωμένοι στη μάχη κατά του μίσους, του βίαιου εξτρεμισμού και την τρομοκρατίας.

Εκρηκτικός μηχανισμός με καρφιά, χημικές ουσίες και σημαία του Ισλαμικού Κράτους, εντοπίστηκαν σε σπίτι στην περιοχή Σάρμπεκ των Βρυξελλών έπειτα από έρευνες της αστυνομίας

34 νεκροί και 212 τραυματίες ο τελευταίος απολογισμός της τριπλής τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες. Το Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε και επισήμως την ευθύνη. Τη φωτογραφία ενός υπόπτου έδωσε στη δημοσιότητα η Βελγική Αστυνομία. Εκκενώθηκαν προληπτικά 2 πυρηνικοί σταθμοί στο Βέλγιο.  

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Βελγική πρωτεύουσα, κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το αεροδρόμιο. 3ημερο Εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων.

Η Ολλανδική αστυνομία έριξε προειδοποιητικά πυρά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άμστερνταμ, στην προσπάθεια σύλληψης 3 υπόπτων χθες βράδυ

Η Αμερικανική διοίκηση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, επέβαλε περιορισμούς ανεπίσημων ταξιδιών προς τις Βρυξέλλες

Ο Δυτικός Συνασπισμός θα συνεχίσει να πλήττει τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Δεν υπάρχει φόβος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε  σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Σε ετοιμότητα η Ελληνική Αστυνομία μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, έκλεισαν χθες βράδυ οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ, Κεραμικός και Ελαιώνας λόγο τηλεφωνήματος για βόμβα που απεδείχθη φάρσα.

Αναβλήθηκε για την προσεχή Τρίτη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που ήταν προγραμματισμένη για χθες

Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος  και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Βελγικό λαό, το μήνυμα του πρωθυπουργού για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα Μέρκελ για το Προσφυγικό.

Αποχώρησαν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις από την Ειδομένη όπου Πρόσφυγες πραγματοποιούν διαμαρτυρία για το κλείσιμο των συνόρων. Στην Ειδομένη σήμερα ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξάνθος.  

Τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες κυκλοφορίας συνέλαβε η γερμανική αστυνομία την Τρίτη κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και ξεκίνησε έρευνα για το αν οι επιβάτες σχεδίαζαν επίθεση.  Οι τρείς ύποπτοι από το Κόσοβο συνελήφθηκαν πριν τις βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό και το διεθνές αεροδρόμιο του Βελγίου

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες για τους πιθανούς κινδύνους μετακινήσεων εντός της Ευρώπης.

Σύλληψη 10 Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε η Τουρκία.

Τοπικές  νεφώσεις, με  Ανατολικούς,  Δυτικούς  ανέμους   3 - 5   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου