Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Πέμπτη 3-3-2016 07.30 πμ…. «Στο πλαίσιο της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, υπό την Προεδρία του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέξανδρου Φλαμπουράρη. Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος τόνισε το γεγονός ότι, η Διαδικασία της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και επιβάλλεται να υπάρξει συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων (Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δημάρχων Πελοποννήσου) για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος» Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικό Δ.Τ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης που δεν μας κάνει όμως Σοφότερους για το τι μέλη γενέσθαι με τα απορρίμματα…..




«Στο πλαίσιο της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου,  σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, υπό την Προεδρία του Υπουργού Επικρατείας  κ. Αλέξανδρου Φλαμπουράρη. Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος τόνισε το γεγονός ότι, η Διαδικασία της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και επιβάλλεται να υπάρξει συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων (Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δημάρχων Πελοποννήσου) για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος» Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικό Δ.Τ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης που δεν μας κάνει όμως Σοφότερους για το τι μέλη γενέσθαι με τα απορρίμματα.

Με σχετική απόφαση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  έγινε αναδιανομή των αρμοδιοτήτων των Αντιδημάρχων, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του Δήμου. Α. O  κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΣΣΙΟΣ, με αρμοδιότητες: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ Θεμάτων. Β. Ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ, με αρμοδιότητες:  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. Γ. Ο  κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ορίζεται Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και θα έχει τις αρμοδιότητες:  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων του Δήμου - Την ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. Δ. Ο  κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗΣ με αρμοδιότητες: To γενικό συντονισμό και την εποπτεία της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου - To γενικό συντονισμό και την εποπτεία των τομέων Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου κ.α Τις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων όταν αυτοί απουσιάζουν ή κωλύονται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Κάσσιος και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος και αυτού, τις αρμοδιότητες ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Κάσσιος, που αναπληρώνει το Δήμαρχο. όταν και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Καλύβα.

Στις 30 Μαρτίου 2016 θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο  Ξυλόκαστρο, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στον Πευκιά Ξυλοκάστρου (τέως Μπαράκι). Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2743 3 60244 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (αρμόδια υπάλληλος Σοφία Παπαδημητρίου)

Το Σάββατο  και την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ για 2 Τελευταίες παραστάσεις  ''Ο ΦΟΝΙΑΣ'' του Μήτσου Ευθυμιάδη. Επικοινωνία, κρατήσεις θέσεων:  27410 86330 – 6977408956

Το  ΝΠΔΔ  "Η ΜΗΚΩΝΗ" του Δήμου Σικυωνίων. Καλεί, όσους, Φορείς, Συλλόγους, Σχολεία η και Ελεύθερα Γκρουπ, να συμμετάσχουν στο "ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" την  13η  Μαρτίου, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 10 Μαρτίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Κιάτο η στο τηλέφωνο 2742022573. "ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!"


Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλ Τούσκ στις 10 το πρωί  στο Μαξίμου.

Η λύση του προσφυγικού δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή, επανέλαβε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο  twitter ο Αλέξης Τσίπρας

700 εκ. ευρώ έως το 2018 για την Ελλάδα και τις χώρες του Βαλκανικού διαδρόμου ενέκρινε η Κομισιόν για το προσφυγικό.

Θεωρούμε ότι, το πέρασμα στην Ειδομένη κλειστό και όλοι οι Πρόσφυγες και Μετανάστες θα μεταβούν σε προσωρινές δομές που ήδη δημιουργούνται, δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας

32000 Πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια, περίπου 12000 βρίσκονται στην Ειδομένη

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από Εθελοντές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που μοιράζουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Διεκδικούμε τη δίκαιη κατανομή της ευθύνης για την αντιμετώπιση μιας κρίσης, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοριέρε Ντε Λα Σέρα

Τα Σκόπια ζητούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μια λύση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Δεν έχει το παραμικρό συμφέρον να αντιμετωπίσει μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Γιόργκι Ιβάνωφ στον Ντόναλν Τούσκ.

Ανώτατες τιμές πώλησης ισχύουν από χθες για συγκεκριμένα  είδη  τα οποία πωλούνται κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι, όπου κινείτε ο μεγάλος όγκος Προσφύγων.

Λογαριασμός αρωγής Προσφύγων δημιουργείται στην Τράπεζα της Ελλάδας με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών.

Στις Βρυξέλες συζήτησαν χθες οι επικεφαλείς του κλιμακίου των θεσμών – τοκογλύφων, τις διαφορές τους σχετικά με την αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος

«Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΕΑ, ενώ τάχθηκε υπέρ του να είναι ασφαλιστικά ενήμερος, όποιος πληρώνει τις νέες εισφορές.

Πιλοτικά σε 17 Δήμους της χώρας η νέα γενιά των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας  με διάρκεια 8 μηνών, ανέφερε η Ράνια Αντωνοπούλου.

Παρατείνεται μέχρι της 16 Μαρτίου η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ δεν κατάφερε να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ισπανικού κοινοβουλίου προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού της χώρας, καθώς την υποψηφιότητά του ενέκριναν μόλις 130 βουλευτές εκ των συνολικά 350.

Σε 18 ανέρχεται ο αριθμός των μελών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού οι οποίοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στο χωριό αλ Ίσα της νότιας επαρχίας Κουνέιτρα.

Οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι το οποίο ενδεχόταν να έπληττε την Ινδονησία, αλλά και τη δυτική Αυστραλία, μετά τον ισχυρό σεισμό στη νοτιοανατολική Ασία, ανακλήθηκαν. Ο σεισμός, στα ανοικτά της Μαλαισίας και της Ινδονησίας, είχε μέγεθος 7,9 Ρίχτερ.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση βλημάτων μικρού βεληνεκούς προς τα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, μερικές ώρες μετά την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της απόφασης που επιβάλλει πολύ βαρύτερες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ.

Τοπικές νεφώσεις,  με  ισχυρούς Δυτικούς ανέμους  5 - 7   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου