Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τετάρτη 30-3-2016 07.30 πμ…. Σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, το Εργατικό Κέντρο, Σύλλογοι, Συνδικάτα και Φορείς του Νομού, καλούν όλους, «σε σύσκεψη για την στήριξη και τη συμμετοχή στην πορεία κατά της ανεργίας. Στο πλαίσιο της ανάδειξης του προβλήματος, της διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλειάς και άμεσων μέτρων προστασίας των ανέργων, η Δημοτική αρχή Πάτρας διοργανώνει πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα ως την Αθήνα 3 με 10 Απρίλη 2016. Η πρωτοβουλία αυτή μας αγγίζει όλους, γιατί κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα άνεργο. Γιατί η νεολαία στοιβάζεται στις ουρές του ΟΑΕΔ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ. Γιατί η Κορινθία δεν αντέχει άλλη ΑΝΕΡΓΙΑ»….


Σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, το Εργατικό Κέντρο, Σύλλογοι, Συνδικάτα και Φορείς του Νομού,  καλούν όλους, «σε σύσκεψη για την στήριξη και τη συμμετοχή στην πορεία κατά της ανεργίας. Στο πλαίσιο της ανάδειξης του προβλήματος, της διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλειάς και άμεσων μέτρων προστασίας των ανέργων, η Δημοτική αρχή Πάτρας διοργανώνει πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα ως την Αθήνα 3 με 10 Απρίλη 2016. Η πρωτοβουλία αυτή μας αγγίζει όλους, γιατί κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα άνεργο. Γιατί η νεολαία στοιβάζεται στις ουρές του ΟΑΕΔ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ. Γιατί η Κορινθία δεν αντέχει άλλη ΑΝΕΡΓΙΑ»

Σήμερα στις 9 το πρωί  θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο  Ξυλόκαστρο, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στον Πευκιά Ξυλοκάστρου (τέως Μπαράκι). Πληροφορίες τηλ. 2743 3 60244 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (αρμόδια υπάλληλος Σοφία Παπαδημητρίου

Το Σάββατο στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, η Θεατρική Ομάδα Δήμου ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα παρουσιάσει τη  Μουσικοθεατρική παράσταση, «ΟΤΑΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ», σε Σκηνοθεσία – Διδασκαλία -Σύνθεση κειμένων: Τερέζα Λουίζου.  Μουσική επένδυση – Διδασκαλία : Τάκης Χρυσανθόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Νάνσυ Τσαντήλα. Σχεδιασμός σκηνικών: Ηλίας Καραβάς και Επιμέλεια σκηνικών: Γεράσιμος Βιλαδέρης, Μαίρη Παπασταμοπούλου. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί, το Σάββατο 16 Απριλίου, στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» - Ξυλόκαστρο

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  σε συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αποστολή οργανωμένης ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες. Για αυτό έως 4 Απριλίου,  θα προχωρήσει σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας, φαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης συνδρομής. Παρακαλούνται όλοι (φορείς, δημότες) να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί ας δείξουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία και αλληλεγγύη Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται : α. Στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ εργάσιμες ημέρες 11:00 π.μ. – 02:00 μ.μ. υπεύθυνος, Παναγιώτης Μανδελιάς τηλ. 2743360228 β. Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ εργάσιμες ημέρες και ώρες 11:00 π.μ. – 02:00 μ.μ. υπεύθυνος, Δημήτρης Γιαννακάς τηλ. 2743360110. Στην ίδια πρωτοβουλία συμμετέχουν ανάλογα και άλλοι Δήμοι της Κορινθίας.

Για το έτος 2016 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας, σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2015 και η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι την 1η Μαρτίου του 2016. Η χορήγηση των αδειών φύτευσης γίνεται μετά από ψηφιακή αίτηση του ενδιαφερόμενου. Η αιτούμενη για άδεια νέας φύτευσης έκταση δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια. Η αίτηση υποβάλλεται ψηφιακά στην Υπηρεσία Συμπλήρωσης Αίτησης Δικαιωμάτων Φύτευσης (www. minagric.gr) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την 1η Μαρτίου 2016 έως την 15η Απριλίου 2016.

Την Κυριακή 10:00 - 14:00, στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου, ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.), διοργανώνει πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης πολιτών όλων των ηλικιών στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Η είσοδος είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Πληροφορίες, τηλ. 27423 60117 (κα Γκαβάγια).

Την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ, στο  ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, η μουσική παράσταση από το 8-μελες μουσικό σχήμα ''ΗΧΟΤΡΟΠΟΝ''.  Στο Τραγούδι η καταπληκτική φωνή του ''Γόρδιου Δεσμού'' ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ο νέος ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που τον θαυμάσαμε στην μουσική παράσταση από τον ''Γόρδιο Δεσμό'' στον χώρο μας "Θα 'ταν δώδεκα του Μάρτη" Σας περιμένουμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να περάσουμε μαζί μια υπέροχη βραδιά. Κρατήσεις 27410 86330 – 6977408956

Έως και την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα, ο κλάδος ανόδου στις σήραγγες Ραψομάτη στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας θα παραμείνει κλειστός στην κατεύθυνση προς Τρίπολη, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης.  Η κυκλοφορία όλες αυτές της ημέρες του αποκλεισμού θα γίνεται από τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας και θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.



Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι Παπασταύροι δεν πρόκειται να καλυφτούν όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. Επισήμανε ότι, θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα.

Ναι από τη Φώφη Γεννηματά για εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων

Η βασική αιτία της διαφθοράς πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Για απόπειρα να στήσει μικρομάγαζο στη δικαιοσύνη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Σταύρος Θεοδωράκης

Στο ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, εφόσον συνεχιστεί η θετική εξέλιξη στην πορεία των εσόδων, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Λήγει στις 31 Μαρτίου η παράτασης ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το υπουργείο εργασίας επιμένει ότι, οι εργαζόμενοι είναι καλυμμένοι έως το τέλος Ιουνίου.

Σε αύξηση του φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο και βενζίνη, προσανατολίζεται το υπουργείο οικονομικών

Τη συνέχιση της Πανελλαδικής αποχής έως τις 15 Απριλίου, αποφάσισαν οι δικηγόροι

Σε 5745 έχουν ανέλθει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά. Να μεταφερθούν   σε Ελαιώνα και Κυλλήνη από το λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισαν οι τοπικοί φορείς και η ηγεσία του υπουργείου ναυτηλίας, σε σύσκεψη  χθες το βράδυ

Ήδη υλοποιείτε ο σχεδιασμός για 30 000 θέσεις Φιλοξενίας, ενώ ξεκίνησε η απομάκρυνση Προσφύγων από την Ειδομένη.

Νέο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Ο πρώην αναπληρωτής διοικητής της νότιας κινεζικής επαρχίας Χαϊνάν, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για διαφθορά, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν όταν μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη σε νησί ανοιχτά της ανατολικής ακτής του Κεμπέκ στον Καναδά. Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν ο Ζαν Λαπιέρ, πρώην υπουργός Μεταφορών του Καναδά

Τοπικές  νεφώσεις, με  Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς  ανέμους   1 - 3   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου