Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Δευτέρα 28-3-2016 07.30 πμ….«Οι εταιρείες- εργολάβοι κατασκευής της Ολυμπίας οδού συνεχίζουν τις αμμοληψίες στις κοίτες των ποταμών της Αιγιάλειας για έκτη συνεχή χρονιά. Αφαιρούν από τα ποτάμια μας και συνεπακόλουθα από τις ακτές της θάλασσάς μας χιλιάδες κυβικά μέτρα αμμοχάλικο. Καταστρέφουν τα οικοσυστήματα που έχουν δημιουργηθεί, από την φύση σε βάθος δεκαετιών, στα ποτάμια και στις παράκτιες περιοχές.... Τα ποτάμια της Αιγιάλειας έχουν κατακρεουργηθεί. Όλοι το γνωρίζουμε.... Θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα.... Γιατί δεν απαιτείτε από την εταιρεία κατασκευής του έργου να σταματήσει την καταστροφή των ποταμών της Αιγιάλειας; Γιατί δεν απαιτείται να εφαρμοστεί η αδειοδότηση που υπάρχει, για χώρους λήψης των υλικών επίστρωσης της Ολυμπίας οδού, στο σύνολό της και όχι μονομερώς και κατά βούληση της εταιρείας; .... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΕΡΙΝΕΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ». Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Η ΑΛΚΥΩΝ»….




«Οι εταιρείες- εργολάβοι κατασκευής της Ολυμπίας οδού συνεχίζουν τις αμμοληψίες στις κοίτες των ποταμών της Αιγιάλειας για έκτη συνεχή χρονιά. Αφαιρούν από τα ποτάμια μας και συνεπακόλουθα από τις ακτές της θάλασσάς μας χιλιάδες κυβικά μέτρα αμμοχάλικο. Καταστρέφουν τα οικοσυστήματα που έχουν δημιουργηθεί, από την φύση σε βάθος δεκαετιών, στα ποτάμια και στις παράκτιες περιοχές.... Τα ποτάμια της Αιγιάλειας έχουν κατακρεουργηθεί. Όλοι το γνωρίζουμε.... Θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα.... Γιατί δεν απαιτείτε από την εταιρεία κατασκευής του έργου να σταματήσει την καταστροφή των ποταμών της Αιγιάλειας; Γιατί δεν απαιτείται να εφαρμοστεί η αδειοδότηση που υπάρχει, για χώρους λήψης των υλικών επίστρωσης της Ολυμπίας οδού, στο σύνολό της και όχι μονομερώς και κατά βούληση της εταιρείας; .... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΕΡΙΝΕΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ». Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της  «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Η ΑΛΚΥΩΝ»

Με 9 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα στις 11 το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Για το έτος 2016 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας, σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2015 και η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι την 1η Μαρτίου του 2016. Η χορήγηση των αδειών φύτευσης γίνεται μετά από ψηφιακή αίτηση του ενδιαφερόμενου. Η αιτούμενη για άδεια νέας φύτευσης έκταση δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια. Η αίτηση υποβάλλεται ψηφιακά στην Υπηρεσία Συμπλήρωσης Αίτησης Δικαιωμάτων Φύτευσης (www. minagric.gr) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την 1η Μαρτίου 2016 έως την 15η Απριλίου 2016.

Αναβλήθηκε  η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στην Κόρινθο,  συνέντευξη τύπου των Κορίνθιων βουλευτών και της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ

Από αύριο στις 9 το πρωί έως και την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα, ο κλάδος ανόδου στις σήραγγες Ραψομάτη στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας θα παραμείνει κλειστός στην κατεύθυνση προς Τρίπολη, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης.  Η κυκλοφορία όλες αυτές της ημέρες του αποκλεισμού θα γίνεται από τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας και θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο  Ξυλόκαστρο, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στον Πευκιά Ξυλοκάστρου (τέως Μπαράκι). Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2743 3 60244 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (αρμόδια υπάλληλος Σοφία Παπαδημητρίου)

Το Σάββατο στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, η Θεατρική Ομάδα Δήμου ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα παρουσιάσει τη  Μουσικοθεατρική παράσταση, «ΟΤΑΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ», σε Σκηνοθεσία – Διδασκαλία -Σύνθεση κειμένων: Τερέζα Λουίζου.  Μουσική επένδυση – Διδασκαλία : Τάκης Χρυσανθόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Νάνσυ Τσαντήλα. Σχεδιασμός σκηνικών: Ηλίας Καραβάς και Επιμέλεια σκηνικών: Γεράσιμος Βιλαδέρης, Μαίρη Παπασταμοπούλου. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί, το Σάββατο 16 Απριλίου, στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» - Ξυλόκαστρο
+++++++++++++


Ηρεμία στην Ειδομένη μετά την ένταση που επικράτησε μεταξύ των Προσφύγων, ύστερα από φήμες για άνοιγμα των συνόρων

Ακόμα δύο λεωφορεία αναχώρησαν χθες από την Ειδομένη με προορισμό την Πιερία μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούν να μετακινηθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Σε 50256 ανέρχονται οι Πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα, πολλοί εκ των οποίων διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες

Επτακόσιοι τριάντα μετανάστες διασώθηκαν, νότια της Σικελίας από την ιταλική ακτοφυλακή

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της αυριανής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά.

Νέα συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί

Παρατείνεται για 2 μήνες η ισχύς της κάρτας σίτισης που έληγε στο τέλος του μήνα

Κατ επείγουσα ανάγκη για την Ευρώπη να εμποδιστεί μια νέα επίθεση σαν αυτή των Βρυξελλών η του Παρισιού, δηλώνει ο Τζόν Κέρι

Συνεχίζονται από τις Βελγικές αρχές οι έρευνες για την εξάρθρωση του πυρήνα των Τζιχαντιστών

Άγριες συγκρούσεις και συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και ακροδεξιών, μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το κέντρο των Βρυξελλών

Τουλάχιστον 65 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 280 τραυματίστηκαν, από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από πάρκο στη Λαχώρη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά. Παρακλάδι των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σημειώνοντας ότι, στόχος ήταν η Χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν.

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ανακατέλαβαν την Παλμύρα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, πετυχαίνοντας σημαντικό πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος που είχε καταλάβει την πόλη από τον Μάιο του 2015.

Νεκροί είναι και οι τέσσερις επιβαίνοντες ενός ελικοπτέρου διάσωσης το οποίο συνετρίβη σε δασώδη περιοχή της Αλαμπάμα, λίγα μόλις λεπτά την απογείωσή του από σημείο τροχαίου ατυχήματος όπου είχε παραλάβει έναν τραυματία

Τοπικές  νεφώσεις, με  Νοτιοανατολικούς, Δυτικούς  ανέμους   1 - 2   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου