Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Τετάρτη 2-3-2016 07.30 πμ…. Σήμερα από τις 5 το απόγευμα έως αύριο στις 6 το πρωί, θα διακοπεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ των κόμβων Κιάτου και Ξυλοκάστρου, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης άνω διάβασης από ανάδοχο της ΕΡΓΑ ΟΣΕ. Προσωρινά η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού. Όσοι διέλθουν από την περιοχή, παρακαλούνται να συμμορφώνονται με τη σχετική προσωρινή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή, καθώς και να δείξουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις…..


Σήμερα από τις 5 το απόγευμα  έως  αύριο στις 6 το πρωί, θα διακοπεί  η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ των κόμβων Κιάτου και Ξυλοκάστρου, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης άνω διάβασης από ανάδοχο της ΕΡΓΑ ΟΣΕ. Προσωρινά η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού. Όσοι  διέλθουν από την περιοχή, παρακαλούνται να συμμορφώνονται με τη σχετική προσωρινή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή, καθώς και να δείξουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις.


Για τον βαθμό ετοιμότητας της πολιτείας προκειμένου να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών τη θερινή περίοδο καλεί να απαντήσει τον αρμόδιο υπουργό, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

«Τέλος Απριλίου θα δημοπρατηθεί η ηλεκτροκίνηση του προαστιακού, στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, κοντά στο Αίγιο, όπου προχωρά με χωριστή εργολαβία η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής. Στόχος να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα τέλη του 2017». Αυτό δήλωσε, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θανάσης Βούρδας, μιλώντας στην «εφημερίδα των συντακτών» και σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα. Τέλος Μαρτίου αναμένεται να παραδοθεί η προμελέτη που εκπονεί ο ΟΣΕ, για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου του προαστιακού μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας, για να ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος με όλους τους φορείς της πόλης»

Το Σάββατο  και την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ για 2 Τελευταίες παραστάσεις  ''Ο ΦΟΝΙΑΣ'' του Μήτσου Ευθυμιάδη. Επικοινωνία, κρατήσεις θέσεων:  27410 86330 – 6977408956

Το  ΝΠΔΔ  "Η ΜΗΚΩΝΗ" του Δήμου Σικυωνίων. Καλεί, όσους, Φορείς, Συλλόγους, Σχολεία η και Ελεύθερα Γκρουπ, να συμμετάσχουν στο "ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" την  13η  Μαρτίου, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 10 Μαρτίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Κιάτο η στο τηλέφωνο 2742022573. "ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!"


Προκαλεί η Τουρκία, δεν επιτρέπει στο ΝΑΤΟ να μπει στα χωρικά ύδατα της για να παρακολουθεί τα δίκτυα των Διακινητών Μεταναστών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλες.  

Ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό με έμπρακτη αλληλεγγύη θα ζητήσει στη Σύνοδο της 7ης Μαρτίου ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα έχει ήδη καταθέσει στην Κομισιόν σχέδιο έκτακτης ανάγκης 480 εκ. ευρώ.

Δραματική η κατάσταση στην Ειδομένη, περίπου 10000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες

Η διαμάχη για το προσφυγικό απειλεί το ευρώ, πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα, τονίζει η Άγγελα Μέρκελ.

Τη Λέσβο  επισκέπτεται σήμερα  ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τις διαφορές που τους χωρίζουν στο δημοσιονομικό κενό θα  συζητούν σήμερα στις Βρυξέλες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ΔΝΤ

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναμένεται να καυτηριάσει τη στάση του ΔΝΤ και να παρουσιάσει τις Ελληνικές θέσεις για διαπραγμάτευση.

Συμβολική κατάληψη του  υπουργείου οικονομικών από εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Συλλαλητήριο κατά της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια από Κινήσεις και Οργανώσεις της Αριστεράς.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,  σημειώθηκε στις 01:54 σήμερα στον υποθαλάσσιο χώρο νότια-νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας Λασιθίου. Από τον σεισμό δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Ντόναλντ Ντράμς και Χίλαρι Κλίντον τα φαβορί των προκριματικών διαδικασιών των 2 μεγάλων Κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

Το κλείσιμο των τουρκοσυριακών συνόρων, προκειμένου να αποκοπούν οι οδοί ανεφοδιασμού των «τρομοκρατών», συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εκμεταλλεύονται τις αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας, ζήτησε  ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία θα ξεκινήσει το απόγευμα της 9ης Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν διέθετε εκατομμύρια δολάρια, που τα είχε κρύψει στο Σουδάν και τα προόριζε για τη χρηματοδότηση του τζιχάντ, του «ιερού πολέμου» των ισλαμιστών, σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο που αποχαρακτηρίστηκε.

Δύο κακοποιοί εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο Chopard, ένα από τα πλέον γνωστά στο Παρίσι, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, και το λήστεψαν.

Αίθριος καιρός,  με  Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς  ανέμους  4 - 5   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, νεφώσεις και τοπικές βροχές από το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου