Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Παρασκευή 8-5-2015/07.30 πμ…. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν και όσους είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών ένδυσης, να υποβάλλουν αίτηση μετα την σχετική παράταση μέχρι της 11 Μαΐου 2015 α) για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου. Υπεύθυνες: κ. Γιώτα Κανελλάκη Τηλ: 2743360254, κ. Τόνια Ράλλη Τηλ: 2743360255 β) για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου, Υπεύθυνη : κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία Τηλ: 2743360118……




Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  λειτουργεί  το Κοινωνικό Παντοπωλείο και καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν και όσους είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών ένδυσης, να υποβάλλουν αίτηση μετα την σχετική παράταση μέχρι της 11 Μαΐου 2015  α) για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου. Υπεύθυνες:     κ. Γιώτα Κανελλάκη Τηλ: 2743360254, κ. Τόνια Ράλλη Τηλ: 2743360255 β) για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου, Υπεύθυνη :     κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία Τηλ: 2743360118

Αύριο,  στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Ο  ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ «Ο ΑΥΛΟΣ», Διοργανώνει το “13ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ”. Στην  13η  ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, παίρνουν μέρος 1) ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΨΑΧΝΩΝ «Η ΕΚΦΡΑΣΗ», 2)ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ και  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΣΟΥ «Η ΡΕΑ», 3)ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και 4)ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ και  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. Είσοδος Ελεύθερη.


Την ανάγκη αποφασιστικότερων κυβερνητικών πρωτοβουλιών προκειμένου να θωρακιστεί η ελληνική αγροτική παραγωγή από την εξάπλωση στη χώρα μας του βακτηρίου Xylella fastidiosa, τονίζει ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Αφορμή στάθηκε η γραπτή απάντηση που έλαβε - έπειτα από ερώτησή του - από το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με την ελληνική ετοιμότητα για την αποτροπή εξάπλωσης του βακτηρίου που προκαλεί ταχεία ξήρανση και νέκρωση των ελαιόδενδρων στην Ιταλία.

Κλειστή θα είναι έως και σήμερα η σήραγγα Στέρνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, επί του αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως - Κορίνθου, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία. Καθ' όλη την διάρκεια που θα είναι κλειστή η σήραγγα, η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο, θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό εκτός σήραγγας.

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.
+++++++++


Με το βλέμμα στο Γιούρωγκρουπ της Δευτέρας συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα η κυβέρνηση με βάσιμη προσδοκία για καταγραφή σημαντικής προόδου την 11η Μαΐου που θα ανοίξει τη χρηματοδότηση προς την χώρα

Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζάν Κλόντ Γιουνγκέρ επικοινώνησε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός στο πλαισιο των τακτικών πλέον επαφών τους. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε αργότερα και με το Γιάννη Δραγασάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Brussels Group που θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο. Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τη συνάντηση του με τον Μάριο Ντράγκι.

Με τηλεδιάσκεψη σήμερα στις 5 το απόγευμα η συνεδρίαση του Γιουρωγώρκιν Γκρούπ

Αισιόδοξος  για συμφωνία με τους δανειστές  εμφανίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνεντευξη του στο Γκάρντιαν.

Συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές εντός των επόμενων λίγων ημερών η και εβδομάδων, διέβλεψε και ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλες.

Την εκτίμηση ότι οι 2 πλευρές βρίσκονται πιο κοντά καθώς μιλάνε την ίδια γλώσσα, εξέφρασε ο Επίτροπος οικονομικών Πίερ Μοσκοβισί

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επανέλαβε χθες και πάλι τις κόκκινες γραμμές στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά

Όλο το πλαίσιο των Διμερών σχέσεων Ελλάδας Ρωσίας με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο επίκεντρο  τηλεφωνικής συνομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλοαντιμίρ Πούτιν. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για συμμετοχή με εταιρεία του δημοσίου στον φορέα κατασκευής του Ελληνικού αγωγού. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης που θα εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη, μετα τη λειτουργία του αγωγού.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στις 10 το πρωί στην ώρα του πρωθυπουργού που επανέρχεται σαν κοινοβουλευτικός θεσμός μετα από χρόνια, θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Μια διαπραγμάτευση είναι πάντα ανοιχτή όσο διαρκεί η διατύπωση του χρέους, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Επιτροπής για την Αλήθεια του Δημόσιου Χρέους, στις 15 με 18 Ιουνίου θα ανακοινωθούν και θα δημοσιοποιηθούν προκαταρτικά πορίσματα από τις εργασίες της Επιτροπής.

Συνεχίζουν την απεργία οι γερμανοί μηχανοδηγοί, «Όχι» σε προσπάθεια διαμεσολάβησης

Νίκη στους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον δίνει το κοινό exit poll στη Βρετανία, όχι πολύ μακριά από την αυτοδυναμία των 326 εδρών. Σε έδρες το exit poll μεταφράζεται: Συντηρητικοί 316, Εργατικοί 239, πανωλεθρία για τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι μένουν στις 10 έδρες, το UKIP 2 έδρες, το σκωτικό SNP 58 έδρες, οι Πράσινοι 2 έδρες και τα υπόλοιπα κόμματα 19 έδρες.

Πενθήμερη κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη προτείνει το Ριάντ, για ανθρωπιστικούς λόγους. Η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει τεθεί επικεφαλής της συμμαχίας η οποία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές κατά των σιιτών ανταρτών  

Δυσοίωνο το μέλλον του Νετανιάχου με την οριακή πλειοψηφία. Χρειάστηκε περίπου 1,5 μήνα για να σχηματίσει κυβέρνηση και την ανακοίνωσε λίγο προτού ο πρόεδρος του Ισραήλ δώσει εντολή στον αρχηγό του επόμενου κόμματος.

Τοπικές νεφώσεις  με Βόρειους,  Βορειοανατολικούς  3 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου