Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τετάρτη 19-5-2015/07.30 πμ…. Παράταση έως τις 30 Μαΐου δόθηκε στην υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως 20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ…..


Παράταση έως τις 30 Μαΐου δόθηκε στην υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Σήμερα  στις 9 το πρωί, θα διεξαχθεί άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς  μεγάλης Έκτασης πολλών στρεμμάτων, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ - ΠΥΡΟΣ 2015}). Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην δασική περιοχή  στη θέση Πίουζα του Σοφικού του Δήμου Κορινθίων, Δημοτική Ενότητα Σολυγείας, Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με γεωγραφικές συντεταγμένες 3º'47' 57"Β και 23" α2'22"  Ο Γενικός Σκοπός της. άσκησης ετοιμότητας «ΔΙΑ   ΠΥΡΟΣ 2015» είναι η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας της ΔΙ.Π.Υ, Νομού Κορινθίας στην αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς. Την γενική διεύθυνση της άσκησης θα εχει ο επικεφαλής του Διευθύνοντος
Επιτελείου, Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας.

Σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, η «Φιλοξενία» Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση σε συνεργασία με τους: •ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων) •Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών» •Οικολογική Κίνηση Πάτρας •Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας •Οικολογική Κίνηση Κορινθίας •ΟΙΚΟΖΩΗ •Σύλλογος Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος» •Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κορινθίας •Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας  *«Αρχιπέλαγος» Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας •Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού «Η Νεφέλη» •Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Διμηνιού-Νεάπολης Κιάτου «ΑγκαλιάΖΩ». Διοργανώνουν, ομιλία με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων». Για το θέμα θα μιλήσει και ο κ. Πέτρος Βαρελίδης, Χημ. Μηχανικός, πρ. Ακόλουθος Περιβάλλοντος της Ελλάδος στην ΕΕ (2005-2009, 2013-2015), υπεύθυνος σειράς Κοινοτικών Οδηγιών για τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους. Είσοδος Ελεύθερη

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι ανεξόφλητες οφειλές μπορούν να διακανονισθούν: έως 100 δόσεις, με ελάχιστη δόση 20€ και μεγάλη μείωση τόκων (ανάλογα το ποσό). Καταληκτική ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στον διακανονισμό η 26/5/2015. Πληροφορίες και αιτήσεις στα γραφεία της ΔΕΥΑΞΕ.  Ανάλογη ρύθμιση και από  τη Δ.Ε.Υ.Α ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ.  Περισσότερες πληροφορίες  στα γραφεία της επιχείρησης ώρες 8.00-13.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες ή στο τηλ. 27440 69551 ώρες 13.00-15.00. Χρησιμοποιείτε συνετά  το νερό.  Μην το σπαταλάτε!

Την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, Μετά από απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
+++++++++


Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να εχει στη Ρίγα της Λετονίας ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Ο χρόνος τρέχει πρέπει να επιταχύνουμε τόνισαν σε κοινές δηλώσεις τους οι 2 ηγέτες.

Κάποια πρόοδος στις συνομιλίες του ΔΝΤ με τις Ελληνικές αρχές διαπιστώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Δεν θεώρει πιθανή την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής  ο πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ  Γέρουν Ντάισεμπλουμ

Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν διαπραγματεύεται μια συμφωνία σε 2 η 3 φάσεις προκειμένου να διασφαλίσει προσωρινά την πληρωμή κάποιας δόσης, αυτή η λογική που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση οδηγεί συνεχώς σε νέα  ακόμη   μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία, τονίζουν πηγές του Μαξίμου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, στόχος της κυβέρνησης παραμένει μια νέα συμφωνία για τον τερματισμό της λιτότητας.

Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης οφείλεται στην άρνηση μας να υπογράψουμε μια συμφωνία που θα συνεχίζει το λάθος, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ομιλία του στο έκτακτο οικονομικό συνέδριο για την Ελλάδα. Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν και δια ζώσης οι εργασίες στο Brussels Group.

Με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε θα συναντηθεί στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός.

Η ΝΔ δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ανύπαρκτης συμφωνίας, επισημαίνει ομόφωνη απόφαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

Να ξεκόψει από τις εσωτερικές φωνές που επιθυμούν ρήξη με τους εταίρους και να λάβει τις αποφάσεις του με βάση την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας για παραμονή στην Ευρωζώνη, ζητά από τον Αλέξης Τσίπρα το Ποτάμι.

Έχασε χθες τη μάχη για τη ζωή και 2ος εργαζόμενος που ειχε τραυματιστεί στην έκρηξη που σημειώθηκε στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο στις 8 Μαΐου, σε κρίσιμη κατασταση παραμένει ακόμη ένας εργαζόμενος στην εντατική μονάδα στο Θριάσιο. Σε στάση εργασίας προσχωρούν σήμερα από τις 2 το μεσημέρι έως τις  6 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ. Συλλυπητήρια στις οικογένειες και από τους υπουργούς Εργασίας και   Παραγωγικής Ανασυγκρότησες Πανό Σκουρλέτη και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας προσχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ζητούν άμεσα μετρά ενίσχυσης των νοσοκομείων και Κ.Υ με μόνιμο προσωπικό, καθώς και καταβολή των οφειλομένων εφημεριών. 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι εχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας 11 με 5 στα ΜΜΕ, γενική συνέλευση των δημοσιογράφων στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Κάραβελ.

Ξεκίνησε η επ' αόριστον απεργία στους γερμανικούς σιδηροδρόμους, πόλεμος στις σιδηροτροχιές

Η κυβέρνηση των Φιλιππινων προσφέρθηκε να αποτελέσει ασφαλές καταφύγιο για τους περίπου 8000 πρόσφυγες που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε πλοία ανοιχτό της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης.

Δέκα έξι άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 50 τραυματίστηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στους 16 ορόφους του κτιρίου και χρειάστηκαν πολλές ώρες μέχρι να σβήσει.

Τοπικές νεφώσεις,  με Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς  άνεμους  5 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου